Dítě v 17, přerušení studia

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.2.17 18:09

Taky jsme s přítelem chtěli miminko, když mi bylo necelých 17 let - Planovane. Zacli jsme spolu chodit, kdyz mi bylo 15 a jemu 21. Naši to věděli. Přítel chodil do práce a já zrovna nastoupila do prvaku. Od mych 16-ctin sme bydleli spolu v byte po me babicce (nasim to nevadilo, bylo jen pravidlo, že nebudeme dělat bordel a dodelam si maturitu- což jsem splnila). :) Ale miminko se nám nedařilo. Do teď me to strašně mrzi, protože mi babička umřela, když jsem měla 18let. A strašně si přála, aby se dozila vnoučatka ode mě :,(. Otehotnila jsem až ve 20. Takže jsem se stala maminkou až ve 21 letech. Momentálně se snažíme o další. V listopadu me bude 25 let. A příteli bylo letos už 30. To uz jsme chtěli mít vsechny 3 děti. ( uz je to prostě pozde) :( Syn jde v září do školky(cca 3 a pul roku) a já mám domluvenou uz 4 roky práci u me mamky. (10-14 000 cisteho, me to staci, vyzijem i z toho co ma pritel 16000)takze z toho budeme sporit malymu atd. A vysoká, nebo praxe pro mě není dulezitejsi nez deti a hlavne to, aby byly rodice co nejdéle pro moje děti a možná i pravnoucata. (dluhy nemame, byt opraveny, a zvladly bysme to v pohode ikdyz bych to mimi měla v 17). A škola se dá vždycky dodělat, jen chtít. mám v plánu dělat vysokou dálkové az budu mít děti trochu odrostlejsi, ale stejně se tim nic nezmění. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
22.2.17 19:19

@Ajinka.15616 (10-14 000 cisteho, me to staci, vyzijem i z toho co ma pritel 16000)takze z toho budeme sporit malymu atd
Tak to jste tedy v balíku. Jen nevím, co bys psala, kdybys nedostala byt a měla sis ho pořídit ze svého. Fakt se tady dobře bavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.2.17 19:29

Jo jo jako ja chápu, ze chce nekdo mimino brzy, ja taky chtěla a měla jsem ho brzy, ale používat slova jako „vyzijeme“ to chcete jen přežívat? ja jsem přerušila VŠ, protože jsem měla zcela neperspektivni obor a na nějaký perspektivní jsem neměla hlavu ani čas (nechtěla jsem prezencne neb už jsem makala) tak jsme pak prubli ditko, ale mne 22 muži 28, zařízeny bydlení a splacení nový auto, ja rok oddelano… Proste je brzy a brzy a toto jsou skutečně extrémní případy (viz zakladatelka)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.17 19:40

Ano je fakt, že byt jsem dostala. Přítel měl hodně našetřeno ( z toho jsme vyplatily mého bratra) a ještě máme trochu dáno bokem. Blbe jsem to napsala, neprezivame. Jelikoz bydlime v panelaku v mensi obci, tak platime za vse (voda, topeni, elekr, internet atd.) 6000kc. Tak nam zbyde akorat, nekdy i neco usetrime. Ja jsem spokojena :) jinemu by to treba bylo zase malo. Každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.2.17 19:44

Ji a ještě bych chtěla dodat, ze s manželem bydlím od mých 18, takže mas to samo to vic lákalo, ale ke treba mít v hlavě aspoň zbytky mozku v te hormonální bouři, co člověk ma, když je in love ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.2.17 19:53

Uprimne receno ja budu dcery take podporovat v tom, aby byly mladymi matkami, ale tak nejak rozumne mladymi. Sama jsem celkem alergicka na otazky typu : ty jo dite ve 23? Meli byste si uzivat! Co uzivat? Uzivam si s detmi jeste lepe, ale jsem rada za tu dobu od 15 do 23, nebylo to ani moc ani malo a citim se, ze ta teleci leta jsrm uzila dosyta…chce to najit rozumny kompromis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
22.2.17 20:01

@Tynus_eee zkus raději dálkové nebo individuál, jestli to jde, přerušovala jsem sama ze zdravotních důvodů a nic moc návrat…fakt jsem z toho vypadla. A držím palce ať vše zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
22.2.17 20:23
@Ajinka.15616 píše:
Taky jsme s přítelem chtěli miminko, když mi bylo necelých 17 let - Planovane. Zacli jsme spolu chodit, kdyz mi bylo 15 a jemu 21. Naši to věděli. Přítel chodil do práce a já zrovna nastoupila do prvaku. Od mych 16-ctin sme bydleli spolu v byte po me babicce (nasim to nevadilo, bylo jen pravidlo, že nebudeme dělat bordel a dodelam si maturitu- což jsem splnila). :) Ale miminko se nám nedařilo. Do teď me to strašně mrzi, protože mi babička umřela, když jsem měla 18let. A strašně si přála, aby se dozila vnoučatka ode mě :,(. Otehotnila jsem až ve 20. Takže jsem se stala maminkou až ve 21 letech. Momentálně se snažíme o další. V listopadu me bude 25 let. A příteli bylo letos už 30. To uz jsme chtěli mít vsechny 3 děti. ( uz je to prostě pozde) :( Syn jde v září do školky(cca 3 a pul roku) a já mám domluvenou uz 4 roky práci u me mamky. (10-14 000 cisteho, me to staci, vyzijem i z toho co ma pritel 16000)takze z toho budeme sporit malymu atd. A vysoká, nebo praxe pro mě není dulezitejsi nez deti a hlavne to, aby byly rodice co nejdéle pro moje děti a možná i pravnoucata. (dluhy nemame, byt opraveny, a zvladly bysme to v pohode ikdyz bych to mimi měla v 17). A škola se dá vždycky dodělat, jen chtít. mám v plánu dělat vysokou dálkové az budu mít děti trochu odrostlejsi, ale stejně se tim nic nezmění. :mavam:

Strašne moc mě těší, že mezi těmi, kteří si myslí, jaké je to špatné, jsem bez dodělané školy, chci dítě s 23 letým chlapem,… Že se najdou i takoví, kteří to měli podobně nebo to chápou. To s tou babičkou mě mrzí :(, a zároveň můj další důvod proč jsem ráda, že už v tom jsem. Jinak momentálně to áme tak, že z přítelova platu (cca 25.000-30.000 čistého, jak se zadaří) zaplatí téměř všechno, já mu zatím přispívam, to co dostávam od rodičů, kteří moc dobře vědeli, co máme v plánu. Sdělili nám k tomu jen to, že my budeme ti, kteří si zkazí mládi, ale že v nich máme oporu. Určitě bych nechtěla být matkou, jejiž dítě bude vyrůstat s prarodiči a já abych někde lítala.. ;) Jsem ráda, že jsi podotkla vysokou a praxi. :) děti jsou děti, ale maturitu si určitě dodělám, o tom žádna. :)
Tak ti přeji ať se co nejdřív zadaří a syn má sourozence, hodně štěstí! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
22.2.17 20:28
@Almatka píše:
@Tynus_eee zkus raději dálkové nebo individuál, jestli to jde, přerušovala jsem sama ze zdravotních důvodů a nic moc návrat…fakt jsem z toho vypadla. A držím palce ať vše zvládnete.

Vidím to nejspíš na ten individuál, už jsem se tak nějak ujišťovala a šel by. Máme školu, plnou sportovců (ano vím, je to něco jiného) ale vyjímka by se údajně udělat dala. :)
Děkujeme moc. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.2.17 20:34

@Tynus_eee promin,ale 23ti lety neni chlap, ale jeste kluk a s tou maturitou holka holka…ono ne kazdy mimco je nenarocny, kolikrat je dite tezce fixovany na matku, maman obdobi, muzes dloiho. kojit atd atd veci o kterych zatim nemas ani.paru,co vse muze nastat, tak bych si to rozhodne prinejmensim nemalovala tak jednodusse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
22.2.17 20:39
@kterk píše:
@Tynus_eee promin,ale 23ti lety neni chlap, ale jeste kluk a s tou maturitou holka holka…ono ne kazdy mimco je nenarocny, kolikrat je dite tezce fixovany na matku, maman obdobi, muzes dloiho. kojit atd atd veci o kterych zatim nemas ani.paru,co vse muze nastat, tak bych si to rozhodne prinejmensim nemalovala tak jednodusse…

Slobo chlap není z mé hlavy, to tady zaznělo od jiných. Vím, jak to s mimčem hodí, jelikož mám 5 letou sestru a 2 roční sestřenici, obě jsem je po většiny času měla na krku a přesně tohle pro mé dítě nechci. Bude se starat i tatínek o tom žádna… O kojení páru nemám, nevím jak to žena cítí ;) ale určitě vím, co miminko, dítě obnáší… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.2.17 20:42

@Tynus_eee jo tak nejsi pole neoranr, co se tyce.deti,ale ver mi, ze realita a kazdodennost je neco uplne. jineho nez to, co jsi zazila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
22.2.17 20:47
@kterk píše:
@Tynus_eee jo tak nejsi pole neoranr, co se tyce.deti,ale ver mi, ze realita a kazdodennost je neco uplne. jineho nez to, co jsi zazila…

No.. Tak to zaziju za 5 měsícu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
22.2.17 20:48

@Tynus_eee no,ale tohle uz nejde vecer vratit rodicum ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
22.2.17 20:49
@Tynus_eee píše:
Slobo chlap není z mé hlavy, to tady zaznělo od jiných. Vím, jak to s mimčem hodí, jelikož mám 5 letou sestru a 2 roční sestřenici, obě jsem je po většiny času měla na krku a přesně tohle pro mé dítě nechci. Bude se starat i tatínek o tom žádna… O kojení páru nemám, nevím jak to žena cítí ;) ale určitě vím, co miminko, dítě obnáší… :)

Jenže něco jiného je děti někomu hlídat a něco jiného je mít 24/7 na starosti.Moc si nemaluj, že se bude tatínek moc angažovat a i kdyby ano, na tobě toho bude mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí