Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ladik164 Prober se!!! 4 tisíce jsou strašně málo!!!! Proč nejdeš s klukem a nekoupíš mu věci sám, alespoň uvidíš co kolik stojí. ![]()
Každý druhý víkend a týden prázdniny??
Jako týden za celé prazdniny,nebo se po týdnu střídáte??
A je ve školce,nebo se má připravovat na školu??A další věc-kvuli jejím životním poměrům a hned po tom je tam bohatý přítel a firma.
A kluka máš je ve dny,kdy nejsou žádné povinnosti,je vikend nebo jsou prazdniny. To se jezdí na výlety dobře,když je volno
osobně považuji cca 10 tisíc/měsíčně za dítě za minimum a nechápu, jak soud může přiklepnout 7 tisíc za dvě
české soudy hadr
@Claire00 4 tisíce + příspěvky na školku a další věci jsou na 6 leté dítě docela nadstandard.
@astoret píše:
a co ti ona řekla na to oblečení, mluvil si s ní o tom? proč mu nezabalí nějaké věci? a s tím chováním, oni se děti občas u druhého rodiče chovají jinak - hůř, zkouší co jim projde..ad alimenty, každý chlap si myslí kolik neposílá, 4 tis není ani málo, ale ani hodně. děti rostou jak z vody a jen nové kvalitní boty spolknou 2 tisíce jako nic, ale zas je nekupujete každý měsíc..
za mě, neco mu exka může přibalit, ale neco by měl mít i u tebe, to že poslíš alimenty, neznamená, že to ho manžela kompletně vybaví ona taky určitě kupuje veci nad rámec tech alimentů..
4 tisice je dost. Ze svyho okoli posilam nejvic.. Manzelka pochazi taky z rozvraceny rodiny a otec posilal 2 tisice dohromady na dve holky a obe holky mely vzdycky vsechno a mely kazda batuzek s oblecenim. Bylo to naprosto normalni. A bavil sem s ni o tom a podle ni je to normalni… O cena mne nic rikat nemusite. Prochazim tim kazdou chvili a vim co kolik stoji. Vase 2 tisice za poradny boty jsou trochu mimo misu ![]()
@Lama Lama píše:
tak přestan posílat extra peníze ( polovinu) za stravování, kroužky a kup boty , triko a tepláky. a je vyřešeno.
Nemuzu prestat posilat. Je to obsazeno v rozsudku od soudu
@ladik164 ano, na české poměry dost, znám i muže co posílají méně, ale realně 4 tis na dítě nejsou žádná sláva, protože to co investuje ona, bude mnohem vyšší každý chlap si myslí kolik neposílá, ano, neposíláš málo, ale prostě 4 tis dneska je nic, nepokryje to ani polovinu nákladů na to dítě, poud teda nesaháš po všem nejlevnějším
Příspěvek upraven 10.08.18 v 11:31
@Petra Z píše:
Každý druhý víkend a týden prázdniny??
Jako týden za celé prazdniny,nebo se po týdnu střídáte??
A je ve školce,nebo se má připravovat na školu??A další věc-kvuli jejím životním poměrům a hned po tom je tam bohatý přítel a firma.
A kluka máš je ve dny,kdy nejsou žádné povinnosti,je vikend nebo jsou prazdniny. To se jezdí na výlety dobře,když je volno
jo, ted tyden o prazdniny je celkem malo.
jinak, ty zuby a myti rukou, jak vis, ze to doma nedela?
Ona se mama nestara? ze pises, ze nic nedela.
@Claire00 píše:
@ladik164 Prober se!!! 4 tisíce jsou strašně málo!!!! Proč nejdeš s klukem a nekoupíš mu věci sám, alespoň uvidíš co kolik stojí.
protože se pochlapi, rozvedl se a naše si jinou šikovatelku, která miluje děti jako on
![]()
@ladik164 píše:
Nemuzu prestat posilat. Je to obsazeno v rozsudku od soudu
aneb argument hodný vola
![]()
To je ale všechno o domluvě mezi tebou a jeho matkou, s tím oblečením nechápu proč mu ho nedá sebou já synovi vždy balím batůžek, ale nadruhou stranu, 7 leté dítě už neroste tak rychle aby měl co měsíc jinou velikost takže naky triko a tepláky doma mít můžeš
jinak pokud máš pocit že syn strádá a ty na něj ten čas máš, proč si nezažádáš o úpravu styku? Můžeš žádat třeba i o střídavou péči, u takle starého dítěte to už většinou povolí není to batole závislé na matce
jinak třeba ty boty cos nafotil, to je u nás běžné, když koupíš takové lepené kecky tak se skoro vždy takle rozpadnou, syn to vezme párkrát na koloběžku, skočí do louže a můžu ty boty lepit, jako nové vydzi tak měsíc takže je pak slepuju a co sezónu má nové ![]()
@astoret píše:
@ladik164 ano, na české poměry dost, znám i muže co posílají méně, ale realně 4 tis na dítě nejsou žádná sláva, protože to co investuje ona, bude mnohem vyšší každý chlap si myslí kolik neposílá, ano, neposíláš málo, ale prostě 4 tis dneska je nic, nepokryje to ani polovinu nákladů na to dítě, poud teda nesaháš po všem nejlevnějšímPříspěvek upraven 10.08.18 v 11:31
Ja nevim jestli ctete poradne. Na polovicni vek ditete mam naklady ani ne polovinu… Bydli s rodici. Prispiva pouze na energie.. Bohaty pritel, vlastni firma… Trochu mimo od vas. Podle me by melo byt dite na prvnim miste misto pravidelnych vyletu na ryby na nekolik dni…
@ladik164 to je asi vec výběru, mám 2 a půl letopu a boty pro ni mě stojí nejméně 1500, ale já hodně dbám na kvalitu a aby boty byly ortopedicky nezávadné, samozřejmě bych mohla koupit v deichmanu na 500 boty, ale ro dítě chci kvalitu..no a i když koupíte za méně, s jedněma si 7 letý kluk nevystačí, takže se k té částce stejně vyšplháte, ale o to nejde, vy máte syna jen 2× do měsíce o víkend, ale mnohem času tráví s matkou, většina nákladů jde za ní, pokud chcete, aby posílala věci v batužku, musíte to pořešit s ní, upřímně ale, za mě by měl mít kluk věci i u vás, když teda nejste schopni jako dva dospělí se domluvit na takové banalitě
já tu neobhajuji matku, neplatíte málo, jen říkám, že tím, že pošlete peníze, to pro vás přece nekončí, u vás by měl mít oblečení oi boty, zvlášt pro případ, že by se něco stalo, neco zapomně, ztratil, neco se rozbilo (boty), co vám exmanželka řekla na to, proč veco neposílá a posíl ho v takovýchto botách? přece jste s ní o tom mluvil, ne? jaká je její verze?
Příspěvek upraven 10.08.18 v 11:37
Jako 4000 Kč není úplně sportka,ale taky to není málo. A nějakej podíl na nákladech má taky máma ne? A přiject mi dítě s takovýma botama,hodím jí je na hlavu…
@ladik164 píše:
Ja nevim jestli ctete poradne. Na polovicni vek ditete mam naklady ani ne polovinu… Bydli s rodici. Prispiva pouze na energie.. Bohaty pritel, vlastni firma… Trochu mimo od vas. Podle me by melo byt dite na prvnim miste misto pravidelnych vyletu na ryby na nekolik dni…
Movitost otčíma je rozhodná pro příspěvek manželce, ne vlastním dětem. Jen boty stojí cca 1000, vy jim prostě raději koupíte šunt z Lidlu za 200 … a tak lze šetřit na všem.