Dítě zničeho nic nemůže chodit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.2.20 17:49

@Baba chápu a, děkuji :srdce: no tu oslabenou čelist jsem nemyslela doslova, spíš oslabené orofacialni svaly.. Nacetla jsrm toho na netu dost a příznaků odpovída.. Ale nevím,, syn mluví, něco zkomolene, nebo hezky čiste. On Teda, začal chodit az v roce a půl, takze celkove byl pozadu od miminka.

• Citovat
  • Upravit
35414
29.2.20 18:01
@pe-terka píše:
necítím, protože neznám příčinu těch potíží…Tohle dítě nebolí nohy, ono se na ně nemůže postavit..Což je rozdíl! Za tím může být i závažné neurologické onemocnění, třeba i zánětlivé (mozek, mícha). A jako v podstatě laik tohle nevyhodnotím. Takže chápu matku, kor pokud je doma sama, že začne zmatkovat a radši tu rychlou zavolá.
Protože pak nastává opravdu opačný extrém, kdy má rodič strach „zneužívat“ systém i v případě, který závažný opravdu je. Ne vždy to objektivně posoudíš.
Rychlá se opravdu volá ke kdejakému povalujícímu se opilci/fetákovi. Takže pokud dispečer vyhodnotí, že je na místě, aby k mému děcku rychlá přijela, výčitky nejsou na místě.

No, zakladatelka psala, ze ceka, jestli zabere Nurofen. Tak predpokladam, ze nema pocit, ze je dite na umreni. Akutni zanetlive onemocneni mozku se asi nebude projevovat jen bolesti nohou… cekala bych aspon horecku a bolesti hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.2.20 18:09
@mroe píše:
No, zakladatelka psala, ze ceka, jestli zabere Nurofen. Tak predpokladam, ze nema pocit, ze je dite na umreni. Akutni zanetlive onemocneni mozku se asi nebude projevovat jen bolesti nohou… cekala bych aspon horecku a bolesti hlavy.

V úvodu je sice nezmínila, ale z toho nevyplývá, že nejsou přítomny. Zmínila nejvíc alarmující projev, neschopnost postojové stability. Navíc jsou i jiné dg. než záněty, zminovat je nebudu, at zakl. zbytečně neděsím.
Střílet tu dg. nebudu, ale příčiny prostě mohou být závažné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 18:12
@pe-terka píše:
V úvodu je sice nezmínila, ale z toho nevyplývá, že nejsou přítomny. Zmínila nejvíc alarmující projev, neschopnost postojové stability. Navíc jsou i jiné dg. než záněty, zminovat je nebudu, at zakl. zbytečně neděsím.
Střílet tu dg. nebudu, ale příčiny prostě mohou být závažné.

Vždyť o stabilitě nic nepsala.
A diagnozu máme už od první stránky, simtě :D
Jaká jiná diagnoza než zánět? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.2.20 20:06
@Baba píše:
Vždyť o stabilitě nic nepsala.
A diagnozu máme už od první stránky, simtě :D
Jaká jiná diagnoza než zánět? :think:

Autoimunní reakce, nádory. :nevim:..Ale jsme už dlouho z oboru, před 20 lety bych si byla jistější projevy těchto jevů. Navíc je to dost nepravděpodobné. Ten zánět je pravděpodobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 20:10
@pe-terka píše:
Autoimunní reakce, nádory. :nevim:..Ale jsme už dlouho z oboru, před 20 lety bych si byla jistější projevy těchto jevů. Navíc je to dost nepravděpodobné. Ten zánět je pravděpodobnější.

Autoimunitní reakce? Tedy zánět? A který nádor by se akutně projevil bolestmi v lýtkách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.2.20 20:14
@Baba píše:
Autoimunitní reakce? Tedy zánět? A který nádor by se akutně projevil bolestmi v lýtkách?

já o bolestech v lýtkách nic nepíšu, moje pojetí je to, že dítě má pocit nestability a proto se nepostaví na nohy. Což je problém nervového systému.
Btw. k tvé otázce. Že si děti s leukemií často stežují na bolets nožek, to jsi neslyšela? Aco novotvory kostí, osteosarkomy a podobně…?
Ale já jsme tohle téma rozebírat nechtěla, už z principu. Navíc se netajím tím, že nejsem aktuálně praktikující zdravotník ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 20:16
@pe-terka píše:
já o bolestech v lýtkách nic nepíšu, moje pojetí je to, že dítě má pocit nestability a proto se nepostaví na nohy. Což je problém nervového systému.
Btw. k tvé otázce. Že si děti s leukemií často stežují na bolets nožek, to jsi neslyšela? Aco novotvory kostí, osteosarkomy a podobně…?
Ale já jsme tohle téma rozebírat nechtěla, už z principu. Navíc se netajím tím, že nejsem aktuálně praktikující zdravotník ;)

O nestabilitě se nic nikde nepsalo.
Slyšela, ale to se neprojevuje akutně vzniklou symetrickou bolestí a poruchou hybnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.2.20 20:19
@Baba píše:
O nestabilitě se nic nikde nepsalo.
Slyšela, ale to se neprojevuje akutně vzniklou symetrickou bolestí a poruchou hybnosti.

tak jsme si slova zakladatelky o projevech těch potíží vyložily každá nějak jinak, to je celé.
Znovu píšu, nešermuji dg či prognozami, ani k tomu nemám kompetenci. Jen uvádím, že stav může být závažný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
29.2.20 20:20
@Anonymní píše:
@Baba chápu a, děkuji :srdce: no tu oslabenou čelist jsem nemyslela doslova, spíš oslabené orofacialni svaly.. Nacetla jsrm toho na netu dost a příznaků odpovída.. Ale nevím,, syn mluví, něco zkomolene, nebo hezky čiste. On Teda, začal chodit az v roce a půl, takze celkove byl pozadu od miminka.

Pokud si myslíš, že má oslabené orofaciální svaly a jazyk, tak se to řeší na specializované logopedii metodou, kterou neumí běžný logoped. Mám pocit, že se to jmenuje myostimulační logopedie. Dělají to např. na Carpe diem v Praze na Kartouzské a Arbesově nám. 10.
Souvisí s tím i špatné polykání a mluvení. Při slabém jazyku (což je také sval) dítě špatně polyká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
29.2.20 20:36

Víme, jak to s chlapcem dopadlo? G-B syndrom v tomhle věku není zas až tak vzácný, ne? Zajímalo by mě, o co se jednalo v tomto případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
29.2.20 20:55
@pe-terka píše:
tak jsme si slova zakladatelky o projevech těch potíží vyložily každá nějak jinak, to je celé.
Znovu píšu, nešermuji dg či prognozami, ani k tomu nemám kompetenci. Jen uvádím, že stav může být závažný.

Instabilita je, když někdo neudrží rovnováhu, padá, táhne ho to do stran, má ataxii. Ne, že se pro bolest nohou nepostaví. Podle údajů zakladatelky to jako instabilita vyložit nešlo.
Ale je to fuk.
Diagnozami šermuješ. Nebo se spíš snažíš. Co jiného je napsat, že si dovedeš představit závažnější věci a pak z tebe vlastně nic kloudného nevypadne? Akorát zbytečně strašíš.
No nic, handrkovat se nebudu, k ničemu to není.
Ale aspoň jdou hezky vidět laické diagnozy na internetu. I od šaruši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36968
29.2.20 21:00
@Baba píše:

Samozřejmě, jedině Baba tu má patent na rozum a zase to tu všem nandala! :cert:

Tebe bych chtěl potkat v reálu, ty musíš mít komplexů až na půdu a tady si je léčíš… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61145
29.2.20 21:00
@Baba píše:
Instabilita je, když někdo neudrží rovnováhu, padá, táhne ho to do stran, má ataxii. Ne, že se pro bolest nohou nepostaví. Podle údajů zakladatelky to jako instabilita vyložit nešlo.
Ale je to fuk.
Diagnozami šermuješ. Nebo se spíš snažíš. Co jiného je napsat, že si dovedeš představit závažnější věci a pak z tebe vlastně nic kloudného nevypadne? Akorát zbytečně strašíš.
No nic, handrkovat se nebudu, k ničemu to není.

Ja tim nevim, ale prostě mi přijde lepší plasit než to podcenit.. Určitě lepší když tu někdo napíše jed do nemocnice mohlo by to byt to a to a nakonec to nic neni.. Nez když ji tady od stolu nekdo napise to nic nebude, ale kdyz se to nezlepší zajdi v pondělí k dětský a v pondělí uz může být pozdě, ze jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61145
29.2.20 21:02
@jege píše:
Samozřejmě, jedině Baba tu má patent na rozum a zase to tu všem nandala! :cert:Tebe bych chtěl potkat v reálu, ty musíš mít komplexů až na půdu a tady si je léčíš… :mrgreen:

Z ni mam trochu pocit jakože ta zpruzela doktorka ke který přijde pacient s pro nej problemem, pro ni co sem lezes s takovou blbostí, blokujes mi tu místo pro důležitější pacienty :roll: nebo vystydne mi kafe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí