Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@hospodki díky bohu za malé dítě, dcera až teď po druhem roce dosáhne na kliku u dveří
já musím přes den zamykat vchodové dveře, se vždycky smeju, když se někdo ptá proč porad zamykam, tak říkám, ze se nebojím, ze nás někdo vykrade, ale ze mi zdrhne dítě ![]()
@Kriss Tina no ono je to u nás fuk. Proste si vezme zidlicku a ty dveře si pomoci ni otevře. Je to vopice.. u kluka jsem nikdy zamykat nemusela ikdyz to uměl mnohem driv.
Dekuju vsem za reakce, no, budu doufat ve variantu, ze to okolo 2.roku prejde
On je prave taky „vysoky a sikovny“. Skrinky a supliky jsme museli zabezpecit uz od doby lezeni, jo, holobyt u nas taky frci. Ted uz ale dosahne i na kuchyn a plynovy sporak, tak zacina prituhovat. Nastroje k prodlouzeni ruky umi pouzivat bravurne a desim se prave te zidlicky… Ale je utechou aspon to, ze vy jste se z toho taky nezblaznily
![]()
Můj už si prisouva cokoli na co se dá stoupnout v 13 měsících
striktně jsem zatrhla učící věž, a cokoli po čem se dá lépe lézt nahoru. Postupně prizpusobujeme byt no, všechny police zavírací s pojistkama, v dosahu záměrne bezpečné věci. Předělat byt je jednodušší než hlídat, pak se akorát vzteka a nikam to nevede, stejně neuhlidam každou vteřinu.