Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Třeba si tchýně zatleská vždy po vylučování, po hygieně a obléknutí..Prostě cítí , že je to třeba..
Nooo, takřka denně
… Ale synátor na ní vytrvale hází bobka.
No já myslela tak sama pro sebe… Možná si tleská, jak píše Lizbeth ![]()
Decka jsou chytrejsi nez si myslime
Ale rozhodne bych prcka do niceho nenutila, proste bud bude chtit a ukaze nebo opacne. Kdyby me tchyne poucovala jak si ma a nema hrat decko, tak bych se asi neovladla. Preji pevne nervy s tchyni a vyckavej…parkrat takhle zachytraci az bude prcek starsi a rozumejsi a narazi (tchyne) ![]()
Ahoj,
nedá mi to nereagovat. Myslím, je pořeba oddělit dvě věci … averzi k tchýni, což vzhledem k srovnávání a požadavkům na „akurátní“ tabulkový vývoj chápu, a dovednosti dítěte, které dokládají jeho vývoj.
Takové to paci paci, jak seš veliký apod. podle mě slouží jako „důkaz“, že dítě vnímá a zpracovává to, co po něm někdo chce a umí na to adekvátně zareagovat. Nehledě na to, že se tím trénuje mozek a dál aktivizuje. Jak jinak bys to chtěla dokázat? Těžko ti odpoví, že to chápe, akorát se mu nechce.
I naše dr. chce vědět, jestli něco z toho dítě umí, je to pro ní známka dobrého vývoje.
A na tvojí poznámku, ano, v 8,5 měsících to dělá vědomě! Kolem devátého měsíce to děti běžně zvládnou.
Nejde o to se někde předvádět, taky to nesnáším, ukaž co už umíš, řekni tohle a řekni tohle ![]()
Ale o to, zda je dítě toho schopný ![]()
Pro mě za mě dítko nauč třeba udělat dlouhej nos nebo vypláznout jazyk, splní to stejnej účel.
Ne všechno je špatný, co je léty vyzkoušený a dělaj to všichni
Jen plácání ručkama nebo jejich zvedání je snadno proveditelný vzhledem k úrovni koordinace pohybů a motoriky …
Hezký den I.
Úplně mimo … Anguo gratuluju a přeju hodně zdraví! ![]()