Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pidlák Povidlový píše:
jenže je to výmysl
prostě lež
podle tebe ![]()
@Lama Lama píše:
ne, dokonalá nejsem. Dělám spoustu chyb, špatných rozhodnutí. Jen jsem si vědomá toho, že pokud se rozhodnu blbě, nabiju si držku já. A že zkrátka za své rozhodnutí ponesu následky.
Když se rozhodnu podat výpověd, je mi jasný, že už mi zpátky nevezmou. Když prodám dům, zpátky mi ho nedaj. A to samý učim děti - když se náš hyperaktiv rozhodne chodit na kroužek meditace i přes varování, co se tam dělá, a za 2 týdny přijde, že se tam nudí a chce jinam, tak má smůlu a musí rok počkat . A stejně musí počkat tento tatík roku- nejdřív začít vůbec nějak pečovat a pak až řešit nějakou střídavku, nedej bože jeho výhradní.
A jen pro pořádek - to samý platí pro ženskou, která se splaší, zmizí za milencem, haranty nechá na krku tátovi. A po pár letech jí milenec kopne do zadele a ona si to rozmyslí a chce děti do péče. Tý bych se vysmála uplně stejně.
to tam musí po zbytek roku chodit, nebo nesmí dělat nic jiného? ![]()
srovnávat prodej baráku se změnou péče je dost podivné. u péče, či výše alimentů může za změnou být odlišná životní situace. matka má dítě starší (a tedy nákladnější na péči) a požádá o změnu výživného. vy byste ji jen řekla, že si to měla rozmyslet na začátku?
@Keyllah píše:
podle tebe
prosím nereagujte na mne. v diskuzi, kde se mne snažíte někam vmanipulovat, být nechci.
@Pidlák Povidlový píše:
prosím nereagujte na mne. v diskuzi, kde se mne snažíte někam vmanipulovat, být nechci.
promiň, budu reagovat na koho budu chtít, když napíše zjevnou blbost…tak mi nepiš zpět a je to
už opět vykačka? chápu, kdo není se mnou, je proti mě ![]()
@Keyllah píše:
promiň, budu reagovat na koho budu chtít, když napíše zjevnou blbost…tak mi nepiš zpět a je touž opět vykačka? chápu, kdo není se mnou, je proti mě
proč píšete o sobě? mne to nezajímá
@Pidlák Povidlový píše:
proč píšete o sobě? mne to nezajímá
když nechceš, aby na tebe někdo reagoval, tak mu zkus nepsat!
to by mohlo klapnnout ![]()
@Keyllah píše:
když nechceš, aby na tebe někdo reagoval, tak mu zkus nepsat!to by mohlo klapnnout
Tak již přestaňte lhát a naučte se slušnému vychování.
@Pidlák Povidlový píše:
Tak již přestaňte lhát a naučte se slušnému vychování.
@Pidlák Povidlový píše:
to tam musí po zbytek roku chodit, nebo nesmí dělat nic jiného?
Ano. Teda většinou je to na půl roku. Ale je to přesně ta cesta, která zvyšuje pravděpodobnost, že ze z něj nestanou povidla nebo ládík a než přistoupí na nějakou dohodu, tak se zamyslí, jaké to má důsledky pro něj a pro okolí. A třeba jednou bude vědět, že z každé změny jeho rozhodnutí všichni nepadnou na pr.del. ![]()
@Pidlák Povidlový píše:
srovnávat prodej baráku se změnou péče je dost podivné. u péče, či výše alimentů může za změnou být odlišná životní situace. matka má dítě starší (a tedy nákladnější na péči) a požádá o změnu výživného. vy byste ji jen řekla, že si to měla rozmyslet na začátku?
no, pokud by udělala obraz z pětikila na desítku, tak jo, Pokud by začla na dvou tsících a po 3 letech chtěl 3tis, , pak 5tis, tak beru.
A to samý je to s tím otcem a péčí - kdyby měl nějaký rozšířený styk, rozmyslel se, chtěl to rozšíčit na rovnocený stav s matkou, tak mi to přijde v cajku.
Když to ale chce z ušmudlaných 4 dní v měsíci rázem změnit na svou výhradní, tak asi krapet upadl na hlavičku, ne?
Proto jsem paala, at nejprve prokáže, že pečovat chce, umí, zažádá o rozšíření styku třeba na 1/3 času. A pak se uvidí…
A jinak jo, máš rech, že s barákem to nejde srovnávat. V podstatě prodávat baráky a nakupovat nové může člověk dělat prakticky bez rozmyslu, aniž by tím jakkoli poškodil kohokoli jiného než sebe jako vlastníka. Takže budiž mu to přáno. S dítětem to naštěstí nejde.
Dobrý den, je mi 17 let, a jsem v péči u otce. Byla jsem ve střídavé péči, která bohužel nefungovala. Od té doby jsem s matkou byla v kontaktu minimálně. Matka posílá alimenty. Vzhledem k tomu, že můj vztah s matkou je zas v pořádku, a u táty se necítím dobře, chtěla bych bydlet u ní, ale otec mi to zakázal. Je vůbec možné aby mi tohle mohl zákazat? Popřípadně co mám dělat? Myslím si, že na těch par měsíců než budu plnoleta nemá smysl zas obvolávat soudy aby si mě do péče vzala matka.
@ludmilaadamkova nejsem si jistá, při nejlepším to nechá bejt, při nejhorším by to mohl řešit přes sociálku 🤷🏻♀️
@Zoufalka15 píše:
Dobrý den, je mi 17 let, a jsem v péči u otce. Byla jsem ve střídavé péči, která bohužel nefungovala. Od té doby jsem s matkou byla v kontaktu minimálně. Matka posílá alimenty. Vzhledem k tomu, že můj vztah s matkou je zas v pořádku, a u táty se necítím dobře, chtěla bych bydlet u ní, ale otec mi to zakázal. Je vůbec možné aby mi tohle mohl zákazat? Popřípadně co mám dělat? Myslím si, že na těch par měsíců než budu plnoleta nemá smysl zas obvolávat soudy aby si mě do péče vzala matka.
Ty moc nevíš, co bys…
Soud nemá smysl, než vůbec bude první stání, ubehne pár měsíců. Další variantou je prostě na rozhodnutí soudu prdet, táta tě asi do a k topení neprivaze. Matka ale bude dále povinná hradit akiment a zda tě zvládne živit. Další otázkou je, co to udělá že vztahem s otcem. Zejména v kontextu s tím, až si to zase rozmyslíš zpátky.
@Zoufalka15 píše:
@ludmilaadamkova nejsem si jistá, při nejlepším to nechá bejt, při nejhorším by to mohl řešit přes sociálku 🤷🏻♀️
Sociální tak max bude krcit rameny, nemůžou nic. Ale i tak to promysli. Včetně důsledku na vztahy s oběma rodici