Dítě a smrt maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4624
2.12.13 00:17
@zikado píše:
Možná špatně snáší budoucí přírustek do rodiny ......

To není vůbec špatná úvaha. ani ne tak, že by to špatně snášela, ale spíš teď vidí zakladatelku jako nastávající maminku a snaží se v tom nějak zorientovat.

Příspěvek upraven 02.12.13 v 00:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.13 00:18

@renda81
Děkuju :hug:

@smultul
I takhle možnost o bytí v bříšku mě napadlo. Právě nevím jak se zachovat,
s maminkou mluví, jednou ročně posílá takový ten lampion se vzkazem. Ale nechci v ní budit dojem že s ní maminka bude reálně mluvit, nebo že dopis za oknem zmizí, že si ho odnesla. Jen nevím, jestli by jí to neublížilo víc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.13 00:23

Děkuju všem za reakce. Všechno co píšete, jsou věci které se mi tak nějak honí hlavou. Já sama sem ten typ co s lidmi kteří již odešli mluvím. Zdají se mi o nich sny. Nejvíc teď asi mluvím k miminku o které jsme letos přišla. Ale já jsem dospělá, umím se s tím srovnat. Ale hrozně se právě bojím toho, jak se s tím srovnává ona. Určitě nechci bránit nějaké touze s maminkou komunikovat, jen se bojím aby pak nebyla přiliš zraněná a zklamaná že maminku neslyší, nevidí…

• Citovat
  • Upravit
2724
2.12.13 00:23

No, to chápu… dopis za oknem, který s partnerem ztopíte, popř. na něj za maminku odpovíte… to by bylo šílený a nebezpečný. :-( takový „podvod“ je fakt přípustný jen u Ježíška. fér vůči malé jsou jen formy komunikace, které si odehraje ve své fantazii - bohužel, popř. ten lampion, žádná manipulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.13 00:27

@kreksi
Přesně to je můj názor

• Citovat
  • Upravit
2724
2.12.13 00:28
@Anonymní píše:
Děkuju všem za reakce. Všechno co píšete, jsou věci které se mi tak nějak honí hlavou. Já sama sem ten typ co s lidmi kteří již odešli mluvím. Zdají se mi o nich sny. Nejvíc teď asi mluvím k miminku o které jsme letos přišla. Ale já jsem dospělá, umím se s tím srovnat. Ale hrozně se právě bojím toho, jak se s tím srovnává ona. Určitě nechci bránit nějaké touze s maminkou komunikovat, jen se bojím aby pak nebyla přiliš zraněná a zklamaná že maminku neslyší, nevidí…

rozumím. rozumím i tvý touze ji chránit před takovou bolestí. nevím, jestli to jde úplně. ale tím, že tě má - že vás má - to jde aspoň trochu. :hug: samotnou mě bolí ty drobný rány od reality, který dostává naše nejstarší - pětiletá - holčička. a přitom v nějakém „objektivním“ měřítku se může zdát, že jde o drobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
2.12.13 00:34

Určitě jsi našla správnou odpověď, proč s maminkou nemůže mluvit a vidět ji, to je bohužel právě proto, že už není. Já má z tebe hrozně hezkej dojem, jak tu malou máš ráda a jak se bojíš, abys něco neprošvihla. :palec: Ale opravdu si myslím, že její chování je reakcí na vzniklou situaci a že brzy odezní. Zrovna třeba příchodem nového miminka. Pokud se pamatuju, tak ségra taky psala mámě dopisy a ony asi vždycky zmizely. Nevím ale, jestli čekala odpověď. Já ne, už jsem byla velká. Ale asi ani ta odpověď nebyla to hlavní. Ty se určitě spojíš s tou psycholožkou a myslím, že to časem odezní. Holky to nemají jednoduché, ale měly štěstí, že získaly tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.13 00:52

@smultul
děkuju!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.13 05:16

Otázkou je, jak ji vysvětlili smrt maminky.
Mohu Ti popsat jednu jedinou špatnou věc, kterou udělali mně a se kterou se nemohu vyrovnat do dneška (asi vlivem dalších událostí, neb vše kolem mamky už pak bylo tabu).

Moje maminka umřela v mých 5-ti letech. Zhruba o rok později se mi ve školce stala věc, kterou jsem si nemohla vysvětlit do dospělosti - až do mých zhruba 20-ti let. Pak mi o tom řekla babička. Prostě se mi v hlavě odehrálo kus pohádky o sedmi trpaslících, kde v rakvi byla moje maminka a tu nikdo nemohl probudit.
Netuším, jak mi sdělili, že moje mamka umřela, ale jednou mi venku děti řekly, že moje mamka je mrtvá a já jim to nevěřila. Letěla jsem domů a tam mi sousedka (učitelka ze školky) řekla, že jen usnula, jako v pohádce.
Tu scénku ze školky, která se mi odehrála v hlavě a já pro to neměla vysvětlení, nosím v hlavě do dneška, i když už vím, proč tomu tak bylo. Dodnes je moje vnitřní Já ublížené, dodnes je v naší rodině tabu moje mamka, pokud jsem se na něco o ní zeptala, taťka mi odpověďěl, já si nepamatuje.

E.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.13 05:18

Proto prosím, nechte i děti prožít žal. Smrt je součástí života.
 E.

• Citovat
  • Upravit
4336
2.12.13 06:38

Já bych se na to zeptala dobrého psychologa, co poradí on. Jinak klobouk dolů, jsi pro ty děti skvělá máma!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neprihl. Pupyk
2.12.13 07:20

Me z toho pripada, ze s ni nekdo mluvil (rodina maminky?) a napovidal ji, ze napr. maminka na ni kouka z nebicka apod.
Proste ze maminka neodesla uplne, sleduje jeji kroky a holcicka si to vyklada logicky po svem.

• Citovat
  • Upravit
4637
2.12.13 08:43

Maminka k ní může promluvit ve snu a možná ten vánek, co ji pohladil po tváři, byla také ona, to rozhoupani v zaclonach… Ne, fyzicky ji už neobejme, jenže naše clovecenstvi není v těle. Maminka ji milovala a proto ji privedla na svět, taková láska neumira, ta žije navždy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
2.12.13 08:47

No já bych to řešila tak, že bych o mamince mluvila a klidně bych jí řekla, že jí z nebíčka vidí a je tu pořád s ní, jen jí neslyší, ale maminka jí ano, že se proměnila ve strážného andělíčka… a že jí taky vyprávíš jaká je to šikovná a úžasná holka… Přeci jen je to malá a křehká dušička…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
2.12.13 09:01

Ještě bych ji ubezpecila, ze nové dítě, které v tobě roste, nemění nic na tvém vztahu k ní. Rekla bych ji, že je super holka, na kterou jsem ohromne pyšná a že budete jedna velká banda, která patři dohromady i s těmi vzpomínkami na maminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí