Dítě v péči otce a matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32
27.5.17 21:19
@Gina108 píše:
A proč jste se tedy rozvedli?

No, to jsem moc rozebírat nechtěl, ale v zájmu uceleného pohledu: byla těhotná, ale ne se mnou. To byl hlavní důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 21:37
@Inaris píše:
Tak mojí příbuzné vzal soudce dceru a přiřkl ji otci. Otci, který přišel z posilovny a rozmlátil nábytek, vyhrožoval různým příbuzným, načež si je chtěl udobřit dárečky, aby jim pak zase zavolal, že dlouho žít nebudou… Tomuto otci přiřkl jeden soudce, stranící chlapům, její jedinou dceru. Že skončila na psychině, nemusím asi dodávat, poté, co jí dceru např. přivedl do parku a jejich hovor si nahrával a podobně. Děcko vyloženě oblbnul, že nakonec sama neměla k matce vztah…
Nedá se to všecko tady publikovat, jen si moc přeju, aby ty boží mlýny v případě pana soudce zamlely. Bylo to strašné období i pro mě, nevěděla jsem, jak jí pomoct. Když odmyslím vraždu toho haj.zla partnera, podpořeného psychopatickým soudcem.
No, dcera už je skoro dospělá, začíná se o matku taky zajímat. Ta už má novou rodinu, ale dceru celé roky zbožňuje.
Ale za tu duševní hrůzu, co si příbuzná prožila, a za to vědomé a záměrné poškození děcka ve vztahu k jeho normální!!! matce, by někdo měl jít sedět.Tak to byl konkrétní případ.
Osobně si neumím představit, jak matka asi jedná, že jde děcko raději k otci. Já to neznám.

Extrémní případy a výjimky jdou najít asi všude, mně třeba pomohla „vlastnost“ některých žen hanit otce dítěte bez zjevné příčiny. Za normálních okolností se z toho vyvine „syndrom odcizeného rodiče“, což je podle mě obrovský problém, který je za prvé na samostatnou diskuzi a za druhé je viník v 99% matka, ale oběť a „potrestaný“ je vždy dítě, které se s tím vypořádává celý život. U mě v kostce: ve střídavé péči mě matka takto před dcerou pomlouvala, hanila, bojovala těmi „svými“ „zbraněmi“. Já zachovával neutrální postoj a matku před dcerou naopak podporoval ve statusu matky. Děti jsou někdy rozumnější než dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
27.5.17 21:50

@MarcooP Myslíš zřejmě syndrom zavrženého rodiče, který není uznáván jako diagnóza, ale objevuje se v diskuzích:
 https://cs.wikipedia.org/…_rodi%C4%8De

Já mám jiný názor než Ty. Setkala jsem se s docela velkým vzorkem rodičů při rozvodu a obecně můžu říci, že tatínci velmi často nevyužijí dostatečně ani „ty možnosti“, které mají. Jako obvykle dodávám - čest výjímkám. Jinak já vidím gró v tom, aby o dítě pečovali oba rodiče pokud možno stejnou měrou i v průběhu samotného vztahu partnerského. A zde opět - čest výjímkám, byť já sama toto beru z mé rodiny jako věc zcela běžnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
27.5.17 21:51
@MarcooP píše:
Dobře, to je názor, ale konkrétní příklad? Těch právě moc není, aby dítě bylo u otce. To je fenomén posledních let, ale já věřím, že ty „patologické“ rozdíly jsou jen iluze. Čas ukáže.

nejsou, normální máma prostě neopustí dítě, na rozdíl od chlapů, tak to prostě je, není to iluze, stačí koukat kolem sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 22:06
@Magdaleeena píše:
@MarcooP Myslíš zřejmě syndrom zavrženého rodiče, který není uznáván jako diagnóza, ale objevuje se v diskuzích:
https://cs.wikipedia.org/…_rodi%C4%8DeJá mám jiný názor než Ty. Setkala jsem se s docela velkým vzorkem rodičů při rozvodu a obecně můžu říci, že tatínci velmi často nevyužijí dostatečně ani „ty možnosti“, které mají. Jako obvykle dodávám - čest výjímkám. Jinak já vidím gró v tom, aby o dítě pečovali oba rodiče pokud možno stejnou měrou i v průběhu samotného vztahu partnerského. A zde opět - čest výjímkám, byť já sama toto beru z mé rodiny jako věc zcela běžnou.

Tak samozřejmě, že je nejlepší, když má dítě oba rodiče, ale někdy tomu okolnosti prostě nepřejí.

To, že otcové nevyužijí „všechny možnosti“ je samozřejmě často z nedůvěry k systému, že by jim dali vůbec šanci a často podvědomě tuší, že matky často použijí dítě jako štít, takže je rozumnější ustoupit.

Ten syndrom, tedy podle tebe vůbec neexistuje, když není uznán? Je důkladně popsán a prozkoumán a jejím uznáním by se pravděpodobně nadělalo více škody než užitku. Postav matku mimo zákon tím, že „chrání“ dítě tím, že mu ubližuje. To není dost dobře možné i když by leckdo chtěl. Možná je lepší ho neuznat. Někde jsem viděl šílený rozsudek jak soud vzal matce dítě proto, že dostatečně nezdůrazňovala úlohu otce, který s nimi nežil. Ted si nejsem jist jestli u nás nebo někde v nějaké severské zemi, kde to pomalu dotahují ad absurdum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 22:07
@terinka4444 píše:
nejsou, normální máma prostě neopustí dítě, na rozdíl od chlapů, tak to prostě je, není to iluze, stačí koukat kolem sebe.

To je dáno výchovou a zakořeněným soudním systémem, který nedával otcům za normálních okolností téměř žádnou šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 22:11
@Inaris píše:
Proč to dělala?

Nevím, chtěla se mstít, chtěla dítě do své péče… Pokud by měla dítě ve své péči, tak samozřejmě dítě přijme názor matky, které věří. Ve střídavé péči je to dvousečná zbraň a dítě si udělá názor samo. Na internetu je o tom mnoho zmínek, důvody asi bývají pořád stejné.

https://www.novinky.cz/…ce-muzi.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
27.5.17 22:12
@MarcooP píše:
Vím, že je to hrozné si to jen představit, ale jak by se chovaly ženy, které by neměly moc šancí získat dítě do péče? Asi by byly donuceny se chovat tak, aby jim to zajistilo „přežít“. Což značí tak trochu ztrátu zájmu o dítě a založení nové rodiny, pokud by to bylo možné.

To by šlo možná zjistit, protože takové období v českých zemích bylo zhruba do 1. světové (možná i nějaký čas po ní). Žena, která se rozhodla odejít od rodiny, neměla na svěření dítěte šanci, dítě prostě zůstávalo u otce, který měl výrazně větší šanci je uživit a zajistit mu budoucnost. Vzhledem k tehdejšímu společenskému klimatu a následkům odchodu bylo takových žen asi vcelku málo.

Ale ono nehraje roli jen ta šance získat dítě do péče, ale i pohled okolí - matka, která nechá děti v péči otce a založí novou rodinu, je podle mého posuzována svými známými značně příkřeji než otec ve stejné situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
27.5.17 22:15
@MarcooP Ti muži byli klienti, samozřejmě věděli o svých možnostech, poučeni, svéprávní, běžného života schopni..
Jinak bizarních příběhů znám hafo. Ale to je hlavně z toho důvodu, že jich znám hafo :lol: dost obecně. Většinou tam žádné problémy tohoto typu nejsou. Dva dospělí si nerozumí, jeden si najde partnera, konec. Nedávno tu byla diskuze, kdy otec si chtěl vzít děti do péče, i matka souhlasila, ale pak si rozmyslil, je mladý, chápejme, takto mu klesne šance na další vztah, rodinu.. Matky takto prostě nepřemýšlí, mi přijde, že muži si spojují ty děti s tím konkrétním vztahem, ženou, a za mě - co si budeme namlouvat, více osobní péče je na žene, pak je vztah další vztah a i zde v diskuzích nové partnerky nejsou právě s bývalýma (cituji :roll: ) dětma nadšený, protože finance, a „samozřejmě“ berou tak, že jim ubírají finance na pořízení dětí dalších, jejich, což je logické, takže tak.. Ač jsem jinak optimista, v tomto jsem skeptik.
@MarcooP píše:
Tak samozřejmě, že je nejlepší, když má dítě oba rodiče, ale někdy tomu okolnosti prostě nepřejí.

To, že otcové nevyužijí „všechny možnosti“ je samozřejmě často z nedůvěry k systému, že by jim dali vůbec šanci a často podvědomě tuší, že matky často použijí dítě jako štít, takže je rozumnější ustoupit.

Ten syndrom, tedy podle tebe vůbec neexistuje, když není uznán? Je důkladně popsán a prozkoumán a jejím uznáním by se pravděpodobně nadělalo více škody než užitku. Postav matku mimo zákon tím, že „chrání“ dítě tím, že mu ubližuje. To není dost dobře možné i když by leckdo chtěl. Možná je lepší ho neuznat. Někde jsem viděl šílený rozsudek jak soud vzal matce dítě proto, že dostatečně nezdůrazňovala úlohu otce, který s nimi nežil. Ted si nejsem jist jestli u nás nebo někde v nějaké severské zemi, kde to pomalu dotahují ad absurdum.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 22:18
@Knihomyš píše:
To by šlo možná zjistit, protože takové období v českých zemích bylo zhruba do 1. světové (možná i nějaký čas po ní). Žena, která se rozhodla odejít od rodiny, neměla na svěření dítěte šanci, dítě prostě zůstávalo u otce, který měl výrazně větší šanci je uživit a zajistit mu budoucnost. Vzhledem k tehdejšímu společenskému klimatu a následkům odchodu bylo takových žen asi vcelku málo.Ale ono nehraje roli jen ta šance získat dítě do péče, ale i pohled okolí - matka, která nechá děti v péči otce a založí novou rodinu, je podle mého posuzována svými známými značně příkřeji než otec ve stejné situaci.

Ano, prostě je to v našich myslích. Žena jako opatrovnice dětí a muž jako lovec mamutů. Ale ty archetypy už dávno neplatí a změny se dějí velmi pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
27.5.17 22:22

@MarcooP viděla jsem asik 2-3 matky, které nechtěly vidět své děti po rozvodu, mužů bylo podstatně více, resp. těch, co to naplno řekli. A ještě více bylo těch, kteří měli styk a nevyužívali jej, o alimentech - často částky neuvěřitelný :oops: - ani nemluvě..
Mně přijde, že se z mužů v tomto dělají neschopní chudinci.. Ano, najdou se případy, kdy matka se chová opravdu děsně [/citac :nevim: e]

@MarcooP píše:
To je dáno výchovou a zakořeněným soudním systémem, který nedával otcům za normálních okolností téměř žádnou šanci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 22:22
@Magdaleeena píše:
@MarcooP Ti muži byli klienti, samozřejmě věděli o svých možnostech, poučeni, svéprávní, běžného života schopni..
Jinak bizarních příběhů znám hafo. Ale to je hlavně z toho důvodu, že jich znám hafo :lol: dost obecně. Většinou tam žádné problémy tohoto typu nejsou. Dva dospělí si nerozumí, jeden si najde partnera, konec. Nedávno tu byla diskuze, kdy otec si chtěl vzít děti do péče, i matka souhlasila, ale pak si rozmyslil, je mladý, chápejme, takto mu klesne šance na další vztah, rodinu.. Matky takto prostě nepřemýšlí, mi přijde, že muži si spojují ty děti s tím konkrétním vztahem, ženou, a za mě - co si budeme namlouvat, více osobní péče je na žene, pak je vztah další vztah a i zde v diskuzích nové partnerky nejsou právě s bývalýma (cituji :roll: ) dětma nadšený, protože finance, a „samozřejmě“ berou tak, že jim ubírají finance na pořízení dětí dalších, jejich, což je logické, takže tak.. Ač jsem jinak optimista, v tomto jsem skeptik.

Tak nějak myslím, že mluvíme o tom stejném, ale jinými slovy. Stačí si uvědomit, že okolí nás tlačí do nějakým přednastavených scénářů. A kdo se tomu vzepře, může cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
27.5.17 22:27

@MarcooP Pojďme bořit předsudky.. Tož chlapi, bojujte.. pojďte chodit na mateřskou, zůstávejte doma s dětma, když jsou nemocný, třebaže se vám to nevyplatí, protože váš plat je statisticky vyšší než matky, žádejte zkrácené úvazky pro sebe, ať stíháte školky a pak večeře a úkoly s dětma.. ten čas trávený s nima se přeci nedá měřit nižším příjmem, bojujte za mzdy žen srovnatelných s muži. Aktuálně bojujete každý za sebe, ale máte šanci ovlivnit životy svých synů.. Já se v tomto opakuji, ale kolika mužů se při pohovoru v nové práci ptají, jestli má hlídání.. :nevim:

@MarcooP píše:
Ano, prostě je to v našich myslích. Žena jako opatrovnice dětí a muž jako lovec mamutů. Ale ty archetypy už dávno neplatí a změny se dějí velmi pomalu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
27.5.17 22:31
Ano, přesně.. já si myslím - kde je vůle..
a já vím, o čem mluvím ;), není to vždy jednoduché, ALE..
@MarcooP píše:
Tak nějak myslím, že mluvíme o tom stejném, ale jinými slovy. Stačí si uvědomit, že okolí nás tlačí do nějakým přednastavených scénářů. A kdo se tomu vzepře, může cokoliv.

@MarcooP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
27.5.17 22:37
@Magdaleeena píše:
@MarcooP Pojďme bořit předsudky.. Tož chlapi, bojujte.. pojďte chodit na mateřskou, zůstávejte doma s dětma, když jsou nemocný, třebaže se vám to nevyplatí, protože váš plat je statisticky vyšší než matky, žádejte zkrácené úvazky pro sebe, ať stíháte školky a pak večeře a úkoly s dětma.. ten čas trávený s nima se přeci nedá měřit nižším příjmem, bojujte za mzdy žen srovnatelných s muži. Aktuálně bojujete každý za sebe, ale máte šanci ovlivnit životy svých synů.. Já se v tomto opakuji, ale kolika mužů se při pohovoru v nové práci ptají, jestli má hlídání.. :nevim:

Cítím tak trochu zášť v tom textu, ale já vychovávám dceru sám. Dcera se nedávno „maminky“ ptala jestli by s ní nešla na gynekologii, odmítla ji. Šel jsem tam s ní, koukaly na mě jako na zjevení, ale zvládli jsme to.

Práci si taky hledám z ohledem na dceru, příkoří jsou na „obou stranách barikády“, společnost se vyvíjí pomalu. Každý vidí jen ta svá příkoří a to není úplně dobře, protože boj každý sám za sebe vytváří nové předsudky. Viděl bych to na spravedlivou společnost tak za 500 let, pokud se sami nezničíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí