Dítě v 17, přerušení studia

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2916
21.2.17 22:02

Mě by zajímalo co rodiče na to? Schvalují dítě tak brzo? Kdyby bylo neplánové, dejme tomu ale že je plánované? Mě je 18 skoro 19 školu mám již hotovou, chráním se jak to jde abychom s přítelem nebyli mladí rodiče a neměli nemanželské a neplánové dítě(nic proti ženám které mají s přítelem nenamnželské dítě, říkám jak to mám já),kterému bych já sama nemohla dát zazemí a všechno by bylo co se financí týče na příteli. Bych se hanbou propadla, proto ted ještě dělám další školu, po které míním v oboru pracovat a postarat se tak sama o sebe.Se školou je to mizerný no, těžko se do ní vrací, jak sejednou odejde, budeš mít na krku dítě nebude to už tak lehké. Třeba budeš muset nastoupit a začít znovu, takle kdyby jsi ještě rok dva počkala, jak tu píše někdo nademnou bylo by mín starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.2.17 22:04
@arada píše:
Jak, budeš uklízet veřejné záchodky? Dítě není panenka, kterou odložíš, když tě omrzí. Ty to máš ovšem pořešené, šoupneš ho rodině na hlídání a budeš chodit do školy. Jen jestli to ti hlídači už ví, nebo jste je do svého plánu ještě nezasvětili?

Určitě né veřejné záchodky, naštěstí mám 4letý s maturou kterou budu mit ;) a omrzí?! Kdyby to mělo být chvilkové, asi si dítě nepořizujeme, nemyslíš? A ano, rodina to vědela ihned po příteli, ale až s platnou průkazkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.2.17 22:06
@onajeblond píše:
Mě by zajímalo co rodiče na to? Schvalují dítě tak brzo? Kdyby bylo neplánové, dejme tomu ale že je plánované? Mě je 18 skoro 19 školu mám již hotovou, chráním se jak to jde abychom s přítelem nebyli mladí rodiče a neměli nemanželské a neplánové dítě(nic proti ženám které mají s přítelem nenamnželské dítě, říkám jak to mám já),kterému bych já sama nemohla dát zazemí a všechno by bylo co se financí týče na příteli. Bych se hanbou propadla, proto ted ještě dělám další školu, po které míním v oboru pracovat a postarat se tak sama o sebe.Se školou je to mizerný no, těžko se do ní vrací, jak sejednou odejde, budeš mít na krku dítě nebude to už tak lehké. Třeba budeš muset nastoupit a začít znovu, takle kdyby jsi ještě rok dva počkala, jak tu píše někdo nademnou bylo by mín starostí.

Přítel se sám nabídl, myslím že ho znám dost dob4e a vím jaký je. Jak se prcek vyklube, chtěli bychom se vzít, o tom žádna. Se školou to ještě promyslíme, nějaký ten pátek na to čas ještě je. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
21.2.17 22:06

@onajeblond Ono nejde jen o školu, ale i o praxi, ale holt někdo to nepochopí. Zrovna tu běží diskuze o tom, jak jsou zadluženi, nemají ani na splátky, protože si v 18. musela hledat bydlení a samo, že mají děcko. Tak kdo chce kam, pomomůže si tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
21.2.17 22:08
@Tynus_eee píše:
Zdravím, chtěla bych se poradit. S přítelem (24) jsme těhotní, tedy já :lol:. Je mi 17 a jsem v druhém ročníku SŠ, dítě je planované. (Přítel je řádně finančně zajištěn, byt má vlastní.) Potřebovala bych se poradit, zda má někdo zkušeností s přerušením studia. Koukala jsem po netu, je to na 2 roky, ale nikde jsem se nedočetla více. Chtěla bych studovat dokud mi zdraví dovolí, pak přerušit a posléze zase pokračovat. Tak bych poprosila info, jestli jste to tak nějaká měla. Děkujiii. :oops:

Nejsem si jistá, jestli jsi zvolila správný postup ;) Spoléháš na partnera(zajištění rodiny), spoléháš na rodiče (hlídání)…A co budeš dělat, když to nevyjde? Zůstaneš s holým zadkem, dítětem a budeš akorát tak umývat záchodky ;)
Ohledně přerušení studia se zeptej na ředitelství školy, kde studuješ. Ale studium po mateřské pauze a s malým děckem není žádná sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
21.2.17 22:09
@Tynus_eee píše:
Určitě né veřejné záchodky, naštěstí mám 4letý s maturou kterou budu mit ;) a omrzí?! Kdyby to mělo být chvilkové, asi si dítě nepořizujeme, nemyslíš? A ano, rodina to vědela ihned po příteli, ale až s platnou průkazkou.

Tak to už bouchají šampanské. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
@Tynus_eee píše:
Přítel se sám nabídl, myslím že ho znám dost dob4e a vím jaký je. Jak se prcek vyklube, chtěli bychom se vzít, o tom žádna. Se školou to ještě promyslíme, nějaký ten pátek na to čas ještě je. ;)

rozumím co mi tu chceš říct, mě se kolikrát přítel taky nabízí, to je od něj velice ušlechtilý, ale řekni sama sobě bude ti tak dobře? nechat se od něj téměř živit? Být zavislá na něm? Mě by to holt nešlo no, chci se spolehnout hlavně sama na sebe, o to tam jde to že přítel je gentlmen je pěné ale jak píši jdu o pocit v mojí hlavě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
@arada píše:
@onajeblond Ono nejde jen o školu, ale i o praxi, ale holt někdo to nepochopí. Zrovna tu běží diskuze o tom, jak jsou zadluženi, nemají ani na splátky, protože si v 18. musela hledat bydlení a samo, že mají děcko. Tak kdo chce kam, pomomůže si tam.

Jsou zadlužení, my ne. V tom je značný rozdíl. A jak píšete. „Kdo chce kam, pomůže si tam.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
21.2.17 22:10
@Tynus_eee píše:

Ještě ji nemáš a jestli děláš jen nějaký učňák s maturitou, tak i kdyby se ti ji podařilo udělat, tak velkou díru s tím v životě neuděláš. Bez praxe a s děckem se slušná práce těžko hledá. Ptala jsem se, jesli rodina věděla, že plánujete dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
21.2.17 22:10
@arada píše:
@onajeblond Ono nejde jen o školu, ale i o praxi, ale holt někdo to nepochopí. Zrovna tu běží diskuze o tom, jak jsou zadluženi, nemají ani na splátky, protože si v 18. musela hledat bydlení a samo, že mají děcko. Tak kdo chce kam, pomomůže si tam.

jasný já vím, ale furt je lepší alespon něco mít, kolikrát berou bez praxe, ale chcou aspon vyučení v oboru nebo tak, bez papíru bude mít mín možností :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
21.2.17 22:12

A jak se k tomu staví tví rodiče? Ještě ti není 18, určitě mají také nějaké slovo, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.2.17 22:13
@onajeblond píše:
rozumím co mi tu chceš říct, mě se kolikrát přítel taky nabízí, to je od něj velice ušlechtilý, ale řekni sama sobě bude ti tak dobře? nechat se od něj téměř živit? Být zavislá na něm? Mě by to holt nešlo no, chci se spolehnout hlavně sama na sebe, o to tam jde to že přítel je gentlmen je pěné ale jak píši jdu o pocit v mojí hlavě :)

Jestli spolu chcete žít jako pár tak to tak většinou chodí no. :) někdo platí tohle jiný zas tohle. Kdybychom neotěhotněli, třeba by to nešlo, tak mě stejně živí… Jsem u něj.. Bude to druhý rok. Naši mi posílají něco málo, na společné jídlo, či ošacení.. Ale zbytek je na něm. Jestli tady přibyde mimi to už mu nevadí. Přeci jen to bylo společné rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
21.2.17 22:15
@Tynus_eee píše:
Jsou zadlužení, my ne. V tom je značný rozdíl. A jak píšete. „Kdo chce kam, pomůže si tam.“

Kdo tě živí? Čí je byt, zařízení? Kolik přítel vydělává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
@Tynus_eee píše:
Jestli spolu chcete žít jako pár tak to tak většinou chodí no. :) někdo platí tohle jiný zas tohle. Kdybychom neotěhotněli, třeba by to nešlo, tak mě stejně živí… Jsem u něj.. Bude to druhý rok. Naši mi posílají něco málo, na společné jídlo, či ošacení.. Ale zbytek je na něm. Jestli tady přibyde mimi to už mu nevadí. Přeci jen to bylo společné rozhodnutí.

Tojo, ale bude živit krk navíc :) i to že živí tebe jak děcko, by mi taky přes hlavu nešlo, každopádně přeji moc štěstí at vám to vyjde a neskončíš jako některé jak to tak čtu v diskuzích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791

:roll: Ja se jen modlim, at mi ta moje mala jednou s podobnou uzasnou novinou neprijde a hlavne at po mne nechce to sporeni co jsme ji dneska zalozili na cestovani a studium v 18ti :mrgreen:

Spolecne rozhodnutu vidim tak v tom, ze byl liny si dojit pro gumu..

Příspěvek upraven 21.02.17 v 22:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky