Dítě v péči matky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17162
6.11.10 15:04

Milý anonyme,

v tom případě, kdy matka dceru fyzicky i psychicky týrala a nadále zastrašuje nechápu, proč tedy otec nevznese podnět a odbor soc.právní ochrany dětí a nesnaží se dceru dostat z tak nevhodného prostředí.

Pokud máte důkazy toho, že matka dceru zanedbává, zastrašuje nebo týrá, je na vás, abyste okamžitě jednali, než toto holčičku zcela poznamená.

Dále bych určitě vzala dívenku k děts.psychologovi, který může vystavit posudek na staví dítěte a na celkovou situaci v obou rodinách.

Ale pokud je to opravdu tak zlé s její matkou..... proč nejednáte ve prospěch té malé??????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lalika
10.12.10 17:59

Ahojky chtěla bych jestli byjste mi někdo poradi .Když mam dítě ve své péčia otec ma na něj narok jednou za 14 dní na víken ,ale více jak rok se dítě nezajímal a ne plátil a lementy (za to už byl dán k soudu)a najednou si v zpone že chce dítě na víkend ,ale dítě dělá scény že kněmu nechce !!! Musím mu ho dát ?

• Citovat
  • Upravit
5778
10.12.10 19:00

ne! nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oliva18
17.12.12 11:09

Práva a povinnosti

Dle mé osobní zkušenosti, kterou mám posledního půl roku se synem svého přítele, je absolutně nemožné se s některými matkami domluvit. My jsme například měli snahu se domluvit na dárcích k Vánocům aby nedostal 2× to samé a bylo nám sděleno, že do toho co dostane nám nic není a ať se nepleteme do života matce. Trvalo 2 dny vysvětlit jí, že nám jde o spokojenost dítěte a že asi nebude mít radost když náhodou dostane 2× stejnou věc. A po té, co jsme se konečně domluvili, nám sdělila, že jsem dělali zbytečné problémy, když to šlo vyřešit během deseti minut. Co se oblečení týče, máme základní věcí, ale nemá smysl kupovat další bundy a zateplené kalhoty - já je koupit musela a nejsou téměř nošené, když zde děti nejsou tak často, matka odmítla nám dát na 4 dny cokoli náhradního a když jsem jí vysvětlovala, že děti rostou a nemá smysl kupovat to dvakrát, bere to jako naši lakotu. Ač jsem koupili nový pokojíček za 20 tisíc. Některé matky nehledí na zájmy děti, pouze na svou spokojenost. Můj přítel trpí tím, že nemůže mít děti u sebe v péči nebo aspoň na střídavou péči (ošetřovačku měl vždy on a o syna pečoval více, což zjistila i soc. pracovnice, které syn o matce neřekl nic, mluvil jen o otci), obzvlášť proto, že syn když se rozhodovalo prosil matku ať může být stejně u ní i u otce, že chce aby to tak bylo. Nedovolila. Tedy i otec dětí, který měl obrovský zájem na péči o ně a musel ustoupit kvůli našemu soudnictví, které nadržuje matkám, ač ne tak dobrým a ještě platí alimenty a má jim koupit vše? Proč? on by rád měl syna v péči, živil ho a nic by nechtěl. Protože o peníze mu nejde, jen o dítě a to bohužel může vidět jen v soudem určených dnech. Některé matky asi nechápou, že moci mít dítě u sebe, je ta největší výhoda o kterou často otci přicházejí (pokud o to stojí a i tací jsou). Vím, má reakce je jednostranně zaměřená, ale to je každá reakce zde. Dle zkušeností každého kdo píše. Jen by možná stálo za úvahu i to, zda otec dětí, které jsou v péči matky nemá spíš více povinností, než práv. Protože mnohdy už tak přišel o hodně a to o možnost podílet se stejnou měrou na výchově svých dětí. Jistě jsou i otcové, u kterých to není na škodu - stejně tak matky.

• Citovat
  • Upravit
19
2.1.13 13:06

Hezký příspěvek. Musím říct že i já mám problém s tím že chci děti do péče, minimálně do střídavé péče s čímž žena nesouhlasí kvůli penězům. Bohužel náš stát nadržuje jen matkám a kývne jim na cokoliv bez ohledu na to zda má otec dětí zájem o děti nebo ne. Navíc matce dětí stačí slova, otec musí prokazovat. Jinak otec který má děti jen na víkend má podle mne více povinností než práv, těch práv vás zbaví soud tím že svěří děti do péče matky. Což vás nezbaví povinností se starat o dítě, platit vše atd ale pouze vám to odebere práva za dítě rozhodovat, brát si ho, atd. Jednoduše, „dítě už vám nepatří ale starejte se“.
Myslim že tohle žádného otce dětí netěší.
U mne je to o tom, že chci svoje děti do péče, matka se o děti nestará, nevěnuje se jim, nedbá o jejich osobní čistotu ani o čistotu prostředí atd, prostě nefunguje. Bohužel na to nikdo neslyší a u soudu nezmůžu vůbec nic jen pro to že nejsem matka ale otec.
To je hold tento stát a soudy. Matka je u nás všechno i když děti prakticky ničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucijeFanda
27.8.13 17:36

Zákon na nás trochu myslí

Tak otec mého syna po třech letech začal vyžadovat oblečení na víkendy u něj, tak jsem si řekla no tak jo, proč ne, at má syn co potřebuje. Jenže! Otec takhle jednou zapoměl vrátit džíny, pak bundu a ve finále mi ho vrátil z víkendu jednou místo nových bot co měl, tak ve starších obnošených. Tak že já musela jít a znovu dokupovat, protože už se mi to nikdy nevrátilo. :evil: A co se týče léku a mastiček třeba na ekzém, také se mi nevrací. A celkem to není zadarmo. A alimenty v mém případě fakt nestačí. Takže oblečení, obuv, ložní prádlo by mělo mít u otce také, ten je povinnen zajistit tyto věci na návštěvu syna. Léky pokavad jsou na předpis musím dát, ale volně prodejné ne, ty by měl mít opět ve své lékarničce. Tak mi to bylo řečeno na soc. odboru. Otec se sice bouří a nadává, ale to už není moje věc.

• Citovat
  • Upravit
3
12.9.13 16:27

Bývalý si malýho bere jednou za 14 dní, dám mu ho nějak slušně oblečenýho kdyby někam chtěli jet ale ostatní věci ani nechtěj, všechno u nich má. Aby ne když ex žije s maminkou a ta všechno koupí :D No, takže po domluvě jsme se domluvili že se na něj může přijet podívat i v úterý a ve čtvrtek pokud nám to bude vyhovovat. Ok, nemám s tím problém když jsme doma. Přijede si pro něj po práci cca ve 4 a odveze si ho domů asi 15 km a zpět mi ho přiveze v 7 hod. večer. Jak říkám, nemám s tím problém, ale…má právo si vůbec vybírat co mu obleču??? na ty tři hoďky, kdy je s ním doma nebo s ním může jít ven na hřiště…Malýmu jsem te´d dala tepláky, čisté samozřejmě a pán se ohradil, proč jsem mu nedala kalhoty. Mě se to teda vůbec nelíbí. Zas tolika mi nedává abych ho mohla čančat na ty tři hoďky a když s ním půjde ven třeba na klouzačku tak co potom? To budu pořád kupovat kalhoty aby ho měl načančanýho??? Omlouvám se ale během psaní jsem se opět nas…rozčílila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.9.13 16:37

@anncina taky bych si nenechala kecat do toho, jak dítě obleču :mrgreen: prostě věci na lítačku, pokud se mu to nelíbí, ať si koupí, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
12.9.13 16:40

Ja se omlouvam, ze ti vlezu do diskuze, ale kdyz ti bude nekdo odpovidat, mohl by zminit i to, co zajima me…

Otec si bere naseho syna cca dvakrat tydne na tri hodiny…
Jsem povinna mu davat pro maleho piti, mleko, svacinu, krupky, plenku, vlhcene ubrousky, latkovou plenu, lzicku, nahradni obleceni?

• Citovat
  • Upravit
2445
12.9.13 16:42
@chatwenna píše:
Ja se omlouvam, ze ti vlezu do diskuze, ale kdyz ti bude nekdo odpovidat, mohl by zminit i to, co zajima me…Otec si bere naseho syna cca dvakrat tydne na tri hodiny…
Jsem povinna mu davat pro maleho piti, mleko, svacinu, krupky, plenku, vlhcene ubrousky, latkovou plenu, lzicku, nahradni obleceni?

No to teda netuším, ale já bych mu to raději nabalila. Znáš chlapy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.9.13 16:42

@chatwenna ne, nejsi povinna dítě takto připravit, je to tvá dobrá vůle, vím to od sociální pracovnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
12.9.13 16:44

@anncina ne, nemusíš. Otec tě může maximálně požádat o slušnější oblečení, pokud jdou třeba někam na návštěvu (samozřejmě se slibem, že ho nenechá malého zničit), je to zkrátka na domluvě. Ale ty mu vyhovět nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
12.9.13 16:45
@chatwenna píše:
Ja se omlouvam, ze ti vlezu do diskuze, ale kdyz ti bude nekdo odpovidat, mohl by zminit i to, co zajima me…Otec si bere naseho syna cca dvakrat tydne na tri hodiny…

Já myslím že jsi. Já teda bez tohohle je spolu nepustím ani na hodinu do parku :lol: A to tam je ještě dečka, capáčky, kračky, kousátka, náhradní dudlíček, papírové kapesníčky, zdravotní průkaz spolu s kartičkou pojištěnce, peníze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.9.13 16:45
@chatwenna píše:

povinná nejsi, měl by to zajistit otec. Otázka toho, zda je toho schopen..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.9.13 16:47
@Lynette píše:
Já myslím že jsi. Já teda bez tohohle je spolu nepustím ani na hodinu do parku :lol: A to tam je ještě dečka, capáčky, kračky, kousátka, náhradní dudlíček, papírové kapesníčky, zdravotní průkaz spolu s kartičkou pojištěnce, peníze :mrgreen:

njn, něco jiného, pokud jste spolu. u rozešlých (rozvedených), je někdy hodně těžké se domluvit na čemkoliv. Mi taky kluka na začátku vracel s čím dál míń oblečením, tak jsem mu ho přestala dávat, otec si k sobě dokoupil a hotovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí