Dítě, nebo potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30440
10.2.20 15:52
@Pudloslava píše:
Vypadnout z nevyhovující práce na mateřskou je snad ideální, ne? Máš dobu neurčitou? Můžeš i na neschopenku a až po třech dětech jim doneseš výpověď.

Ideální v případě, že se o dítě postará tatínek nebo babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
10.2.20 18:58

@hanka.br. jakto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30440
10.2.20 19:12
@Pudloslava píše:
@hanka.br. jakto?

Už si stěžovala, že babičky jsou daleko a tatínek dlouho pracuje - tak prý ji snad aspoň o víkendu vystřídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
10.2.20 19:34
@hanka.br. píše:
Už si stěžovala, že babičky jsou daleko a tatínek dlouho pracuje - tak prý ji snad aspoň o víkendu vystřídá.

ze jako na to bude skoro sama - njn, to se ale odkladem tehotenstvi nezmeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
10.2.20 19:36

Dítě bych si určitě nechala. Tvoje dětství končí a ty z toho máš strach, to je normální. Tvůj přítel dítě chce, bydlení máte. Po potratu můžeš být navždy sterilní. Na sestru neber ohled. Až se zamiluje, taky se tě nebude ptát, jestli může otěhotnět.

Dítě bylo plánované a vzniklo z lásky, tvůj partner teď říká, že podpoří tvoje rozhodnutí, ale potrat mu může zlomit srdce a váš vztah navždy poškodit, v horším případě může potrat vztah úplně zničit. Já si myslím, že partner dítě chce, ale nechce tě nutit. Po potratu budeš zase pochybovat, jestli ses rozhodla správně. Budeš potřebovat s někým o tom mluvit. Tvůj přítel na to asi nebude mít nervy a řekne ti, něco ve smyslu, co po něm vlastně chceš, že dát pryč vaše dítě bylo tvoje přání. Prostě i dobrý vztah může jít potratem do kopru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
10.2.20 20:15

První dítě jsem čekala ve Vašem věku. Po dvouletém snažení. Po první vlně radosti přišly hrozné obavy. Jestli to zvládnu, jestli to budu umět, jestli… No, zvládla jsem to. Přežili jsme oba. Já i můj syn. Byl extra náročné nespavé dítě. Od roka a půl milionový klučík. Dnes premiant třídy, velký čtenář, hodný kluk. Učil se on ode mě a já od něj. Miluji ho. Nade vše. Druhé těhotenství se mnou zamávalo. Byla jsem otrávená, že jsem vlastně asi druhé dítě nechtěla. Že nebudu moct chodit do práce, poklesne nám životní úroveň, nestrávím asi několik dovolených u moře… Pak mi na běžné kontrole lékař řekl, že nevidí srdeční akci. Srazilo mě to na kolena. Až tehdy jsem pochopila, jak moc jsem ho chtěla. Už to jsou čtyři roky, a byť vím, že je to blbost, pořád si myslím, že odešel, protože jsem ho nechtěla. Jak tehdy řekl můj syn: „Miminko zavřelo oči“. Skoro na prahu čtyřicítky jsem otěhotněla znovu. Druhému synovi je pár měsíců. Andělsky hodný, usměvavý, veselý klouček. Vážím si toho, že jsem dostala ještě jednu možnost být mámou. Proto zakladelko dvakrát měř a jednou řež. Jsou rozhodnutí, která nikdy nevezmete zpět. Můžete navštívit i psychologa nebo anonymně zavolat na některou z linek důvěry. Myslím, že my ženy občas ve svých pocitech tápeme. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.20 11:01

Zakladatelko, všechno zvládneš, neboj se. :) Miminko jste s partnerem chtěli, je z lásky a máte zázemí, takže ideální podmínky. Ty jsi teď jen vyplašená z nové situace, ale uvidíš, že se s tím vyrovnáš a budeš se naopak moc těšit. Potkal tě ten největší dar, který tě mohl potkat. :) A kdyby sis miminko nechala vzít, tak si myslím, že si to nepřestaneš nikdy vyčítat. Takže se neboj, všechno s partnerem a miminkem zvládnete. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.21 12:57

Nedávno jsem si vzpomněla, že jsem zakládala tuhle diskusi. Teď musím říct, že ze mě mluvily hlavně hormony. Pár týdnů po založení téhle diskuse jsem se začala těšit a teď mám nejúžasnější dítě na světě. :srdce: :srdce: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Klaramak
30.10.21 13:28
@Anonymní píše:
Nedávno jsem si vzpomněla, že jsem zakládala tuhle diskusi. Teď musím říct, že ze mě mluvily hlavně hormony. Pár týdnů po založení téhle diskuse jsem se začala těšit a teď mám nejúžasnější dítě na světě. :srdce: :srdce: :srdce:

Tak to je moc dobře :) já měla na začátku dost podobné pocity a to jsem byla o dost mladší než ty, jen teda potrat neprichazel v úvahu, dítě jsem chtěla, jen mi to v hlavě jaksi přeplo :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
3121
31.10.21 19:46
@Anonymní píše:
Nedávno jsem si vzpomněla, že jsem zakládala tuhle diskusi. Teď musím říct, že ze mě mluvily hlavně hormony. Pár týdnů po založení téhle diskuse jsem se začala těšit a teď mám nejúžasnější dítě na světě. :srdce: :srdce: :srdce:

Je moc hezké, že jsi znovu napsala.

Přeji Tobě i celé Tvojí rodině hodně zdraví a štěstí🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
31.10.21 20:38

Já jsem prvních 14 dní měla stejné pocity. Jsou to hormony a každý změnu snáší jinak :) po prvním utz se to úplně otočilo :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79839
31.10.21 20:45
@Anonymní píše:
:palec: :hug: tak to je super, a také je dobře, že jsi sem napsala, většinou se u diskusí už nikdy nedozvíme, jak to dopadlo
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
31.10.21 20:53

Já být chlap, tak si nenechám tebe!!!
Co to kruci s Vámi ženskými je? Uděláte si dítě a pak rozklepané na prášky, jak nejste připravené! To sis měla milá rozmyslet dřív než sis dítě pořídila… Dítě není nevyhovující rtěnka, ale živá bytost a takový odmítavý přístup je vážně psychooo.
Tady jsou ženské, co uvažují o potratu, protože jim to udělal nějaký hajdelák, který se pak na ně vykašlal… A mnohem horší případy! Ty máš vše… A tvůj chlap je taky zvláštní.. Měl by být oporou a říct ti, že vyvádíš kraviny,.. a přemýšlíš zcestně. Místo toho ti řekne, že te ve všem podpoří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14119
31.10.21 20:59
@Anonymní píše:
Co to kruci s Vámi ženskými je? Uděláte si dítě a pak rozklepané na prášky, jak nejste připravené! To sis měla milá rozmyslet dřív než sis dítě pořídila… Dítě není nevyhovující rtěnka, ale živá bytost a takový odmítavý přístup je vážně psychooo.
Tady jsou ženské, co uvažují o potratu, protože jim to udělal nějaký hajdelák, který se pak na ně vykašlal… A mnohem horší případy! Ty máš vše… A tvůj chlap je taky zvláštní.. Měl by být oporou a říct ti, že vyvádíš kraviny,.. a přemýšlíš zcestně. Místo toho ti řekne, že te ve všem podpoří…

Proč anonym??? @admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
1.11.21 06:02
@Anonymní píše:

Hrdinny anonyme, byla jsi nekdy v kuzi zenske, ktera otehotnela neplanovane? Zbortily se ji plany do budoucna a videla pred sebou jen roky, kdy bude prikovana k plinam a plotne? Ja se zakladatelce vubec nedivim. A je fajn, ze se vse v dobre obratilo. Takze asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí