Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Baba píše:
A proč ne? Smlouva jako smlouva. AKorát manželství už je předdefinovaný text
Však ať si to každej řeší jak chce. Jen mi to trochu ztěžuje práci, když se děti jmenujou jinak než rodiče, bo si musím furt pamatovat kdo a jak se v jaký rodině jmenuje příjmením. ![]()
Máme dvě děti a 15 let jsme žili na hromádce, pak jsme se rozešli
Svatbu nikdy nechtěl ani jeden z nás a ještě že tak
A těm dětem je celkem jedno, jestli jsou máma a táta svoji, nebo ne, takže moc nerozumím dotazu. A jestli si dělat dítě s někým, kdo si mě nechce vzít? Tak to už asi záleží na tom, kde má každý ty priority, jestli je pro někoho svatba nezbytným dukazem lásky…myslím že spousta mužu to tak vubec nevnímá, spíš se ožení, aby už měli klid a nemuseli to poslouchat. A taková svatba by mě opravdu teda těšila. ![]()
@akavi píše:
Však ať si to každej řeší jak chce. Jen mi to trochu ztěžuje práci, když se děti jmenujou jinak než rodiče, bo si musím furt pamatovat kdo a jak se v jaký rodině jmenuje příjmením.
Ale jméno přece nemusí souviset s manželstvím
Ti to neulehčí ani ti, co si nechají svoje jméno ![]()
Za mě pokud chce partner dítě, měl by chtít i svatbu. Nechtěla bych mít dítě s někým, komu nestojím za to, aby si mě vzal. Pokud nechce svatbu i ona, souhlasím, ale většinou se setkávám s tím, že ty holky, které si chlap nevzal otocily o 360 st. a tvrdí že už svatbu taky nechtějí, zbytečný papír, atd atd přitom vím, že se vdávat chtěli. ![]()
@Anonymní píše:
Za mě pokud chce partner dítě, měl by chtít i svatbu. Nechtěla bych mít dítě s někým, komu nestojím za to, aby si mě vzal. Pokud nechce svatbu i ona, souhlasím, ale většinou se setkávám s tím, že ty holky, které si chlap nevzal otocily o 360 st. a tvrdí že už svatbu taky nechtějí, zbytečný papír, atd atd přitom vím, že se vdávat chtěli.
Otáčí se o 180
Když otočíš o 360, tak seš tam, kde si byla.
@Baba píše:
Ale jméno přece nemusí souviset s manželstvímTi to neulehčí ani ti, co si nechají svoje jméno
Většina lidí si pořád svoje jméno nenechává. Nebo si nechá dvě příjmení, což mi dává šanci říkat jí příjmením rodiny. No nic. Výše píšu, ze to příjmení jde změnit i bez svatby. Jen tak nějak nechápu, proč lidi, co spolu minimálně 18 let budou muset komunikovat ohledně dítěte (dětí) mají takový strach ze společného závazku jako je manželství. Pro mě je dítě daleko větší závazek.
Za me svatba ano. Ono nekoho si vzit je dost o psychologii, vzajemne tim svetu prohlasujete, ze jste par a pocitate spolu do budoucna, a chcete si pomahat v dobrem I zlem. Psychologicky, financne, socialne je to docela zavazek, ktery ne vsem se hodi. Kdezto nesezdani mi prijdou, ze si protejskem nejsou jisti, a tak si nechavaji zadni vratka a omlouvaji to kdecim, jen aby se tomu caru papiru vyhli.
@sahrazad1 píše:
Za me svatba ano. Ono nekoho si vzit je dost o psychologii, vzajemne tim svetu prohlasujete, ze jste par a pocitate spolu do budoucna, a chcete si pomahat v dobrem I zlem. Psychologicky, financne, socialne je to docela zavazek, ktery ne vsem se hodi. Kdezto nesezdani mi prijdou, ze si protejskem nejsou jisti, a tak si nechavaji zadni vratka a omlouvaji to kdecim, jen aby se tomu caru papiru vyhli.
Zadní vrátka? Vždyť s polovina manželství rozvádí. Sňatek není extra zábrana rozchodu, evidentně to tak složitý není ![]()
K soudu kvůli dětem chodili kamarádi ženatí i svobodní.
A já teda nepotřebuju vytrubovat do světě, že k někomu patřím. Brrr. Snad stačí, že to ví on, ne?
Další debata, kde můžu slavnostně informovat, že svatbu jsme si naplánovali na 14.3.2039.
@Baba píše:
Zadní vrátka? Vždyť s polovina manželství rozvádí. Sňatek není extra zábrana rozchodu, evidentně to tak složitý není
K soudu kvůli dětem chodili kamarádi ženatí i svobodní.A já teda nepotřebuju vytrubovat do světě, že k někomu patřím. Brrr. Snad stačí, že to ví on, ne?
Presne takove reci jsem mela na mysli. Ano, polovina se rozvadi, presto dali svym detem do vinku, ze se narodili do manzelstvi, v nasi kulture do spolecenstvi, ktere je uznavano a brano stale jako norma, a ktere je neco vic nezli jen vztah dvou dospelych na psi knizku. Partneru muzes mit v jeden casovy usek vicero, ale manzela / manzelku jen jednu / jednoho.
@sahrazad1 píše:
Presne takove reci jsem mela na mysli. Ano, polovina se rozvadi, presto dali svym detem do vinku, ze se narodili do manzelstvi, v nasi kulture do spolecenstvi, ktere je uznavano a brano stale jako norma, a ktere je neco vic nezli jen vztah dvou dospelych na psi knizku. Partneru muzes mit v jeden casovy usek vicero, ale manzela / manzelku jen jednu / jednoho.
A neomezeně milenců
@Mango_Lassi píše:
Další debata, kde můžu slavnostně informovat, že svatbu jsme si naplánovali na 14.3.2039.
@sahrazad1 píše:
Našim harantům je to teda totálně šumák ![]()
Manželství pro mě není žádný vyšší vztah. A slovo manžel mi příjde otřesný. Představit mě jako manželku, nakopnu ho ![]()
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, jaký máte názor na dítě bez manželství? Když si dva udělají dítě, ale nejsou vzatí popřípadě to ani neplánují…
tak obecně záleží na konkrétním vztahu, ne na všeobecném názoru:) Já měla první dvě děti „na psí knížku“, třetí už se narodila do manželství. Rozdíl nebyl žádný, jen bez oddacího listu to byla jedna návštěva matriky navíc. Příjmení měly děti po manželovi, neviděla jsem jediný důvod, proč by to mělo být jinak
My měli svatbu jako třešničku na dortu po 8 letech, z kterých jsme 5 sdíleli společnou domácnost
Vzájemně jsme cítili potřebu posunout jeden druhého i v právních věcech na první místo pro případ „kdyby něco“.
Myšleno dítě kontra manželství s tím samým idiotem. Samizřejmě je nejrozumnější si i idiotem pořídit tak maximálně křečka…