Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Černá vdova Moje sestra je mladší a několikrát řekla, že nesnáší děti.. dřív jsme spolu hodně cestovaly, ale teď se bojím, že je všemu konec…
Spousta lidí nemá ráda cizí děti, ale vlastní nebo v rodině, to je jinej případ, počkej, jak ráda s tebou ještě bude nakupovat věci pro mimco, jak ráda s tebou půjde na procházku povozit kočárek.. a kdyby ne, tak můžeš občas mrne nechat tatínkovi nebo někomu na hlídání a se ségrou někam vyrazit ![]()
@Anonymní píše:
@Černá vdova Moje sestra je mladší a několikrát řekla, že nesnáší děti.. dřív jsme spolu hodně cestovaly, ale teď se bojím, že je všemu konec…
Přeci se prispusobi.. a neznamená to ze bude nesnaset i tvé ne?
Bude teta, není to cizi dítě od vedle.
Rozhodni se jak chceš, ale mysli na to ze až dítě opravdu chtít budeš, bude ti to líto a možná se bez ivf ani neobejdes. Ne každá po 30ti otěhotní na lusknutni prani.
Přítel asi v hloubi duše taky nebude nejšťastnější, třeba i za par let kdyby vám to neslo.
Nevim neznám té, hormony jsou v téhle době docela silné.. takže 3 dny není nic nemožného
@xjuklickova souhlasím naprosto s tím co píšeš na začátku, my máme děti plánované a snažili jsme se o ně i několik měsíců, takže to nebylo ani vždy na první dobrou a pocit nervozity jsem jak píšeš vždy prožívala do toho 3. Měsíce dokud byla možnost volby a člověk najednou balancuje, je to tu, určitě je to správně? Určitě to zvládneme? Máme jen 6 týdnů a pak to je prostě„definitivní“. Ale je to jen obava a vlastně si i myslím předpoklad toho že je žena zodpovědna a bere tu změnu vážně. Dle mě se to srovná.
@lebambule píše:
No, taky by se dalo říct, ze proste jen zodpovědně přemýšlí a nejednaji stylem nějak to dopadne, zejo. Ja bych nepausalizovala
Souhlasím s Hankou. Je dobře, když někdo přistupuje zodpovědně k životu, ale tenhle příspěvek tak nepůsobí. Paní je 28 let, má pevný vztah, bydlení, měla v plánu skončit v práci, je těhotná a přemýšlí, že na dítě není připravená…ano, jistě mateřství přináší jistá omezení a třeba uskromnění, na druhé straně ale přináší mnohem víc…Neumím si představit, že by zakladatelka šla na potrat, protože v momentě co by o dítě přišla, by se rozjely výčitky…Těhotenské hormony sice mění nálady, ale tohle už mi připadá dost a příspěvek má podtón sobeckosti…
@Anonymní píše:
Moje sestra řekla
snad žiješ svůj život a ne život své sestry.
Cestovat se dá i s dětmi ![]()
A co má to vsechno říká partner? On děti nechce? Ale přeci se dá žít i s dětmi, cestovat atd… Mám kamarádku co miluje treking, cestování a světě div se má děti 2,byli v Polsku, Norsku pod stanem… Je to jen o tom jak si to nastavís…
Zakladatelko, nemá na to vliv tve dospívání?
Bylo něco špatně? Mas to s tím spojené?
Nesvadejte všechno na hormony…
to že někdo přemýšlí o tom že si přeje aby plodu nebylo srdíčko je fakt hnusný…
Taky nesnasim deti a to dve mam. Bohuzel jen na prani manzela, kdyby bylo na mne, nemela bych je. Taky v te dobe byly interupce jen na zaklade rozhodnuti komise, ja byla mlada, zdrava, vdana. Jen velky smysl pro odpovednost mne donutil je vychovat. V tehotenstvi s prvnim jsem si prala at se narodi mrtvy, citila jsem, ze nebudu stastna. Proste nejsem matka hrdinka a v detech nevidim smysl zivota. Anonym, citlive info, jinak smazat.
@kavulenka píše:
A co má to vsechno říká partner? On děti nechce? Ale přeci se dá žít i s dětmi, cestovat atd… Mám kamarádku co miluje treking, cestování a světě div se má děti 2,byli v Polsku, Norsku pod stanem… Je to jen o tom jak si to nastavís…
Partner děti chce, ale když vidí, jak se trápím, tak mě podpoří v čemkoliv..
Co je to dneska za dobu, že jsou lidé pomalu ve třiceti letech tak nevyzrálí ![]()
@Zapadslunce píše:
Zakladatelko, nemá na to vliv tve dospívání?
Bylo něco špatně? Mas to s tím spojené?
Nemyslím, v dospívání jsem byla hodná holka a dělala, co se po mně chtělo…
@Anonymní píše:
Nemyslím, v dospívání jsem byla hodná holka a dělala, co se po mně chtělo…
Myslím spíše jestli ti nebylo ublizovano?
No obě rozhodnutí ti nejspíš změní život..
Já to prostě urpimne nechápu, takže děti kit nebudete? Rozhodnutí je na vás ale podle mě vidíte na tom mít děti jen to těžké, a pokud by jste to vnímala tak že vám dítě zničí život tak ho nemějte…
@Anonymní píše:
Taky nesnasim deti a to dve mam. Bohuzel jen na prani manzela, kdyby bylo na mne, nemela bych je. Taky v te dobe byly interupce jen na zaklade rozhodnuti komise, ja byla mlada, zdrava, vdana. Jen velky smysl pro odpovednost mne donutil je vychovat. V tehotenstvi s prvnim jsem si prala at se narodi mrtvy, citila jsem, ze nebudu stastna. Proste nejsem matka hrdinka a v detech nevidim smysl zivota. Anonym, citlive info, jinak smazat.
To mi zvedlo zaludek.