Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ladik164 píše:
No nic, děkuji pár lidem za podporu ať bojuju a asi to ukončíme protože jsou tady víceméně pouze naštvané matkyNikdo mně nemusí říkat co kolik stojí. Moje manželka pochází se sestrou z rozvrácené rodiny a jejich matka dostávala 2000 za obě dohromady a holky měly úplně všechno. je to jen to tom chtít a zamyslet se nad tím. Všem naštvaným matkám - buďte dobrý
a tvý manželce je čertvě 18?
To, že měli uplně všechno zřejmě není zásluhou jejich otce a jeho tisícovky, že?
@ladik164 píše:
No nic, děkuji pár lidem za podporu ať bojuju a asi to ukončíme protože jsou tady víceméně pouze naštvané matkyNikdo mně nemusí říkat co kolik stojí. Moje manželka pochází se sestrou z rozvrácené rodiny a jejich matka dostávala 2000 za obě dohromady a holky měly úplně všechno. je to jen to tom chtít a zamyslet se nad tím. Všem naštvaným matkám - buďte dobrý
aha, takze utok, nastvane matky. Maminka Tve zeny dostavala 2000 kdy? 10 let dozadu? Myslis, ze by holkam nedoprala vic, kdyby mohla?
Mels napsat rovnou, ze to je bobrik toho, komu staci nejmene.
Nicmene, naklady na Vase 2.5 lete jsi nenapsal.
@Lama Lama
Doprava bydlení nic… Jen jídlo, drogerie, oblečení, kroužky, družina, školka, u nás i spoření 1000kc dítě, sem tam víkend, výlet, jednou hory a letní prázdniny. Já se dopocitala cca 15tis celkem za oba cca.
@astoret píše:
@Fazulina oblečení chápu, ale boty?? prochozené od někoho, kdo má upně jinou nohu? hele, taky občas koupím levné hadry, kupuju dražší, protože můžu a mám ráda kvalitu a kupuju co se mi líbí, ale boty bych v životě nekoupila v bazaru ani sobě, natož dítěti, kterí mu se vyvíjí noha, to už není o penezích, ale o zdraví..
Ano, i boty. Prostě mi 1000 za boty přijde moc, když vydrží pár měsíců. A jak zde zaznělo, jedny jsou málo, musí mít na prezuti. Ale někdy koupím i nové, pokud nejsou extra drahé. Použité se snažím kupovat takové, aby byly minimálně nošené. A je rozdíl dát ta nové Fare 1000 nebo za téměř nenošené 120…
Sobě obnosene boty nekoupím, ale mě třeba vydrží pár let a dávám si na ně pozor, takže i po X letech nejsou okopane nebo zničené, což u dětí tak úplně nebývá…
V rodinách často dědí boty sourozenci, to je to samé.
Dcera má nohy v pořádku. A když začínala chodit a pro nozku bylo takové to zásadní období, tak měla boty nové. Teď litá všemožné, je jí 5, a raději budu v klidu, když proleze kde co, než bych prudila, ať si dává pozor na boty za tisíce.
Chápu, že někdo to má jinak, ale ohánět se tím, že ta matka utratí za syna tisíce za boty a kvůli tomu jsou alimenty málo, je hloupé, zejména u této konkrétní matky, která očividně za boty pro dítě tak moc neutraci.
@MAR01 píše:
@Lama Lama
Doprava bydlení nic… Jen jídlo, drogerie, oblečení, kroužky, družina, školka, u nás i spoření 1000kc dítě, sem tam víkend, výlet, jednou hory a letní prázdniny. Já se dopocitala cca 15tis celkem za oba cca.
jo, proc ne. v pohode.
@Keyllah píše:
hmm, jen to má takový malý , ale dost podstatný háček -) tu částku nemůžeš násobit dvěma s tím, že matka má hradit stejně jako otec a dítko tak má 8tis. To není pravda -) otec hradí výživné a matka to vyvažuje péčí. Nebo tobě přijde fér, že otec dá 4 tis. a o dítko se bude starat 4 dny v měsíci a matka by měla taky dát 4 tis. a starat se o dítko zbylých 26 dní?
Matka má možnost, stejně jako otec, požádat o úpravu styku, pokud ji to nevyhovuje, může klidně mít střídačku nebo svěřit dítě do péče otci a může ty 4 dny mít ona… Netuším, co bylo důvodem rozchodu u zakladatele, ale většina otců si tak osekany styk sama nevymysli… Někteří můžou být vůbec rádi, aby měli aspoň to…
@Keyllah píše:
pár ti jich tam chybí -) třeba gumáky nepoužíváte? v zimě nosí jen jedny boty? Náhradní nemáte? Co když si je promočí? na léto má tvoje dítko jedny jediný boty? k vodě? na hřiště? ven? pořád jen jedna stejná bota?
gumáky nepoužíváme
musela jsem teda koupit teď před prázdninama dětem na jeden pobyt gumáky, ale jelikož je zatím neměli na sobě a zítra se vrací, tak jsem vyhjodila prachy
ale sehnala jsem gumáky a vešla se do pětikila za dvoje…jinak zimní mají jedny pořádný a jedny sněhule třeba ze sportisima za 500.- na výměnu ale pořád prostě neutratím desítku za jedno dítě ročně za boty…za dvě děti ano. ![]()
@ladik164 píše:
Tak ale upřímně jo..měly úplně všechno díky té matce.
@MAR01 píše:
@Lama Lama
Je to dost možný. Když do toho rozpočítám letní dovolenou, zimní lyže Alpy, vybavení na lyže, běžky, rozpočítám na 2 roky kolo, oblečení na sport, dárky, ubytko na víkendech, vstupy, zábavu, kroužky, jídlo mimo domov… Tak to na to může naskákat. Plus k tomu spořim.
@Fazulina píše:
Matka má možnost, stejně jako otec, požádat o úpravu styku, pokud ji to nevyhovuje, může klidně mít střídačku nebo svěřit dítě do péče otci a může ty 4 dny mít ona… Netuším, co bylo důvodem rozchodu u zakladatele, ale většina otců si tak osekany styk sama nevymysli… Někteří můžou být vůbec rádi, aby měli aspoň to…
no, tak řekla bych, že týden za prázdniny asi nebude uplně proti vůli otce, ne? Nevylučuji, ale pravděpodobné to nebude
@MAR01 píše:
Mám dotaz, kolik dle vas „stojí“ děti ve věku 6 a 8 let? Komplet, včetně jídla, oblečení, druzin, kroužku, dovolených, prázdnin = cca celkem měsíčně? V Praze. Dekuji
to netuším, ale na dítě od narození do dospělosti se uvádí, že stojí 1 a půl milionu, ale taky v tom není započtena práce kolem dítěte, energie a tak
Příspěvek upraven 10.08.18 v 13:07
@jkra píše:
aha, takze utok, nastvane matky. Maminka Tve zeny dostavala 2000 kdy? 10 let dozadu? Myslis, ze by holkam nedoprala vic, kdyby mohla?
Mels napsat rovnou, ze to je bobrik toho, komu staci nejmene.
Nicmene, naklady na Vase 2.5 lete jsi nenapsal.
Napsal, staci jit o par stranek zpet ![]()
@Lama Lama píše:
no, tak řekla bych, že týden za prázdniny asi nebude uplně proti vůli otce, ne? Nevylučuji, ale pravděpodobné to nebude
To nevím, i mě to přijde hodně málo. Můj muž musel o styk hodně bojovat a i tak nakonec měl myslím 2 týdny o prázdninách.
Netuším, proč má zakladatel takto málo nastavený styk. I ty dva víkendy v měsíci jsou podle mě málo a teď je doba, kdy soudy otcum trochu víc přejí, někdy teda…
Já bych zakladateli radila rozšíření styku…
@ladik164 píše:
Každá podobná diskuze se vždycky nakonec stočila v diskuzi o botách. Tady se nic kloudného nedozvíš, leda to, že jsi příšerný otec, nemáš nic řešit a co nejvíce platit.
@ladik164 píše:
Napsal, staci jit o par stranek zpet
ne, tys napsal polovinu. ja te prosila o rozpad- jidlo, bydleni, obleceni, leky, zabava.komplet vse.