Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@carsa píše:
Myslím že současný trend ne sňatků je typickým příznakem odezdikezdismu. Straší nás představa podřízené chudinky manželky bez peněz, bez názoru, co musí držet hu..a krok. Tak abychom dokázaly, že jsme emancipované, že nepotřebujeme „aby si nás někdo vzal“, tak se pro jistotu ani nevdáme.
Já se taky vdávat nechtěla, ale přišlo mi nepraktické, že mi všichni říkají jménem dítěte, tak jsme se v roce věku syna vzali. Velmi jednoduchá, neokázalá svatba - spíš mejdan pro kamarády. Ale jsem ráda, že jsme to udělali. I mi nedávno říkal syn (a to je 15 letý puberťák, pro kterého jsou rodiče momentálně ti největší trapáci na světě). Že je rád, že jsme rodina. Takže bych neřekla, že děckám je to fuk. A i jsem ráda, že si tenhle tradiční funkční model odnesou do života.
Rodinu přece nedělá svatba ![]()
@Venetia píše:
A manžel se nemůže přes noc sbalit?
Samo, že ne. Kde žiješ?
@sahrazad1 píše:
Věř mi, tady by pracovat chtělo mnoho lidi. Ne všichni, ale hodně o to stojí a málokoho, tím spíše dnes, vezmou.
Takže jediná chyba toho kandidáta byla, že byl ve 40 letech svobodný a bezdětný a proto tu práci nedostal? Pokud je to tak, může si ten pán gratulovat.
@Baba píše:
Samo, že ne. Kde žiješ?
Ontar je v noci pripoutan k topeni. A zuby mu pro jistotu vyndavam, aby nemel blby napady
.
@Baba
Manželství je holt v tomhle jednodušší.
Jsem ti to psala uz davno ![]()
Příspěvek upraven 30.07.20 v 19:03
@gebča píše:
@Mango_Lassimůžeš mi, prosím, rozšířit obzory stran výrazu „post“?
já myslela, že se vyjadřuji…
Post = příspěvek. Zvyk z oboru, kde používáme angličtinu
@ontarova.stara píše:
Ontar je v noci pripoutan k topeni. A zuby mu pro jistotu vyndavam, aby nemel blby napady.
aby si neprehryzal pouta nebo zily
@Mango_Lassi píše:
Post = příspěvek. Zvyk z oboru, kde používáme angličtinu
děkuji
v Čechách používáme češtinu, ale zvyky respektujeme ![]()
@sahrazad1 píše:
Mango, to by ses opravdu divila. Manžel nedávno došel z posezení z práce, no a ze sháněli nového kolegu, a přišel jim tam pravé zhruba 40 svobodný muž, a nejvyššímu vedoucímu se z toho důvodu zdál podezřelý, a na druhé kolo ho už nepozval, ač prý jinak kvalifikaci měl. Firma je to velká, velmi solidní, známa, lpici na své pověsti.
Ale to bylo proto, že mu záviděl. Houby podezřelý, nechtěl mít v týmu někoho, kdonepřemýšlí jako ostatní stádo, ale ma svobodné myšlení ![]()
@matkabagristy píše:
Ted mu tady predcitam o vyhodach manzelstvi. U druhy strany jsem mu dala roubik, aby nedesil kvilenim sousedy.
@ontarova.stara píše:
Ontar je v noci pripoutan k topeni. A zuby mu pro jistotu vyndavam, aby nemel blby napady.
Manželství je dobrý jen na jedno. Kdysi mě muž strašně naprdnul a pamatuju si, jak sem ječela, že mě mrzí, že nejsme manželé, že bych aspoň na něj mohla řvát, že se okamžitě rozvádím. Moc že
, že? ![]()
Jo to bylo fajn ![]()
@matkabagristy píše:
@ontarova.stara píše:
Ted mu tady predcitam o vyhodach manzelstvi. U druhy strany jsem mu dala roubik, aby nedesil kvilenim sousedy.
Dvě strany?
Seš dobrá, já začala a skončila u toho vdovského důchodu.
@Baba píše:Třeba překousat provaz.
Manželství je dobrý jen na jedno. Kdysi mě muž strašně naprdnul a pamatuju si, jak sem ječela, že mě mrzí, že nejsme manželé, že bych aspoň na něj mohla řvát, že se okamžitě rozvádím. Moc že
Jo to bylo fajn, že?
JJ, jak se nasi na Stedry den nepohadali, nebyly Vanoce. Pokazde se pockalo, az v ramci deleni majetku vyresi chalupu a slo se obalovat
.
@ontarova.stara píše:
JJ, jak se nasi na Stedry den nepohadali, nebyly Vanoce. Pokazde se pockalo, az v ramci deleni majetku vyresi chalupu a slo se obalovat.
Sem si dala do googlu výhody manželství.
Se nedivím, že starej kvílí.
https://www.womanonly.cz/…-manzelstvi/
@Lester Burnham píše:
Ja jsem dvacet roku zenaty a tenhle vydobytek moderni doby zit na psi knizku a porizovat si d eti neuznavam. Si tu na diskuzich prectete pritel se pres noc sbalil a zustala jsem sama. A ten kdo tvrdi ze manzelstvi je jen kus papiru lze. Kdyby to byl kus papiru proc to teda nepodepise???
Protože někteří umí i číst.