Dítě dva a půl roku nikdy nespí už od narození

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1540
11.12.21 14:38

Promiň, ale tohle je celé zvláštní a špatně. Mám stejně staré dítě jako ty a neumím si představit, že ujde 20 km :nevim: a ten nezájem lékařů totálně nechápu a fakt bych cjtéla vidět pediatra, který nat tímhle 4hodinovým spánkovým režimem mávne rukou - pokud je to jak píšeš, je tam pravděpodobně nějaký neurologický problém. Z toho tvého popisu mi přijde, že musí být syn příšerně přetažený a že jste se dostali do začarovaného kruhu. Televize na pozadí je největší nesmysl ever… to tomu jeho utavenýmu mozečku ještě nakládáš další stimul.
Chápu, že musíš být po takové době nevyspalá a unavená, ale nechat ho ječet? To je u nás třeba absolutní opak a dítě pak neusne ani omylem, nebo by odpadla vyčerpáním a to je spánek úplně na h…
Začala bych chodit po snídani pravidelně ven - hezky ťapkat, blbnout ve sněhu, doma oběd a pak nějakou klidovou aktivitu - nemusí nutně spát, ale odpočívat (stavět v tichosti kostky dupla, přitulit se k tobě, vyprávěj mu pohádky, básničky, prohlízet knížku) a pak zase ven… večer vykoupat, ztlumit světla, bez televize, bez telefonů a spol… zase klidovou aktivitu. Musíš ho naučit odpočívat. S takhl3 starým dítkem, pokud je všechmo v pořádku, se už přeci dá relativně dobře domluvit na tom, co chce.

Jak vypadá váš běžný den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31260
11.12.21 15:02

Mam nejstarsi dceru s mensi potrebou spanku, ale tak zle to nebylo. Do cca roku spala 7 z 24 hod a dost kouskovane. Hodne ji pak pomohl prechod na 1 spanek denne, kdy se v noci zacala mene budit, a nakonec vynechani poledniho spanku vubec. (Mladsi deti mely taky do cca 2r takove horsi spankove navyky, syn spal 21-1 a 4-6 a pak 13-15, ale aspon tyto useky v kuse, nejmladsi spala 23-6 se 2-3 buzenimi a 90 minut po obede, ale bylo to lepsi nez s nejstarsi. )

Nam nejvic pomahal opravdu hodne striktni rezim. Snidane, ven, obed, klidovy rezim, ven, vecere, dlouhe koupani (deti nastesti miluji vodu, takze ve vane klidne hodinu). Sladke jsme taky dost omezovali - efekt jsem, Eye Q jsme zkouseli bez uspechu. Rozhodily to zmeny, navstevy, nemoci… Pak jsme zkouseli nejake bylinne caje, ale to moc nechtely pozrit.

Psala jsi, ze malo ji - nema v noci hlad? Na zlepseni chuti k jidlu u nejstarsi pomahal Multisanostol.

TV v pozadi urcite vypnout, to uz psalo hodne holek vyse.

U nas se to pak zlepsovalo s vekem a hlavne se skolkou - dite skolka precejen unavi jinak nez pobyt doma s mamou.

Nejmladsi stale nespi v kuse (4.5r), ale usina do 21, vstava 6:30-6:45, z kluka se stal uderem 2r celkem spac, nejstarsi dcera ted spi 8-9 hodin, je ji uz 9r, takze asi uz zacina byt v norme.

Takhle zpetne si rikam, ze jsem byla blazen, mit 3 deti tak rychle, ale aspon se to nevyspani vmacklo do kratsiho casoveho useku.

S mluvenim - jak presne tedy mluvi? Nic jineho nestandardniho nepozorujete? Nekdy deti s PAS mivaji poruchy spanku, ale to uz by si asi nekdo neceho vsimnul :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77561
12.12.21 18:52
@Hobitka píše:
Mam nejstarsi dceru s mensi potrebou spanku, ale tak zle to nebylo. Do cca roku spala 7 z 24 hod a dost kouskovane. Hodne ji pak pomohl prechod na 1 spanek denne, kdy se v noci zacala mene budit, a nakonec vynechani poledniho spanku vubec. (Mladsi deti mely taky do cca 2r takove horsi spankove navyky, syn spal 21-1 a 4-6 a pak 13-15, ale aspon tyto useky v kuse, nejmladsi spala 23-6 se 2-3 buzenimi a 90 minut po obede, ale bylo to lepsi nez s nejstarsi. )

Nam nejvic pomahal opravdu hodne striktni rezim. Snidane, ven, obed, klidovy rezim, ven, vecere, dlouhe koupani (deti nastesti miluji vodu, takze ve vane klidne hodinu). Sladke jsme taky dost omezovali - efekt jsem, Eye Q jsme zkouseli bez uspechu. Rozhodily to zmeny, navstevy, nemoci… Pak jsme zkouseli nejake bylinne caje, ale to moc nechtely pozrit.

Psala jsi, ze malo ji - nema v noci hlad? Na zlepseni chuti k jidlu u nejstarsi pomahal Multisanostol.

TV v pozadi urcite vypnout, to uz psalo hodne holek vyse.

U nas se to pak zlepsovalo s vekem a hlavne se skolkou - dite skolka precejen unavi jinak nez pobyt doma s mamou.

Nejmladsi stale nespi v kuse (4.5r), ale usina do 21, vstava 6:30-6:45, z kluka se stal uderem 2r celkem spac, nejstarsi dcera ted spi 8-9 hodin, je ji uz 9r, takze asi uz zacina byt v norme.

Takhle zpetne si rikam, ze jsem byla blazen, mit 3 deti tak rychle, ale aspon se to nevyspani vmacklo do kratsiho casoveho useku.

S mluvenim - jak presne tedy mluvi? Nic jineho nestandardniho nepozorujete? Nekdy deti s PAS mivaji poruchy spanku, ale to uz by si asi nekdo neceho vsimnul :think:.

no PAS mně napadá celou dobu, co čtu tuhle diskusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessinka69
13.12.21 09:21

Fb nemám, ale díky za tip, jinak ty vitamíny asi proberu s doktorkou, je jich moc a nevím které :D když bubu negativní to nic neřeší :) říká spíš slovíčka, neskládá, ale řeč tu řešit nechci, o tu se nebojím, v noci bez nás nebyl, ale za dva týdny si to vyzkouší, tak jsem zvědavá, musíš vydržet, když ti nic jiného nezbývá, čaje atd. jsme zkoušeli a nic, homeopatika už řeším, ale moc jim nevěřím, sama nemám dobrou zkušenost, ale pokud mu to pomůže, tak jedině dobře, s tou tv máte pravdu no, je to děs :D je to hnusné ho tam nechat řvát, ale jinak neusne vůbec, hold si musíš vybrat, pro mě je lepší, když si zavře a aspoň na chvíli usne než být s ním, ale neusne ani na hodinu, chodíme na 20 km procházky a jsme celé dny venku, myslíš, že ven nechodím? :D školku nevím nevím, bohužel není bez plen a nevezmou nás asi, navíc jak nemluví, to je taky překážka, prostě mluví slovíčka po jednom max dvou slovech, ale na řeč má čas prý

• Citovat
  • Upravit
441
13.12.21 09:57

Podle popisu mi přijde, že musí být strašně přetažený a neumí se zklidnit. Určitě bych se nesnažila ho víc unavit. Zajímalo by mě, když byste třeba po obědě někam vyjeli autem na delší cestu, usne, když se v sedačce zklidní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessinka69
13.12.21 10:21

Autem jezdíme dost a i dlouhé trasy a nespí tam, kouká nebo si hraje, dřív tak do roka spal chvilkami

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510