Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Janli Můžu se zeptat, jestli jste kojila a kde mrně spalo? Máme to doma totiž stejně, 1,5 roční syn večer od 6 měsíců cca co půl hodina vzhůru, a tak to jde celou noc až do 5-6 ráno, kdy vstáváme. Kojím a spíme spolu v posteli. Ale večer bych ráda třeba aspoň hoďku pobyla s manzelem, bohužel to nejde. Syn se pokaždé vzbudí, přijdu k němu, dám prso, za cca 10-15 min spí, ale to samé se za půl až hoďku opakuje dokola. Takže většinou to vzdám a už u něj zůstávám, čímž trpí jak vztah s manželem, tak i moje psychika - nemám kdy si od malýho oddechnout, dát si třeba v klidu sprchu apod.
Takže světlo na konci tunelu by se hodilo ![]()
@rom.k píše:
@Janli Můžu se zeptat, jestli jste kojila a kde mrně spalo? Máme to doma totiž stejně, 1,5 roční syn večer od 6 měsíců cca co půl hodina vzhůru, a tak to jde celou noc až do 5-6 ráno, kdy vstáváme. Kojím a spíme spolu v posteli. Ale večer bych ráda třeba aspoň hoďku pobyla s manzelem, bohužel to nejde. Syn se pokaždé vzbudí, přijdu k němu, dám prso, za cca 10-15 min spí, ale to samé se za půl až hoďku opakuje dokola. Takže většinou to vzdám a už u něj zůstávám, čímž trpí jak vztah s manželem, tak i moje psychika - nemám kdy si od malýho oddechnout, dát si třeba v klidu sprchu apod.Takže světlo na konci tunelu by se hodilo
Kojila jsem až do 2,5. Já jsem spala s miminem v pokojíku. Uprostřed jsem měla postel já, z leva jsem měla přístavnou postýlku s miminem a vpravo měla postel starší dcera. Náročný to bylo…..
@Janli to věřím… my spíme se synem taky v jeho pokoji na veliké matraci na zemi, říkám tomu postel, no
Jako je mi jasný, že to musím vydržet, ale teda vůbec netuším, jak by to bylo s případným druhým, pokud by tedy někdy byl cas ho vyrobit ![]()
@rom.k píše:
@Janli Můžu se zeptat, jestli jste kojila a kde mrně spalo? Máme to doma totiž stejně, 1,5 roční syn večer od 6 měsíců cca co půl hodina vzhůru, a tak to jde celou noc až do 5-6 ráno, kdy vstáváme. Kojím a spíme spolu v posteli. Ale večer bych ráda třeba aspoň hoďku pobyla s manzelem, bohužel to nejde. Syn se pokaždé vzbudí, přijdu k němu, dám prso, za cca 10-15 min spí, ale to samé se za půl až hoďku opakuje dokola. Takže většinou to vzdám a už u něj zůstávám, čímž trpí jak vztah s manželem, tak i moje psychika - nemám kdy si od malýho oddechnout, dát si třeba v klidu sprchu apod.Takže světlo na konci tunelu by se hodilo
To buzeni po pulhodine mely deti jen jako obdobi. Rok je mazec.
V roce a pul uz bych mu s klidem utnula nocni kojeni (a vic kojit pres den).
Chce to zezacatku spat s nim, aby vedel, zesmu neutekla a prestal se budit tim, ze te hleda.
Az bude spat celou noc, tak se teprv zacit vzdalovat.
@Lucie_Sx děkuju za odpověď, asi to budu muset zkusit, protože už jsem jak Zombie a někdy v noci už jsem na něj hnusná, prostě už nemůzu… ![]()
@rom.k píše:
@Lucie_Sx děkuju za odpověď, asi to budu muset zkusit, protože už jsem jak Zombie a někdy v noci už jsem na něj hnusná, prostě už nemůzu…
Nenene, nemuzes to zkusit. To nebude fungovat.
Musis to proste udelat.
Byt na 120% rozhodnuta, ze nedas. Jestli jeste nejsi, tak si pockej, az fakt polezes po zdi, naprdnes se a opravdu uz nedas. Pak teprv to dite zkousne bez problemu.
Dobrý večer, maminky už si nevím rady mám miminko kterému je měsíc a 14 dní a vůbec mi nespí max 2-5 hodin denně vyzkoušela jsem úplně všechno a usne mi pořádně venku v kočárku. Doma vydrží být v klidu jen když ho mám na ruce nebo se mu na 10000% venuju, nestíhám uklidit nic. Díky za rady.
@Monika515 píše:
Dobrý večer, maminky už si nevím rady mám miminko kterému je měsíc a 14 dní a vůbec mi nespí max 2-5 hodin denně vyzkoušela jsem úplně všechno a usne mi pořádně venku v kočárku. Doma vydrží být v klidu jen když ho mám na ruce nebo se mu na 10000% venuju, nestíhám uklidit nic. Díky za rady.
Vzdyt uz jsi sem psala. Tak si to precti znovu. Kocarek, nositko.