Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@JOHNDENVER píše:
Nepochopím výmluvy typu „je introvert, až dozraje atd“. Ve čtyřech letech je dítě vyzrálé dost, zdraví i o polovinu mladší děti. Ty si to řeš podle svého trendu dítě do ničeho nenutit, pokud ti bude zdravení bojkotovat i dál, tak patrně nebude zdravit nikdy.
A tohle "kdo nezažil, nepochopí " to je taky emiminohit
Moje dítě už zdraví a opravdu se základní školou se to otočilo a dneska je vše v cajku. Jako školková taková ale prostě byla…
promluvit na kohokoliv cizího byl pro ni stres, necítila se dobře. budovala si sebevědomí postupně a dnes (má 8 let) je to v pohodě a zdraví. Myslím že se nic tak hrozného nestalo když to nedělala na povel od tří let ![]()
A kdes přišla na to že já mám nějaký trend do ničeho dítě nenutit
tady to je sradna fakt, člověk nemůže nic říct protože tady je hned křištálová koule co o mě ví všechno nejlíp. Dík.
Dceři je pět a půl, taky nezdraví a za nevychovance už občas bývá. Jako, ideální to není, já jsem se dlouho (roky) snažila nedělat z toho vědu, vysvětlit, ale netlacit, atd., ale, jak vidno, nepomohlo to ![]()
Momentálně říkám, když jdeme někam, kde by měla pozdravit, „Buď pozdravíš, nebo počkáš venku“. Jako, není to nenásilné, ale je ochotná pak pozdravit aspoň hlasitějším zašeptáním. Jinak stydliva vůbec není, nechápu, proč zrovna pozdravit je takovej problém. Je pravda, že tohle dítě je jinak velice tvrdohlave a trucovité.