Dítě málo pije (a čůrá)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
326
17.8.15 15:18

Nase mala ma 2.5 roku a piti je nocni mura. Do 14m vylucne kojena a od te doby nam vzdy stacila 300ml lahev kterou nikdy za den nevypila. Posledni 2 dny zpet vypila 600ml za den, uz sem byla v pozoru co se deje a…nic. Asi potrebovala jen srovnat hladinu :-) neb dnes rano k snidani vypila pul hrnu kakaa a doted nic. Po precteni vaseho prispevku jsem ji za uplatek donutila vypit asi 50ml vody se stavou. Okurky neji, ovoce jen banan a nektarinku a obcas hrozno, ale z toho moc tekutin neziska. Uz se pomalu smiruji s tim, ze proste kazdy ma jinou potrebu tekutin a asi ji to co pije staci. Kdyz byla mala tak dostavala cistou vodu, pak ji zacla odmitat tak ze zoufalstvi ji prislazuji…kazdou radu si take rada poslechnu. Jeste chci dodat, ze od miminka jsem nabizela ruzne lahve a nikdy zadnou neprijala a ani po lzickach nic nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
17.8.15 15:24
@martina.se píše:
@verulicek to bude tesákama.. jinak vodové polévky, přidat vodu např do přesnídávky atd.. prostě ředit, co to dá.. pokud máte chladno, tak jak u nás, tak 200 ml není tak hrozné :think: popř přidat vodnatou zeleninu, pokud ovoce nechce..

právě jsem četla že by měla vzhledem k váze vypít ještě o litr víc, což mi případá giganticky moc…ona pila vždy tak půl litru. mléko (kterého má mít taky půl litru - jsem hlídala v jogurtech, kaších atd.) ale teď poslední dobou vidím, že pije málo, jelikož se jí zpomaluje metabolismus. Taky myslím, že v tom mají „prsty“ zuby, každopádně nechci nic podcenit. Už vařím první čaj, snad jí bude chutnat (zatím pila jen vodu)

• Citovat
  • Upravit
2128
17.8.15 15:25

Dávala bych polévku. To si dá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
17.8.15 15:25
@Billi píše:
@verulicek pokud ti nevadí sladké, tak bych zkusila ovocný sirup, není nijak uměle doslazovaný, je to jen ovocná šťáva zahušťená odpařením vody. Rozpila jsem tak ročního. Vypije i 600 ml za den, což je úžasné.

jaký ovocný sirup? všechny sirupy jsou z větší části čistý cukr :nevim:

• Citovat
  • Upravit
verulicek
17.8.15 15:26
@luca241 píše:
Dávala bych polévku. To si dá?

polévku má jednou za čas, neumí to jíst…musím jí stejně dát vždy ty kousky na pžičce a zbytek vypije jen když jí nahýbám misku. Taky začnu asi dělat častěji, byť to bude jíst takovým divným způsobem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
verulicek
17.8.15 15:28
@Jana Bulickova píše:
Nase mala ma 2.5 roku a piti je nocni mura. Do 14m vylucne kojena a od te doby nam vzdy stacila 300ml lahev kterou nikdy za den nevypila. Posledni 2 dny zpet vypila 600ml za den, uz sem byla v pozoru co se deje a…nic. Asi potrebovala jen srovnat hladinu :-) neb dnes rano k snidani vypila pul hrnu kakaa a doted nic. Po precteni vaseho prispevku jsem ji za uplatek donutila vypit asi 50ml vody se stavou. Okurky neji, ovoce jen banan a nektarinku a obcas hrozno, ale z toho moc tekutin neziska. Uz se pomalu smiruji s tim, ze proste kazdy ma jinou potrebu tekutin a asi ji to co pije staci. Kdyz byla mala tak dostavala cistou vodu, pak ji zacla odmitat tak ze zoufalstvi ji prislazuji…kazdou radu si take rada poslechnu. Jeste chci dodat, ze od miminka jsem nabizela ruzne lahve a nikdy zadnou neprijala a ani po lzickach nic nechtela.

uuf tak jsem ráda, že má někdo dítě, které méně pije a „žije“ :? řešila jsi to třeba i s doktorkou? moje malá nikdy nebyla nemocná tak taky si říkám, že asi je vše ok, ale jelikož jsem měla teď dva semestry anatomie a o tekutinách v těle vím možná víc, než je zdrávo, hned se mi vybavily všechny následky včetně stojaté lymfy, ledvin atd atd. :roll:

• Citovat
  • Upravit
2128
17.8.15 15:28

A ještě si stojím za tím, že lepší dát sladké pití (naředěný džus, sirup,…)-ono stačí i troška, než lpět na vodě, když to prcek nechce-nebo když toho moc nevypije. Já to znám od naší malé-kdybych nabízela jen vodu, tak si dá denně tak 50ml, takže jí ředím džus a pije v pohodě (ťukám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
17.8.15 15:29

@verulicek toto , to je jen zahuštěná ovocná šťáva (zahuštěná je jen odpařením vody, neobsahuje cukr a ani nic jiného). Chuťově to je fakt hodně dobré, u nás nejvíc frčí višně a jablko, je to takové příjemně nakyslé a stačí oravdu málo.

• Citovat
  • Upravit
2128
17.8.15 15:30
@verulicek píše:
polévku má jednou za čas, neumí to jíst…musím jí stejně dát vždy ty kousky na pžičce a zbytek vypije jen když jí nahýbám misku. Taky začnu asi dělat častěji, byť to bude jíst takovým divným způsobem :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: frajerka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
17.8.15 15:36
@verulicek píše:
uuf tak jsem ráda, že má někdo dítě, které méně pije a „žije“ :? řešila jsi to třeba i s doktorkou? moje malá nikdy nebyla nemocná tak taky si říkám, že asi je vše ok, ale jelikož jsem měla teď dva semestry anatomie a o tekutinách v těle vím možná víc, než je zdrávo, hned se mi vybavily všechny následky včetně stojaté lymfy, ledvin atd atd. :roll:

No a to je dalsi bonus co mame, ze od pul roku trpi na zanety mocoveho mechyre a ledvin. Takze doktrorka nabada na hodne tekutinach. Ale proste neni v mych silach do ni vic dostat. Jinak doktorka to neresi, na kontrolach ji to rikam stale a ona ji prohledne a rekne ze dehydratovana neni. Dzusiky kupujeme, ale ona je potvora, protoze prvni den to ma jak novinku a vyzunkne hrnecek na ex a druhy den se se stejnym dzusikem mohu vyfotit. Do ted jsme neprisla jak na ni :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
17.8.15 15:45
@Billi píše:
@verulicek toto , to je jen zahuštěná ovocná šťáva (zahuštěná je jen odpařením vody, neobsahuje cukr a ani nic jiného). Chuťově to je fakt hodně dobré, u nás nejvíc frčí višně a jablko, je to takové příjemně nakyslé a stačí oravdu málo.

a kde to prosím kupuješ? to je nějaká konkrétní značka?

• Citovat
  • Upravit
verulicek
17.8.15 15:47
@luca241 píše: :mrgreen: :mrgreen: frajerka

no jo no..ona má na vše vlastní styly..

Jinak holky udělala jsem dětský jahodový čaj, možná to byla zvědavost a počáteční nadšení, ale vypila naráz 50ml tak su ráda..třeba jí to zas na chvilku vydrží.
Jinak ona s vodou nikdy probélem neměla, ale je fakt, že litr nevypila nikdy. Právě jsem na ty tabulky dost hleděla…

• Citovat
  • Upravit
verulicek
17.8.15 15:48
@Jana Bulickova píše:
No a to je dalsi bonus co mame, ze od pul roku trpi na zanety mocoveho mechyre a ledvin. Takze doktrorka nabada na hodne tekutinach. Ale proste neni v mych silach do ni vic dostat. Jinak doktorka to neresi, na kontrolach ji to rikam stale a ona ji prohledne a rekne ze dehydratovana neni. Dzusiky kupujeme, ale ona je potvora, protoze prvni den to ma jak novinku a vyzunkne hrnecek na ex a druhy den se se stejnym dzusikem mohu vyfotit. Do ted jsme neprisla jak na ni :-).
:lol: :lol: :lol: vyfotit :lol: :lol: :lol: no tak já musím zaťukat, že fakt malá je od narození zdravá jak řípa. Ale protože bych to zdraví ráda udržela, tak ten pitný režim začínám řešit (kor když nemá to mléko)
  • Citovat
  • Upravit
Billi
17.8.15 15:50

@verulicek objednávám to přímo tady na tom obchodě. Prý mají nějakou prodejnu v Praze, jinak to vyrábí Severofrukt.
Náš starší jí polévku stejně ještě teď - sní to husté a vodu vypije :roll: Pokud nedovolím, tak se polévky ani nedotkne.

• Citovat
  • Upravit
verulicek
17.8.15 16:03

@Billi to jsou vyhlídky :mrgreen: a prosimtě kde to znamená „tady na to obchodě“ :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure