Dlouhé cestování s novorozencem

18.1.18 13:11

dlouhé cestování s novorozencem

Zdravím všechny maminky a tatínky a prosím o váš názor…
V srpnu dělá naše rodina (velká a hlučná, občas si připadám jako ve filmu Moje tlustá řecká svatba) rodinné setkání. Pokud bude porod v termínu, miminku bude v té době právě dovršených 6 týdnů. Neřešila bych to, kdyby to bylo v našem městě nebo poblíž, ale je to přes celou republiku, přes 400km, navíc z části mimo dálnice, a proto cesta trvá minimálně 4,5 hodiny - a to bez přestávek.
Je taková cesta pro tak malé miminko vhodná? A jak se vůbec cestuje (rozumějte sedí…) pár týdnů po porodu?
Druhá akce je v sousedním městě, ale pro změnu v restauraci se zahrádkou s mnoha cizími lidmi i dětmi a to v pěti týdnech miminka (znovu, pokud bude porod v termínu).
Co si prosím o obou akcích s tak malým drobečkem myslíte? Jde o moje první miminko a tak se všeho bojím, abych mu neublížila…
Díky předem za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
138
18.1.18 13:14

lucika.k

@anonymni_prezdivka ma uz po tydnu normalne seděla:) a i řídila, ale je to individualní:)a cestovani po 6ti nedělí si mysíím že by mlo byt v pořádku ale jestli si nejsi jista porad se s dětskou doktorkou:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
18.1.18 13:15

Já bych to neplánovala teď. Uvidíš, jak se budeš cítit po porodu, jaké bude miminko - jestli pohodové nebo uplakánek, jestli budeš bez problémů kojit, jestli bude velké horko…
Jinak si myslím, že by se oboje dalo zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.18 13:17

Děkuji moc za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.1.18 13:17

Dokud se jelo, tak syn v autě spal. Dcera v autě jen řvala. Po obou porodech jsem byla hned ok. Je to strašně moc individuální - jak u dítěte, tak i mámy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
18.1.18 13:18

Nechala bych na dobu až to má nastat uvidíš jak se budeš cítit a když tak se dohodni s dětskou doktorkou a uvidíš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
18.1.18 13:19

@anonymni_prezdivka To ti ted nikdo nepovi, jak na tom budes :nevim: Nekdo se tyden po porodu citi v poho, nekdo je jeste na konci sestinedeli rad ze je rad… stejne jako ti nikdo bepivi, jestli budes mit hodneho spaveho andilka a nebo drazdiveho rvouna. Ja sem s takhle malym miminem uz cestoval (ziju v zahranici, takze jsme chteli jet ukazat) a slo to… s nejmladsim sem dokonce jela sama + 2 dalsi deti pres 500km k rodicum… ale dopredu nevis jak to u vas bude. Nelam si hlavu predem, uvidis jak ti bude a jestli se na to budes citit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.1.18 13:21

Neslíbila bych vaši účast s tím, že nevíte jak se budete s mrňouskem sžívat. Jsou miminka, která prospí všechno (syn ve dvou měsících spal na bowlingu i když jsem s ním v šátku stála hned u dráhy) a děti, které spí jen za poklusu v kočárku (to byla moje neteř, zastavil se kočár, spustil se řev). A s tím hojením je to taky různé, já dva týdny po porod už o šití nevěděla, sestře se šití hojilo skoro půl roku a celou dobu si o sezení bez kruhu mohla nechat zdát (a to nás šila stejná doktorka, jen s ročním rozdílem). Rodině vyřiďte, že se zařídíte podle aktuální situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
18.1.18 13:25

TAky bych to asi řešila až podle situace. Pokud se na to koncem šestinedělí nebudeš cítit, tak nepojedeš.

Já řeším něco podobného… Jsem v půlce těhu a mimčo by se mělo narodit začátkem června. Již 3 větší děti máme. A cca na říjen máme zamluvenou dovču u moře na Mallorce (nejspíš to bude MAllorka). A tak řeším, zda letět nebo ne. Vím, že s malými miminky k moři jezdí, ale mě to přijde takové zatěžující pro cca 4 měsíčního prcka… Ale zas nechci o moře ošidit ty starší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
18.1.18 13:29

Tohle nemá smysl plánovat dopředu. Každé dítě je jiné, jedno v autě celou cestu prospí, druhé prořve. Počkej po porodu, jak se ty budeš cítit a jak to budete s malým zvládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.1.18 13:30

Řešila bych to, až se miminko narodí. Naše malá třeba cestovala v pohodě už po šestinedělí… ale je to asi případ od případu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
18.1.18 13:32

Ja osobne bych treba jela. Ja byla v pohode po porodu temer okamzite. A ditko jsme meli taky klidne, nejspis by celou cestu prospala.

Ale kazdy jsme jiny a kazde ditko je jine. Nechala bych to otevrene a uvidite :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
18.1.18 13:35

@anonymni_prezdivka
Moje malá jela ve dvou týdnech autem na Slovensko a zpět. A takto se to opakovalo každý měsíc…Zaleží jaké je miminko, ale moje malá celou cestu prospala…Bylo to úplně v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.1.18 13:44

Díky všem :) je mi jasné, že je na to spousta času a ani se to nemusí narodit v termínu… ale to je tak, když se člověk na něco těší - a pak ještě ta touha miminko všem hned hrdě ukázat :-) ale nerada bych mu ublížila - například jsem slyšela, že v cestovním vajíčku miminko nemá být déle, než hodinu denně… ale taky asi záleží na typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.1.18 13:45

@Peťula21 Tak ať jedou ti starší k moři s tátou a s prckem si udělejte leháro doma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí