Dítě 6 měsíců se budí po 40ti minutách - co s tím?

Anonymní
17.11.22 21:30

Dítě 6 měsíců se budí po 40ti minutách - co s tím?

Ahoj maminky, mám pulrocniho chlapečka. Od narození spatne spi a je dost plactivy. Nicméně teď je to katastrofa. Kojim + dokrmuji UM. Nechci tu řešit proč dávám UM - vedeme to tak od 3.měsíce po domluvě s doktorkou.
Problém ale je, ze malej vůbec nespi. Usne pouze při bílém sumu a po 40ti minutách je vzhůru celou noc až do rána. Pokazdy co se vzbudi nezabere nic a musím ho vzít z postýlky a dat mu prso. Pak někdy usne a někdy taky ne. Bily šum musí jet celou noc, jakmile ho vypnu, je vzhůru i dřív. Za prve mám strach, aby z toho bílého sumu neměl špatná ouška a za druhé je to opravdu na palici :zed:
Zkoušeli jsme vše, spaní ve spolecne posteli taky nezabírá.
Neměl to někdo stejne? Pomohlo něco? Jsem už opravdu zoufalá :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2721
17.11.22 21:58

Nechala bych si ho u sebe v posteli celou noc a nechala ho cumlat, jak potřebuje. Při tom můžete oba spát. Proč se vzájemně týrat braním z postýlky a uspáváním.
Jinak, nemá hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4938
17.11.22 22:25

Pomůže ti, když ti napíšu, že já to měla úplně stejně s dvojčaty? :lol: Spací “peklíčko” začalo taky kolem toho 1/2 roku. Já to vyřešila tak, že jsem si je vzala do postele, spala nahoře bez a jen se přetáčela k tomu, kdo si zrovna kvíknul a usínala jsem i u kojení. Kojila jsem do 14.měs a ani po odstavu rozhodně nespali celou noc, to až po 2.roce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
17.11.22 22:36

Vzhledem k tomu, že kombinuješ UM a kojení, tak to klidně může být bříško. Miminko se kojením uklidňuje při jakémkoliv nepohodlí. Nejhorší je, když se z toho stane zlozvyk.

Zkus hledat příčinu - chlad, teplo, těžká přikrývka, nevyhovující UM, alergie, převrácený režim.

Takhle často se mi kojila dcera, než jsme přišli na alergii na lepek a soju. Kojení ji rozpohybovalo střeva, což jí většinou na chvíli uklidnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.22 23:03

Netuším co to muže byt prave. Ale UM máme os narození to stejne - Bebu (pouze teď už dvojku) a dřív problém nebyl. Myslíte, ze se to mohlo změnit? Od narození byl sice nespavec a plactivy, ale večer první spánek vydržel 3-4 hodky.
Nemyslim si, ze má hlad. Večer vypije celou lahev a pak ještě jednu dávám v noci. Mezitím kojim a žádný rozdíl nevidím. @Sedmnactnulajedna Prave, ze ho mám v posteli každou noc a vždy chvíli cumla, ale pak už nechce a nechce ani spát :lol:
@vedma007 tak to si mě moc neuklidnila :D :D :D mě by stačilo, kdyby vydržel alespoň 3 hodky v kuse.
Převrácený rezim si také nemyslim, ze má. Protože přes den je v pohodě a má už teď jen 2 spanky. Dopo 30minut, někdy hodku kdyz má dobrej den :lol: a odpoledne hodku mezi 15-16hod. A to ještě všechny spanky pouze při bílém šumu :zed: :lol:

• Citovat
  • Upravit
34322
17.11.22 23:06

A co ti v te posteli dela, kdyz nespi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.22 23:35

@Lucie_Sx prevaluje se ze strany na stranu. Což děla celou noc i když spinka. Někdy pláče dokud ho nevezmu na ruku a někdy proste jen děla kraviny :nevim: prevaluje se na brisko, na čtyři…atd

• Citovat
  • Upravit
34322
18.11.22 00:28
@Anonymní píše:
@Lucie_Sx prevaluje se ze strany na stranu. Což děla celou noc i když spinka. Někdy pláče dokud ho nevezmu na ruku a někdy proste jen děla kraviny :nevim: prevaluje se na brisko, na čtyři…atd

Tak si hod matraci na zem, at se nebojis ze nekam spadne, nech ho blbnout a spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
18.11.22 06:48

Za tři hodiny nepřerušovaného spánku jsem byla vděčná v roce. Do té doby to bylo často tak jak popisuješ a bohužel tě zklamu, nemělo to žádnou zjevnou příčinu ani řešení, prostě od nějakých čtyř měsíců do roka spala takhle. Po roce se to začíná pomalu lepšit, teď má 15 měsíců a už dá na jeden zátah třeba pět hodin, ale dnes se třeba budila zas po hodině. Starší spala podobně, ale ta měla tu výhodu že jí stačil dudlík. Po roce se to taky lepšilo, v roce a půl jsem dávala dudlík tak 1-2× za noc a jiné kejkle nevyžadovala, a po druhým roce už spala sama v pokojíčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
5.12.22 21:53

Zkuste nocni bachovky krizovky
Pokud nezaberou nechte si namichat na miru plus chamomilu AKH

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...