Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@divine woman píše:
@Claire00 4 tisíce + příspěvky na školku a další věci jsou na 6 leté dítě docela nadstandard.
To teda není. Máme 3,5letou dceru a náklady jsou obrovské.
@ladik164 Dítě potřebuje ročně několikatery boty. Celoroční (občas i dvoje za rok), zimní, sandálky, gumovky (někdy dvoje ročně), bačkorky do školky, balerínky, na plavání,…V případě atypické nohy se jedná o částku 10tis ročně.
@ladik164 no vidítě, já mám 2 a půl letou a poloviční náklady, tj 2 000 , tam se tedy nevejdu, dyž počítám kvalitní jídlo - zelenina, ovoce, maso, ryby pro dítě, oblečení - jen ta obuv, dceři teda rostě noha rychle, celkově hodně vyroste, dá se pořídit veci i za malo - oblečení, ale i tak to neco hodí, plus 7 letý pptřebuje i jiné veci než 2 a půl letá, nejaká zábava, veci do školy, to je pořád neco..
jak jsme řekla, neplatíte málo, ale připadá mi , že si myslíte kolik to není a že tím to pro vás prostě končí..
@Kriss Tina píše:
To je ale všechno o domluvě mezi tebou a jeho matkou, s tím oblečením nechápu proč mu ho nedá sebou já synovi vždy balím batůžek, ale nadruhou stranu, 7 leté dítě už neroste tak rychle aby měl co měsíc jinou velikost takže naky triko a tepláky doma mít můžešjinak pokud máš pocit že syn strádá a ty na něj ten čas máš, proč si nezažádáš o úpravu styku? Můžeš žádat třeba i o střídavou péči, u takle starého dítěte to už většinou povolí není to batole závislé na matce
jinak třeba ty boty cos nafotil, to je u nás běžné, když koupíš takové lepené kecky tak se skoro vždy takle rozpadnou, syn to vezme párkrát na koloběžku, skočí do louže a můžu ty boty lepit, jako nové vydzi tak měsíc takže je pak slepuju a co sezónu má nové
Chtel sem po ni at mu neco da, ale udelal to jednou a bylo mne zle z toho co nabalila. Muselo to nejdriv projit prackou abych mu to vubec mohl oblict… Ja samozrejme komplet obleceni mam., jenze nam kluk strasne vytahuje a behem pul roku na o 2 velikosti obleceni vic. Manzelka to meni a kupuje po vsech moznych bazarcich tak jako pro nase druhe dite ale ma s tym hromadu dalsich starosti navic…
Ja sem upravu styku chtel a presne tu stridavou peci. Ale problem je ze mi to socialka neposvetila protoze k tomu po predlozeni vsech argumentu, hovoru ze skolky a navstevy u matky nema jedinej duvod. Nehlede na to ze to k synovi mam 40km. Mel sem domluvenou i skolku v miste meho bydliste. Ale za socialku proste NE
@ladik164 píše:
Platim 4 tisice. A ani mne a ani manzelce nejde ani tak o ty penize, je to hold vypocitana suma soudem. Ja ji ty penize rad poslu ale oba od toho ocekavame ze to dite bude podle toho vypadat…
Ládíku, vybral sis špatné stránky. Tady je všem úplně jedno, jak se matka k synovi chová, jak jej živí a šatí. Ona je prostě matka a alimenty, ať už napíšeš jakoukoli částku, budou vždycky málo. Mám stejně starého syna a 4 tisíce měsíčně mě teda nestojí, tzn. že tvá ex už v podstatě nepřispívá ničím a navíc ušetří dva víkendy, kdy do něj opět vrážíš peníze jen ty. Ona ti asi žádné výživné za ty dny neplatí. Jako otec nejsi v rovnoprávném postavení, ale to se dá napravit. Udej ji za zanedbání povinné péče a okamžitě zažádej o svěření do své péče. Nastuduj si po večerech všechny potřebné paragrafy z NOZ co se týká péče o nezletilé děti, je dobré to vědět, aby si z tebe nedělala sociálka srandu.
@ladik164 píše:
Nemuzu prestat posilat. Je to obsazeno v rozsudku od soudu
Takže se nepředáš, šetřílku. Jen co je nařízeno soudem, což je směšně nízké.
@Claire00 přesně, nám ted zase dceři vyrostla noha - tj sandále , plné boty, gumáky, boty do vody - ty jsme koupili za levno, gumové, ale ty troje výše hned 5 000 skoro částak, to ještě dokoupíme boty do školky kam jde v září
@ladik164 píše:
4 tisice je dost. Ze svyho okoli posilam nejvic.. Manzelka pochazi taky z rozvraceny rodiny a otec posilal 2 tisice dohromady na dve holky a obe holky mely vzdycky vsechno a mely kazda batuzek s oblecenim. Bylo to naprosto normalni. A bavil sem s ni o tom a podle ni je to normalni… O cena mne nic rikat nemusite. Prochazim tim kazdou chvili a vim co kolik stoji. Vase 2 tisice za poradny boty jsou trochu mimo misu
tak hele, 4 tisice. Decku je 7. rekneme 1500 jidlo, 1500 podila na bydleni, zbytek to ostatn. a jsi u toho nejlevnejsiho.
Ona se stara, pecuje, investuje take.
Ach jo. Co chces?
@zoidberg jen at to udělá a připraví se na to, že bude cálovat mnohem více..pokud má pocit, že je syn opravdu zanedbávaný, držím mu palce, pokud opravdu řeší to, že mu přijde , že posílá hodně a co rozhodl soud, ani o korunu výše, alespon uvudí..
@astoret píše:
@ladik164 no vidítě, já mám 2 a půl letou a poloviční náklady, tj 2 000 , tam se tedy nevejdu, dyž počítám kvalitní jídlo - zelenina, ovoce, maso, ryby pro dítě, oblečení - jen ta obuv, dceři teda rostě noha rychle, celkově hodně vyroste, dá se pořídit veci i za malo - oblečení, ale i tak to neco hodí, plus 7 letý pptřebuje i jiné veci než 2 a půl letá, nejaká zábava, veci do školy, to je pořád neco..jak jsme řekla, neplatíte málo, ale připadá mi , že si myslíte kolik to není a že tím to pro vás prostě končí..
Znovu rikam ze za svyho 2,5 letyho syna tolik proste nedame. Jidlo kupujeme kvalitni plus mame vlastni od babicek… Co ji doma vim, ona na to kasle, kdyz kluk rekne ze ani nevari a cpe se sladkostma. Jediny poradny jidla mival ve skolce a to s zacatkem prazdni skoncilo
@Sněžení píše:
protože se pochlapi, rozvedl se a naše si jinou šikovatelku, která miluje děti jako on![]()
![]()
Nebo nová drží ústa a krok a „neutrácí“ za dítě.
Nesnesla bych doma mít takového kolenovrta. ![]()
@ladik164 píše:
Ja nevim jestli ctete poradne. Na polovicni vek ditete mam naklady ani ne polovinu… Bydli s rodici. Prispiva pouze na energie.. Bohaty pritel, vlastni firma… Trochu mimo od vas. Podle me by melo byt dite na prvnim miste misto pravidelnych vyletu na ryby na nekolik dni…
dítě mělo být na prvním místě především tím, že jste mu měli zachovat rodinu, ne?
@ladik164 ale exka řeší to samé, že musí neustále obměnovat šatník a boty přece, to přece není jen na ní toto, syn k tobě jezdí, tak já asi nechápu co řešíš, přijde mi, že bys nejraději abys ty nemusel nic řešit, nekupobat žádné oblečení a boty a vše komlet měl připravené od exky, nejlépe aby to z těch alimentů kopupila věci pro syna i tobě do skříně, ne? promin, působí to na mě tak, pokud máš pocit, že je zanedbávaný, řešila bych jak ho dostat do péče, ale ty jen mluvíš o tom, že musíš občas dokoupit tepláky apod..
@zoidberg pokud chlapec vyrostl za půl roku o 2 velikosti tak logicky museli 2× obměňovat celý šatník a mě teda na takhke staré dítě přide 4000 měsíčně málo když vezmu že minimálně půlku těch peněz dám za oblečení, k tomu třeba boty, ty se taky pohybují kolem 1000kc. Kdyby to bylo jenom na jídlo, školní potřeby, sem tam nějaký nečekaný výdaj tak ok.
@ladik164 píše:
Chtel sem po ni at mu neco da, ale udelal to jednou a bylo mne zle z toho co nabalila. Muselo to nejdriv projit prackou abych mu to vubec mohl oblict… Ja samozrejme komplet obleceni mam., jenze nam kluk strasne vytahuje a behem pul roku na o 2 velikosti obleceni vic. Manzelka to meni a kupuje po vsech moznych bazarcich tak jako pro nase druhe dite ale ma s tym hromadu dalsich starosti navic…
Ja sem upravu styku chtel a presne tu stridavou peci. Ale problem je ze mi to socialka neposvetila protoze k tomu po predlozeni vsech argumentu, hovoru ze skolky a navstevy u matky nema jedinej duvod.
Nehlede na to ze to k synovi mam 40km. Mel sem domluvenou i skolku v miste meho bydliste. Ale za socialku proste NE
Začni víc vydělávat, abys zajistil svoje dvě děti.
@Claire00 píše:
Nebo nová drží ústa a krok a „neutrácí“ za dítě.![]()
Nesnesla bych doma mít takového kolenovrta.
Situační etika často vítězí nad rozumem i morálkou ![]()