Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Amelie30 píše:
No když tak čtu tady ty diskuze na emiminu, tak než si ženská pořídí miminko, měla by projít psychologickým vyšetřením, jestli je na dítě dost zralá.k otázce. Dítě si nech. Protože by se pak dost dobře mohlo stát, že si ho necháš vzít a zase budeš brečet, jaka to byla chyba. Ber to tak, že s tebou cloumaji hormony.
Trochu se obávám, že to souvisí s tím, jaká generace dorostla do produktivního věku. Lidé, kteří neumějí překonávat nepohodlí, nezvládají stres a překážky. Lidé bez vnitřních sil, co se ze všeho zhroutí. I ta nejradostnější věc na světě je problém, protože s sebou přináší práci a omezení vlastního komfortu. Je to smutné čtení, ale já se tomu snad ani nedivím.
@Anonymní píše:
Potřebuju další názor, nebo nestranný pohled… Je mi 28 let, jsem v 8 týdnů. Máme s přítelem nový byt na hypotéku, kde nám ještě chybí některé kusy nábytku. Pracuju v nevyhovující práci, kterou jsem chtěla do několika měsíců změnit. Myslela jsem si, že jsem na dítě připravená, ale od první návštěvy doktorky jenom brečím, jsem paralyzována a doufám, že se potvrdí, že tomu dítěti nefunguje srdce. Bojím se toho dítěte, bojím se života, který nastane po porodu. Najednou jsem ztratila pevnou půdu pod nohama a cítím, že na dítě rozhodně nejsem připravena, nejsem připravena vzdát se své svobody, svého pohodlí (a to vstávám každý den v 4:00 a jedu dvě hodiny do práce, kde mě šikanují). Bojím se, že se zhorší mé vztahy s okolím, hlavně s mladší sestrou, a já budu pořád sama… Zvažuju potrat, přítel říkal, že mě podpoří, ať zvolím cokoliv… Co byste dělaly vy?
V tvém případě bych si miminko nechala. Uvidíš že si to časem všechno sedne a nebudeš to vidět takhle černě. Dítě ti život obohatí. A ne každé miminko furt pláče. Malá byla od narození pohodová, ze začátku jsem kojila 2×za noc, nakojila se a zase hned usnula a takhle spala až do 10 hod. dopoledne, měla sem jí u sebe v posteli a bylo to nejhezčí období, po šestinedělí sem kojila jednou za noc a vůbec neplakala. Co se týče práce, normálně bych jim řekla že sem těhotná a oni ti musí přizpůsobit práci vzhledem k tvému stavu a když ti budou dělat peklo tak bych šla na neschopenku, vstávala sem do práce ve 3:30 a když sem jim řekla jak na tom sem chodila sem do práce od 7 hodin. A co se týká tvé sestry, nevím jaký máte problémy ale teďka budeš mít svoji rodinu. Hlavní je aby jste uživili miminko a měli dostatek financí a zbytek bych hodila za hlavu
@hanka.br. píše:
Trochu se obávám, že to souvisí s tím, jaká generace dorostla do produktivního věku. Lidé, kteří neumějí překonávat nepohodlí, nezvládají stres a překážky. Lidé bez vnitřních sil, co se ze všeho zhroutí. I ta nejradostnější věc na světě je problém, protože s sebou přináší práci a omezení vlastního komfortu. Je to smutné čtení, ale já se tomu snad ani nedivím.
No, taky by se dalo říct, ze proste jen zodpovědně přemýšlí a nejednaji stylem nějak to dopadne, zejo. Ja bych nepausalizovala ![]()
Taky bych řekla ze to z největší části budou hormony, zakladatelko když si nejdříve dítě chtěla a teď ne nenapadlo té, ze to bude hormonální nerovnovaha? Nedělej ukvapene rozhodnutí
@Anonymní píše:
@kavulenka A jak zvládáš neustálý křik dítěte a vstávání každou hodinu? Nedokážu si v téhle roli sebe představit…
To se dá taky zvladnout, dcerka byla nespavec a fakt se budila každou hodinu a šli jsme do toho znova
. Během druhého těhotenství jsem občas cítila paniku, ale dítě opravdu obohatí a jsme strašně rádi, že děcka máme
.
@lebambule píše:
No, taky by se dalo říct, ze proste jen zodpovědně přemýšlí a nejednaji stylem nějak to dopadne, zejo. Ja bych nepausalizovala
Zodpovědně přemýšlí? Že si pomalu ve třiceti nechá přerušit prosperující těhotenství, protože nemají všechen nábytek a protože by to omezilo její pohodlí? No i tak se to dá říct.
@hanka.br. píše:
Mám úplně ten samý názor.
@Zapadslunce píše:
Taky bych řekla ze to z největší části budou hormony, zakladatelko když si nejdříve dítě chtěla a teď ne nenapadlo té, ze to bude hormonální nerovnovaha? Nedělej ukvapene rozhodnutí
Napadlo mě to, ale po tom, co jsem doslova probrečela několik nocí, začínám uvažovat, že to není jen tím…
@Pidulka1991 a proč hned neustálý křik a vstávání co hodinu? Moje děti vstával v noci co 3-4hodiny, napapaly a usly… Ne křičí pořád… A hlavně tohle je období miminka… Ony budou růst, usmívat se, pohladí, pomalí… Maminko mám tě ráda, budou vymyslet úsměvné situace a obohatí život tolika směry…
@Anonymní píše:
@kavulenka A jak zvládáš neustálý křik dítěte a vstávání každou hodinu? Nedokážu si v téhle roli sebe představit…
Však nevíš, jaký to dítě bude a i kdybys k němu musela každou hodinu vstávat, tak to není napořád, navíc máš partnera, který tě může vystřídat, pomoct, podpořit.. a jak říkám, za pár měsíců to prejde
a až se na tebe usměje, později tě třeba pohladí, pomazli, tak uvidís, že to za ti všechno stálo, nic na světě nebudeš milovat tolik jako svoje dítě
a budeš pro něj chtít jen to nejlepší, i za cenu vlastního pohodlí ![]()
@Černá vdova Moje sestra je mladší a několikrát řekla, že nesnáší děti.. dřív jsme spolu hodně cestovaly, ale teď se bojím, že je všemu konec…
@lebambule píše:
No, taky by se dalo říct, ze proste jen zodpovědně přemýšlí a nejednaji stylem nějak to dopadne, zejo. Ja bych nepausalizovala
Tak u zakladatelky je dle mého velký předpoklad, že dítě bude chtít brzy znovu, pokud půjde na potrat. Na tom nic zodpovědného nevidím. A je těžké nepaušalizovat, když to vidíš kolem sebe. Chlapi třicet a výš u maminky, znám i čtyřicetiletou zdravou, pracující ženu, která bydlí u rodičů, bez touhy zařídit si vlastní život. Jinak, znám těch mužů 5, žádný není schopen trvalejsiho vztahu. Ale zase je fakt, že se alespoň nebudou muset rozvádět a řešit ty věci kolem a zakládat tady diskuze. ![]()
@Anonymní píše:jj brácha taky nesnáší děti. A víš, můj kluk si ho naprosto omotal kolem prstu. Takže už po druhý za námi letí na návštěvu do Asie.
@Černá vdova Moje sestra je mladší a několikrát řekla, že nesnáší děti.. dřív jsme spolu hodně cestovaly, ale teď se bojím, že je všemu konec…
@Anonymní píše:
A žiješ svůj život nebo sestry? Když ti sestra řekne, ať se rozejdeš s přítelem, uděláš to? Holka, prober se.
Těhotenství bych brala jako výborný únik z nevhodné práce, navíc se tam pak po mateřské nemusíš vůbec vrátit.
Zajímalo by mě, proč se Ti zhorší vztahy se sestrou.
Potrat pořádně zvaž, může se ti klidně stát, že až budeš mít svou vysněnou práci, dokoupené kusy nábytku a přítel Tě bude podporovat v tom, abyste měli dítě, že už to třeba nepůjde.
Kdyby Ti bylo 18 let, tak bych pochopila Tvé váhání, ale ve Tvém věku je to prostě divné. Když jsi nechtěla dítě, proč ses teda nechránila? Ten potrat budeš mít v hlavě navždy.