Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
A nebude to fajn?
Se toho asi nedožiju. Možná v příštím životě…
@akavi píše:
Jednou budeme všichni jedna šťastná nesezdaná rodina, kde může každý libovolně přicházet a odcházet od každého, souložit s ním a mít každé dítě s někým jiným. Někteří už s touhle revolucí začali
@zoidberg píše:
Divný název diskuse. Dítě bez manželství ani nejde. Přece je nejdříve svatba, pak první sex a pak může být dítě. Bez sexu dítě není a bez svatby není sex.
Víš, co je problém? Ze se dnešní ženy dávají moc lacino.
@akavi píše:
Tam dostane ale to dítě sirotčí důchod, ne?
Ten jo, sama ma nejaky duchod, ze neni schopna pracovat. Ale co to v dnesni dobe je? Bez pomoci rodiny a dalsich se neobejde ani financne.
Ja jsem dvacet roku zenaty a tenhle vydobytek moderni doby zit na psi knizku a porizovat si d eti neuznavam. Si tu na diskuzich prectete pritel se pres noc sbalil a zustala jsem sama. A ten kdo tvrdi ze manzelstvi je jen kus papiru lze. Kdyby to byl kus papiru proc to teda nepodepise???
@Baba píše:Žiješ tady a v nějaké kultuře. Historicky tady proste důraz na manželství byl a bude.
Tak já nevím, já myslela, že se hodnotí člověk a je jedno, jestli s někým žije nebo ne. A už vůbec je jedno, jestli má s někým podepsanou nějakou smlouvu nebo ne. Asi jiný oddíl
@Lester Burnham píše:
Ja jsem dvacet roku zenaty a tenhle vydobytek moderni doby zit na psi knizku a porizovat si d eti neuznavam. Si tu na diskuzich prectete pritel se pres noc sbalil a zustala jsem sama. A ten kdo tvrdi ze manzelstvi je jen kus papiru lze. Kdyby to byl kus papiru proc to teda nepodepise???
souhlas
dobře ví, že to „jen kus papíru“ není, a proto nepodepíše
Myslím že současný trend ne sňatků je typickým příznakem odezdikezdismu. Straší nás představa podřízené chudinky manželky bez peněz, bez názoru, co musí držet hu..a krok. Tak abychom dokázaly, že jsme emancipované, že nepotřebujeme „aby si nás někdo vzal“, tak se pro jistotu ani nevdáme.
Já se taky vdávat nechtěla, ale přišlo mi nepraktické, že mi všichni říkají jménem dítěte, tak jsme se v roce věku syna vzali. Velmi jednoduchá, neokázalá svatba - spíš mejdan pro kamarády. Ale jsem ráda, že jsme to udělali. I mi nedávno říkal syn (a to je 15 letý puberťák, pro kterého jsou rodiče momentálně ti největší trapáci na světě). Že je rád, že jsme rodina. Takže bych neřekla, že děckám je to fuk. A i jsem ráda, že si tenhle tradiční funkční model odnesou do života.
@gebča píše:
jenže to taky, i na pracovním pohovoru, může znamenat - nepřiznal se ke svým závazkům, rodina (= jakékoliv jiné společenství ve kterém hodlá fungovat) mu za to nestojí, co bude dál?
My jsme měli doma párkrát diskusi proč mi vymačkává telefon, když volám jen v opradu nutných záležitostech, proč neřekne „promiňte, volá mi manželka, asi něco opravdu potřebuje, dovolíte?“ a pak přišel překvapený domů, že všichni (opravdu movití klienti, selfmademani) řekli: to si zvedněte, to je důležité…
včil mudruj
Nevím, z jakého vesmíru tyto historky jsou. Na pracovním pohovoru se mě ptají na předchozí pracovní zkušenosti, popřípadě odborné znalosti, dají test.
Zbytek tvého postu nedává žádný smysl - nemůžu se k tomu vyjádřit
@Lester Burnham píše:
A manžel se nemůže přes noc sbalit?
@sahrazad1 píše: Žiješ tady a v nějaké kultuře. Historicky tady proste důraz na manželství byl a bude.Časy se mění, a já žádný důraz na manželství fakt nevidím. Kde? Mezi spolužačkami? Kdo se první vdá?
@Mango_Lassi píše:
Ano, o tom, že mají velmi zvláštní kritéria. Nic, o co bych já jako zaměstnanec stála
Věř mi, tady by pracovat chtělo mnoho lidi. Ne všichni, ale hodně o to stojí a málokoho, tím spíše dnes, vezmou.
@gebča píše:Šmáááárja, je to kus papíru. Smlouva. Ještě jako něco,,vyššího" bych možná brala svazek věřících lidí - sex po svatbě, nerozlučitelnost, nemožnost rozvodu…
souhlasdobře ví, že to „jen kus papíru“ není, a proto nepodepíše
Ano, o tom, že mají velmi zvláštní kritéria. Nic, o co bych já jako zaměstnanec stála