Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je dobrej nápad, dát mu to do igelitky. Ale určitě bych mu to dávala, fakt kvůli dítěti, aby nebylo hladový, nepřebalený, nespokojený a tak no…
@pepřenka píše:tak nějak, zas to vem ze svojí strany, tolik ušetřenýho času. Já taky nejdřív byla naštvaná, ale teď je to fajn
@martina.se
Asi máme stejnou aviváž![]()
Mě se to teda nejdříd dotklo, když mi vzkázala, že to musela prát znovu. Ale jak se teď culím, když ji za prázdniny 2× po týdnu vracíme dvě plné špinavé tašky oblečení..
![]()
Kdyby nebyla trubka, mohla to dostávat čisté a vyžehlené
@chatwenna píše:
Ale proc ten zajem o dite do-pr-de-le nema i otec…?! :-/
těžko ho k tomu donutíš, když je…, tak s tim nic neuděláš ![]()
Ted zase spekuluje, ze ho chce pres noc… A samozrejme pro nej nic nema…
Asi si mysli, ze mu sbalim dve tasky a on mi je zase vrati…
Mam toho plne zuby… :-/
@chatwenna tak mu prostě napiš seznam věcí, co potřebuje na odpoledne a druhý, co potřebuje na noc. Pokud máš možnost, tak zkontroluj, jestli má všechno.
Že jinak malý nemůže.
@chatwenna A nemáš lepší mu ty 2 tašky sbalit a prcka mu na noc dát? Víš jak pak budeš ráda, že máš volno. Myslím i do budoucna.
Co když bude líný si věci sám zajišťovat a raději ubere na styku. Obzvlášť pokud bude mít nějakou novo slečnu, které vaše dítě „vonět nebude“ tak ji jen nahraješ do karet.
Já teda s ex taky moc nevycházím, ale musím říct že když si ho bere na víkend tak si odpočinu nebo udělám něco co jinak s malým dělám těžko a nemůžu si to vynachválit…někdy se už těším, až si malýho veme a já mám jednou taky za 14 dní volno
Ať se taky stará tatínek ![]()
@chatwenna píše:
Ja se omlouvam, ze ti vlezu do diskuze, ale kdyz ti bude nekdo odpovidat, mohl by zminit i to, co zajima me…Otec si bere naseho syna cca dvakrat tydne na tri hodiny…
Jsem povinna mu davat pro maleho piti, mleko, svacinu, krupky, plenku, vlhcene ubrousky, latkovou plenu, lzicku, nahradni obleceni?
Já tedy nevím, ale mě by bylo blbé řešit, jestli jsem povinna SVÉMU dítěti dát pití, jídlo, plínku a náhradní oblečení ![]()
Jako u staršího dítěte bych předpokládala, že bude mít u otce nějaké věci na převlečení, na lítačku a podobně, ale i tak bych ho základem vybavila.
@chatwenna píše:
@veria @pepřenkaTo je prave to. Ja mu to nedam vubec…
a máš jistotu když nedáš že ho nenacpe kdoví čím? Bych měla strach..
@j.a.n.i1 píše:
Já tedy nevím, ale mě by bylo blbé řešit, jestli jsem povinna SVÉMU dítěti dát pití, jídlo, plínku a náhradní oblečení
Jako u staršího dítěte bych předpokládala, že bude mít u otce nějaké věci na převlečení, na lítačku a podobně, ale i tak bych ho základem vybavila.
Pokud otci neni blbe pro nej nemit ani susenku, tak proc by mne melo byt blbe rict mu, at se stara on ![]()
@jdukolem píše:
a máš jistotu když nedáš že ho nenacpe kdoví čím? Bych měla strach..
To prave nemam, proto delam uz pul roku vola…
@chatwenna píše:
Pokud otci neni blbe pro nej nemit ani susenku, tak proc by mne melo byt blbe rict mu, at se stara on
Třeba protože hlad bude mít to dítě ![]()
Ja teda kdyz malou vybavuji k ex (nevim co vse ma a nema, ale neco urcite jo), tak ji davam lepe oblecenou, ale sebou teplaky, puncochace, triko, spodary, ponozky. kdyz hlasi hnusne tak i plastenku. bere si sebou oblibenou hracku a do batuzku ji dam piticko a treba brumika nebo ji sebou nakrajim ovoce ci zeleninu. kdyz ja nebo ma mamka varime dcery oblibene jidlo, tak ji do misky posleme sebou.
kdyz byla mala, tak pleny mel sve, ale pribalila jsem mu sebou treba presnidavku nebo sklenicku s prikrmem.
a vim ze by se postarat mel sam, ze je to jen na me vuli, ale delam to pro dceru, aby ona nestradala a byla spokojena.
v lete ji mel na tyden a vezl 2 narvane tasky-jednu s oblecenim (kolikrat zbytecnym) a tasku hracek.
byla jsem hned o to klidnejsi.
jo a pravidelne musi psat a aspon 2× volat ![]()
@chatwenna píše:
@j.a.n.i1 No a to tady prave resim…
no já takhle odmítla poskytovat plné vybavení, po té co se nám nevracelo oblečení, kosmetika, léky, ono to třeba hodilo i 600kč do ztráty za víkend. Když nechce ať si dítko nebere, nikdo ho nenutí, když chce, ať se stará. No a postaral se, není psychopat, co dítě nechá hlady a taky se mě bojí, že by byl vix
. Já si prostě myslím, že otec se umí a má postarat jako matka. Navíc ex je totální nárokový cholerik, takže jednou bych zapomněla na náhradní ponožky a bylo by zle nebo by mi za pár let zavolal, že jedou na hory ať mastím nakoupit snowbord a staršně by se divil, že to neudělám, bral by to jako samozřejmost. Teď je holka větší tak se už trochu balí sama, co si chce brát s sebou
Ahoj všem. Jdu si sem pro radu. Mám s bývalou přítelkyní téměř 7mi letého syna. Syna si beru pravidelně každý druhý víkend + přes prázdniny na týden. O syna se starám, pravidelně platím alimenty a snažím se ho nějak vychovávat… ALE…
Pročetl jsem všechny diskuze v tomto vláknu a všechno se řeší z pohledu vás matek co se týká vybavení syna při předávání. Proč bych měl mít doma komplet výbavu oblečení od ponožek až po zimní bundu? Matka dostává peníze a přece já nemůžu každý druhý měsíc jít a kupova nové oblečení. ze všeho hned vyroste. Přece nemůže být problém dát mu do batohu místo 15ti autíček který si sám nabalí pár oblečení…tepláky nadoma, lepší kalhoty na nějaký výlet, mikinu a bundu do ruky… spodní prádlo není problém… a nikdo mi tu netvrďte, že matka dává do syna celý alimenty a ještě jí chybí. Sám mám teď s manželkou 2,5 letého syna a víme kolik za syna utratíme a není to ani polovina toho co posílám. Zmiňoval jsem se o tom na sociálce a pracovnice o tom vůbec nechtěla slyšet ani po tom co sem jí ukazoval jak se o něj matka stará a v čem mi syna posílá viz fotky. Chtěl jsem syna do péče kvůli jejím poměrům a životní úrovní u ní doma, ale o tom taky nechtěla ani slyšet. Dále jsem se na syna ptal ve školce. Ředitelka nebyla div v slzách když mně říkala co všechno vyvádí a paní na sociálce po kontrole ve školce a u ní doma řekla pravý opak jak kdybych si to všechno vymyslel… můžu změnit sociální pracovnici protože mně přijde že je s matkou a já u ní nemám vůbec žádné právo. byť bych měl mít stejné právo jako matka…
Dále mě zajímají ty výlety. Snažím se se synem pořád něco podnikat protože u matky doma se víceméně jen válí u televize a hraje si s autíčkama když by se měl zrovna připravovat do školy. Nemá žádný základní návyky. Nečistí si doma zuby, nesnídá, ruce po záchozu vůbec… cpe se samým sladkým. občas řekne že mamka nic nevařila… když zjistím že není matka doma a on se válí doma a chci si ho vzít tak je hned problém. (matka je rýbářka a věčně někde lítá bez syna) mít ho nemám tak si ho vzít nemůžu. podotýkám že je doma s prarodiči v zakouřeným pokoji…
Je toho daleko víc co mě jako otce vadí ale fakt nevím co s tím mám dělat. mojí manželce dochází trpělivost a tlačí i na mě. na sociálce podporu nemám…