Dítě, nebo potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lebambule
9.2.20 11:12
@Amelie30 píše:
Tak u zakladatelky je dle mého velký předpoklad, že dítě bude chtít brzy znovu, pokud půjde na potrat. Na tom nic zodpovědného nevidím. A je těžké nepaušalizovat, když to vidíš kolem sebe. Chlapi třicet a výš u maminky, znám i čtyřicetiletou zdravou, pracující ženu, která bydlí u rodičů, bez touhy zařídit si vlastní život. Jinak, znám těch mužů 5, žádný není schopen trvalejsiho vztahu. Ale zase je fakt, že se alespoň nebudou muset rozvádět a řešit ty věci kolem a zakládat tady diskuze. :D

Uz jsem vysvětlila, ze jsem mluvila obecně, nemám rada, když se nadává globálně na jakoukoliv generaci.
Ja si myslim, ze spousta mladych dnes prostě přemýšlí jestli chtějí deti, no. Nemám ted cas vypisovat, vrátím se k tomu později.

• Citovat
  • Upravit
5040
9.2.20 11:15

Počítáš taky s tím, že rozhodnutí jít na potrat nepřežije vztah s tvým mužem? Počít plánovaně dítě a pak si to rozmyslet je hodně zásadní. Myslim, že normální člověk ti to nikdy neodpustí, i když se bude snažit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
9.2.20 11:25

Moje ségra taky o dítěti zatím nepřemýšlí a já si ho moc přála a jsem šťastná, že ho máme. S pozitivním testem jsem taky měla obavy, jak to zvládneme, ale modlila jsem se ať je vše v pořádku. Vážně je ti 28?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14066
9.2.20 11:40
@kavulenka píše:
@Pidulka1991 a proč hned neustálý křik a vstávání co hodinu? Moje děti vstával v noci co 3-4hodiny, napapaly a usly… Ne křičí pořád… A hlavně tohle je období miminka… Ony budou růst, usmívat se, pohladí, pomalí… Maminko mám tě ráda, budou vymyslet úsměvné situace a obohatí život tolika směry…

Proč to píšeš mně? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.20 12:03
@Nell2 píše:
Moje ségra taky o dítěti zatím nepřemýšlí a já si ho moc přála a jsem šťastná, že ho máme. S pozitivním testem jsem taky měla obavy, jak to zvládneme, ale modlila jsem se ať je vše v pořádku. Vážně je ti 28?

Je mi 28, v době porodu už to bude 29.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.20 12:04
@Čičorečka píše:
Počítáš taky s tím, že rozhodnutí jít na potrat nepřežije vztah s tvým mužem? Počít plánovaně dítě a pak si to rozmyslet je hodně zásadní. Myslim, že normální člověk ti to nikdy neodpustí, i když se bude snažit.

Přítel říká, že mě podpoří v jakémkoliv rozhodnutí.. Myslím, že mě miluje víc, než si zasloužím..

• Citovat
  • Upravit
139
9.2.20 12:08
@Anonymní píše:
Přítel říká, že mě podpoří v jakémkoliv rozhodnutí.. Myslím, že mě miluje víc, než si zasloužím..

Pocity se mu ale můžou taky po potratu změnit.. stejně jako se to stalo teď tobě.
Nikde nemáš záruku ze to tak zůstane a jeho pocity se změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38477
9.2.20 12:12
@Anonymní píše:
Zvažuju potrat, přítel říkal, že mě podpoří, ať zvolím cokoliv… Co byste dělaly vy?

A co na to manžel? Také tě podpoří, ať zvolíš cokoliv? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.20 12:14
@jege píše:
A co na to manžel? Také tě podpoří, ať zvolíš cokoliv? ;)

Přítel říká, že ano..

• Citovat
  • Upravit
5040
9.2.20 12:17
@Anonymní píše:

Ale vědomá podpora je něco jiného, než vnitřní srovnání. Domluvili jste se na dítěti, počali ho, ty ho chceš teď zabít (ano, v osmém týdnu je opravdu pozdě a vnímám to jako zabití, ačkoli nejsem proti potratům). Může tě podpořit a je to důkaz jeho vnitřní síly, to ho šlechtí. Ale zůstane to v něm napořád. Vždycky to bude mezi vámi viset. Možná časem pochopí, že chce ženu, která se dokáže srovnat se svým vlastním rozhodnutím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
9.2.20 12:19

Zakladatelko, myslím, že to, co zažíváš, je jen prvotní panika z reality. V dobe snazeni to bylo pořád jen snažení, teď je dite tady a najednou vidíš tu obrovskou zodpovědnost, cas, ktery uz nebudes mit pro sebe, taky chces dite přivézt do zařízeného, což chápu. Ale ja bych si dítě nechala. Je vidět, ze nad tim premyslis zodpovědně. Nabytek dokoupíte, neco treba stihnete, nez se dite narodí :) Zodpovědnost to bude, obet taky, ale zvládneš to jako jiné. Mas někoho, kdo ti muze v začátcích pomoct? Co tvoje mamka nebo pritelova mamka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150636
9.2.20 12:24

Tak na ten potrat jdi.Ale aby ses pak ve 40 letech nechytala za hlavu až budeš dítě chtít a ono to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.20 12:25
@Mialina píše:
Zakladatelko, myslím, že to, co zažíváš, je jen prvotní panika z reality. V dobe snazeni to bylo pořád jen snažení, teď je dite tady a najednou vidíš tu obrovskou zodpovědnost, cas, ktery uz nebudes mit pro sebe, taky chces dite přivézt do zařízeného, což chápu. Ale ja bych si dítě nechala. Je vidět, ze nad tim premyslis zodpovědně. Nabytek dokoupíte, neco treba stihnete, nez se dite narodí :) Zodpovědnost to bude, obet taky, ale zvládneš to jako jiné. Mas někoho, kdo ti muze v začátcích pomoct? Co tvoje mamka nebo pritelova mamka?

Obě chodí do práce, přítelova mamka bydlí 60 km odsud. V prvotním nadšení asi pomůžou, ale jak to bude „starší záležitost“, tak zájem opadne…

• Citovat
  • Upravit
139
9.2.20 12:26

Proč jsi teda zakládala diskuzi?
Jsi rozhodnuta na potrat jít? A doufala si v podporu?
Myslím ze jsi plna strachu, bezdůvodně.
Ale jestli víš ze by ses k dítěti nechovala hezky a nedokázala vychovat psychicky silného jedince - dost možná tvůj případ.
Tak se rozhodni a příteli to sdel, ať ho nedržíš v iluzich.. - ze na další možný dítě bude čekat a pak ho stejně opět das pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38477
9.2.20 12:31
@Anonymní píše:
Přítel říká, že ano..

Nepochopila. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek