Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, náš malý 14.měs. chlapec chodí pozdě 22-23hod. spát a kolem 6:30-7hod. už je vzhůru. Odpoledne spí od 12 do 13:30. Celý den je otravný, nic ho nebaví, žádné hračky, žádné hraní si s ním, nebaví ho ani procházky venku v kočárku, prostě nic. Už nevím co s ním mám dělat..
Dříve prostě neusne..řve a řve do té 22.hod. Já mám klid až v noci.
Tak záleží, jak ho dáváte spát. Jaké před tím děláte činnosti atd. Uspáváš nebo usíná sám? Nemůže chodit spát takhle dlouho, jde vidět, že je nedospalý. Víc spí i můj dvouletý.
Nam docela pomaha masaz nozicek pred spanim, jinak to znam, dcera taky spala malo, nic jsme s tim nenadelali, casem si zvykla a protivna uz neni.
Radu nemam, jen ze v tom nejste sama. Syn kdyby spal hodinu a pul v kuse pres den, tak otviram sampano.. Ted si dal u prsa svoji desetiminutovku a za tri hodiny si da dalsich 10 minut
Chce se mi z toho brecet, rada bych jednou v klidu uvarila
Je ale jeste maly ma 10 mesicu, ale spi blbe od 3 tydnu. Jen ve 2 mesicich male zlepseni a ted zas tohle. V noci spi cca od 21-6 a budi se cca po hodine a pul.
Asi jen vydrzet a rikat si zitra se to zlepsi
Nastesti protivnej je kuli zubum, za mesic se mu prorizlo 5
jinak jsem nevedela ze ho mam a dost ho zabavila starsi dcera (3r) a vyhral si treba s petlahvi, nebo s nadobim na vareni. Ted je to ale pekny zahul.
U nás taky tak, ale malýmu rostou zuby. Doufám, že až mu dají pokoj, bude zase hodný chlapeček. Teď mu přezdíváme malinkatý ďábel. Prcek tak spí odjakživa? Netrápí ho taky zuby?
Tak řeknu Vám že to pozdní spaní má asi od 8.měsíce-ale to spával přes den 2krát po 2 hodinách a ráno si přispával tak do 8.hod. což mi vyhovovalo, teďka už spí jen tu hodinu a půl přes den. Zuby mu lezou už od 4.měsíce, zbývají mu poslední 2 stoličky, tím to nebude že pozdě chodí spát. Usíná sám v postýlce s plenou v ruce.
@LLenule111 taky jsem mam doma nespavce. celkove je vecer hodne aktivni, asi sova po me. od miminka chodil vecer spat hooodne pozde, v noci teda spal dobře. asi od 8mes téměř nespal přes den, vecer usinal jako tvůj mezi 22-23hod, zato vychrupkaval do osmi. pak zas bylo obdobi, kdy jsme byli vzhuru v noci, třeba od 2 do 6 jsme si hrali, neusnul by ani za nic. ted je mu rok a pul, mame super obdobi, tuk tuk, spat chodi před 22hod a spi krasne celou noc az do osmi. takze jen rikam, ze obdobi se ruzne meni a nekdy je hur, nekdy lepe, vydrz!