Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Cuddy píše:
No, moc nevěřím tomu, že ji učitel odmítl, spi se cítil syn citil jako její majitel hned od začátku, ale je na diteti, zda učiteli „dar“ předá nebo ne. Smankote, jsi rodič, ne policajt. Nechme ty děti žít jejich život.
Mně naštěstí máma pro učitelku klavíru balila sadu voňavých mýdlel
Ty jsem sežrat nechtěla. Jinak kdyby mi ji učitel s díky vrátil, asi bych ji taky jako díté snědla sama. Ale je divné, že učitel odmítl dárek (vzala bych si ho a pak třeba nechala rodině, kdybych sama nemohla, či někomu, kdo to rád jí).
@pe-terka píše:
a ty víš, jaké řešení jsme zvolila, že mě pasuješ na policajta?
@pe-terka Nejdřív jsem myslela, že ji snědl a nepředal
Jediná otázka je, zda to tak opravdu nebylo
jinak, neřešila bych. Jo, mohl se rozdělit s ostatními, což bych mu i řekla, že mohl nabídnout i nám, ale OK, učitel ji nechtěl, tak ať si klidně dá do nosu.
@Tichopredbouri píše:třeba se podělil s kamarády. Za mě v pohodě, jo mohl ji donést zpět a rozdělit se doma, to bych mu řekla, ale víc bych to neřešila. Podle nadpisu jsem nejprve myslela, že ji nepředal a snědl, to by bylo horší
Ja zase podle nadpisu, ze ji vyjedl a predal prazdny obal
To by bylo horsi ![]()
@Cuddy to jsem chtěla také napsat, zda to nebylo jinak. Nezdá se mně, že ji učitel odmítl. Spíše bych věřila tomu, že jí učiteli nedal. Málokdo odmítne dárek, i když se mu nehodí. Většinou to potom učitelé rozdají. Možná se cítil trapně předávat učiteli bonboniéru. ![]()
Pokud by to tak bylo a skutečně jí učiteli předal, on mu jí vrátil, že jí nemůže jíst a snědl jí, tak by mně to nevadilo. Spíše by mně vadilo, kdyby mu jí ani nedal a nebyl upřímný.
@Russet já si tedy sebe pamatuji docela často, že jsem něco nepředala, třeba jsem se cítila trapné, že jsem jediná, kdo něco nese apod. Jako ten pubertální věk nese sebou kde co. Jen jsem tedy si dávala pozor na odhalení, obal bych hodila do nejbližšího koše a netahla bych ho zpět domů, kde ho někdo najde.
Jinak kdyz mi kolegyne vratila Geishu, ze ma cukrovku, tak jsem ji taky sezrala sama
domu jsem ji ani nenesla a obalu se zbavila taky v praci ![]()
@marin taky se přikláním k tomu, ze si pripadal pred spolužáky jako Hujer. My jsme teda na střední škole kytky a sladkosti nenosili.
Vzpomínám si, ze se vybiralo po 20 Kč a vzdy se hromadně třídní neco koupilo.
Viděla bych to stejně jako tvůj syn a taky bych si ji snědla sama.
@evill píše:
Jinak kdyz mi kolegyne vratila Geishu, ze ma cukrovku, tak jsem ji taky sezrala samadomu jsem ji ani nenesla a obalu se zbavila taky v praci
Jj, na tom nic není. Kdo by se s tím tahal domů. ![]()
@Markéta80 píše:
@pe-terka![]()
třeba si myslel že by se v tom vedru roztekla tak jí raději snědl hned
tak prej ju doma tlačil tři dny (byla docela velká). A nerozdělil se s nikým, prevít
![]()
@circus píše:
@marin taky se přikláním k tomu, ze si pripadal pred spolužáky jako Hujer. My jsme teda na střední škole kytky a sladkosti nenosili.Vzpomínám si, ze se vybiralo po 20 Kč a vzdy se hromadně třídní neco koupilo.
Pokud je to třeba třída plná kluků, tak tam si předávání bonboniéry učiteli dost dobře nedokážu představit, aby neztratil image.
Také jsme vždy předávali učitelce na střední dárek za celou třídu.
Já bych ji být synem taky sežrala sama nebo se spolužáky ![]()
V dnešní době snad není bonboniera žádná vzácnost, o kterou by se musel dělit s celou rodinou.
@pe-terka píše:
tak prej ju doma tlačil tři dny (byla docela velká). A nerozdělil se s nikým, prevít![]()
Také bych se nedělila, kdyby mně to bylo vráceno a snědla sama. ![]()