Dítě a hodnota peněz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81479
16.5.18 12:17
@nanoBETA píše:
@fia80 @Janina81 Já dostala v první třídě i 5 :D To si pamatuju. Jsem byla vždy nadaná na matematiku, zdědila jsem to. A hrozně mě i bavila. A v první třídě jsem onemocněla, týden chyběla, tak jsem počítala příklady doma napřed. A pak jsem přišla ve škole a dostali jsme jeden z těch příkladů na známky počítat, jenže učitelka mírně změnila zadání. A já, jak jsem to mělauž napočítané dopředu, tak jsem si to nevšimla a spočítala to stejně - dostala jsem 5 přes 2 řádky do žákovské. A to byl správný výsledek, jenom s tím původním zadáním. Pamatuju si to do teď, protože se na tom smějeme, že můj oblíbený předmět a něco, co mi šlo - a k tomu už v první třídě jsem měla za 5 :D…tedy vím, že děti dostávají i horší známky ve škole. Bylo to i za nás - ale to samozřejmě po nějakém čase ve škole zjistíme jejich systém a přizpůsobíme to tomu. Jak už jsem psala, zatím je to náš koncept systému - budeme dolaďovat.

Proste nevidim absolutne zadny smysl v tom, spojovat chovani s penezma a deti v tom vychovavat. Tresty i motivace muzou byt uplne jine, na financich nezavisle.
S praci doma to jeste nejak pochopit dokazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
16.5.18 12:23

@nanoBETA já si z dětství do cca 5. třídy pamatuji strašně málo - možná že je to pro mě dobře :mrgreen:.

Dcera začne za chvilku chodit do 1. třídy a teda budu doufat, že učitelky budou schopné ocenit i postup, když někdo nepochopí správně zadání a nebudou bazírovat jen na správném výsledku. V tom tvém případě, by přece žáci museli dostávat jen 2 známky - 1 nebo 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
16.5.18 12:24
@fia80 píše:
@Janina81 a to dítě je v české škole? Toto jsem slyšela o školách německých, že tam nejedou na hezké motivační známky v první třídě tak jako v ČR.

Jj, česká škola na Praze 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.5.18 12:27

@Lama Lama Jasně, rozumím. Máme na to prostě jiný pohled. Pro nás to spojení je v tom, že když se děti nechovají jak mají, neplní si svoje povinnosti (jak domácí práce, tak školní povinnosti), tak prostě nebudou dostávat kapesné, případně dostanou nižší. Když naopak budou hodné, budou se snažit a udělají třeba i něco navíc, kapesné se jim zvýší. To je jediná spojitost. Ale naprosto souhlasím, že existují i jiné motivace, jiné způsoby výchovy a my i ty jiné používáme. Tohle není celý přístup k výchově, tohle je jenom přístup k jediné oblasti a to oblasti kapesného. Ale samozřejmě jsou další oblasti výchovy a další metody a my to tak kombinujeme. Každopádně samozřejmě nemusí tento systém mít každý, to je jasné - já to píšu pro ty, kterým by se to třeba líbilo nebo je to zaujalo, že to můžou také vyzkoušet. Jestli je někdo striktně proti, tak samozřejmě nikoho nenutíme. Někdo je striktně proti fyzickým trestům, to my také praktikujeme (občas a výjimečně). Někdo zase běžně děti cpe čokoládou a sladkostmi, to zase není moc u nás a je to velmi omezené. Někdo nechává děti dívat se na TV kdy chtějí - u nás ne. Ale zase třeba povolujeme jiné věci, co někdo nepovoluje. Každý to děláme podle nejlepšího vědomí a svědomí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
16.5.18 12:28
@Lama Lama píše:
Proste nevidim absolutne zadny smysl v tom, spojovat chovani s penezma a deti v tom vychovavat. Tresty i motivace muzou byt uplne jine, na financich nezavisle.
S praci doma to jeste nejak pochopit dokazu

Mně třeba i tady v zahraničí v mezinárodní škole (školce) irituje, jak tu děti ve věku 3-6 let dostávají každý den hodnocení chování - u jedné učitelky měly měly děti tzv. behaviour chart - od červené nejhorší až po růžovou a během dne je podle chování posouvaly a pak na konci dne vyplnily kolonku pro rodiče do přehledu. Teď mají smajlíky - usměvavý, rovný, zamračený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
16.5.18 12:35

@fia80 Hele to fakt netuším :D Je to dávno, ale pamatuju si to dobře, byl to takový významný moment pro mě, se kterým jsem se těžko srovnávala. Navíc se to u nás doma připomínalo, protože to za celý můj život byla jediná 5 z matematiky, co jsem kdy dostala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
16.5.18 19:12

@Lama Lama

I tak bych je asi koupila. Třeba u nás máme zrovna plavek víc než dost. Jedny sou ve školce dále máme u babi pak doma a ještě na chalupě Já to považuji za praktičnost a ne rozcapenost jak tu někteří píšou. Třeba v létě když se rozhodne mamka vzít kluky k vodě tak nemusím rychle letět pro plavky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.5.18 19:26
@Vosma29 píše:
@Lama LamaI tak bych je asi koupila. Třeba u nás máme zrovna plavek víc než dost. Jedny sou ve školce dále máme u babi pak doma a ještě na chalupě Já to považuji za praktičnost a ne rozcapenost jak tu někteří píšou. Třeba v létě když se rozhodne mamka vzít kluky k vodě tak nemusím rychle letět pro plavky.

no tak to je rodina od rodiny. Někde to využijou, někde jdou 3× do roka. Naši mají asi čtvry. Ale tady píše zakladatelka, že je nepovažuje za potřebné, je to na přání dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
16.5.18 20:09

@Lama Lama

Jasně však já se nehádám. Ale třeba já troje plavky nepovažuji za bůhví co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
16.5.18 21:44
@Janina81 píše:
No to by ses divila, jaké se teď dávají někde známky. Já byla v šoku, když mi kamarádka říkala, že její dítě běžně nosí v první třídě 3. To přece není normální.

kamarádka má syna v první třídě a děti nosí domů i 5.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.5.18 21:47
@Vosma29 píše:
@Lama LamaJasně však já se nehádám. Ale třeba já troje plavky nepovažuji za bůhví co.

no, tak jasně. Ale to je přeci fuk, každý to má jinak. Já jen řikam, že prostě kapesné jsou právě na ty věci, které rodič nepovažuje potřebné a dítě je z nějakého důvodu chce. V momentě, kdy zjistí že bude bud to a nezbyde na ono, tak možná zjistí taky, že je to nepotřebné. Zkrátka začne to zvažovat, přemýšlet o hodnotě peněz.

A je jedno, zda v jedné rodině budou řešit čtvrté plavky nebo třetí nebo notas či pedro za dvě kačky. to už bude individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
16.5.18 21:49

Dceři jsme vloni kupovali baťoh na výlety. Letos jsme ho kupovali mladší a starší (8 let) tam viděla baťoh, který hrozně chtěla. Nehodlali jsme ji kupovat další baťoh za 500 kč, ale dostala možnost si ho koupit za své (její kasička čítala cca 1200 kč). Koupila si ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
16.5.18 21:52
@Lama Lama píše:
Na jednu stranu souhlasim s tim, ze bje fajn, ze dite se nedomniva, ze penize prijdou jen tak. Na druhou strnu- nechci je ucit, ze doma se pracuje pro penize. Domacnost se proste musi obhospodarovat proto, ze je to. Nezbytne, zadarmo, protoze jsem clenem domacnosti. To same cg ovani,–kdyz budi mmit penez dost, nepotrebuji dalsi, muzu byt hulvat? casto vidime u zbohatliku.

Tak u nás třeba má každý své povinnosti. Ale některé věci jsou navíc, třeba o víkendu mi vydrbaly auto a tak za to dostali pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí