Dlouhé cestování s novorozencem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
18.1.18 13:47

Resila bych to az to bude aktuální. Prvni syn spal, jen se nastartovalo auto. Ja byla po porodu ok, takze mi nějaké sezení, nebo cestovani nedelalo problem. U druheho to bylo složitějši. V aute rval cely prvni rok zivota. Cesta, kterou jezdíme hodinu trvala dvakrát tolik, kazdou pul hodinu zastávka na kojeni, vsichni na nervy. Co se tyce velkych seslosti, tak u prvního jsem to moc resila, ale uprimne, to mimino stejne lezi v kocarku, nebo je na rukach, takze pokud budou lidi soudni a nebudou sahat neumytyma rukama do kočárku, nebo nemocní chrchlat nad kocarem, tak v tom nevidim problem. Tyden po druhem porodu jsem treba byla uplne ok a doma jsme pořádali akci pro 10 lidi, mimino spalo a bylo mu to jedno. Ve 4 tydnech jsem svedvila kamarádce na svatbe, behem obradu se mi o maleho staral 17 lety bratr kamarádky, behem jidla se vzdycky nekdo nasel kdo ponosil a oslavu jsme si do půlnoci v klidu uzili. Pro me teda lepsi takove akce s miminkem, nez s pulrocnim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
18.1.18 13:48

@anonymni_prezdivka Myslím, že dlouhý pobyt ve vajíčku, lehátkách a podobných zařízeních je spíš problém pro děti, které se začínají víc hýbat. Do dvou-tří měsíců byl můj syn nejspokojenější právě ve vajíčku, šátku a pevné zavinovačce, neobtěžovaly ho tak jeho vlastní ručičky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.1.18 13:55

@anonymni_prezdivka : jak psaly holky, uvidis. Co se tyce pobytu ve vajicku a pod, ono to asi neni idealni nechat v tom dite dlouhe hodiny kazdy den, ale jedna cesta tam a zpet mu neublizi. Ja bych zvazila jeste jednu vec, ci tady nezaznela - ze takhle male mimino nemusi mit zrovna silnou imunitu, tak bych zvazila rocni obdobi (a teda i pravdepodobnost rymicek apod) a pocet a „pritulnost“ pribuznych. Ja nejsem zrovna typ, co by sedel zavreny doma v dezinfikovane mistnosti, ale asi bych nenechala partydenni mimi kolovat mezi desitkami nadsenych teticek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
18.1.18 13:57

Já jsem 14 dní po porodu jela necelé 3 hodiny s miminkem na svatbu nejlepší kamarádky, šla jsem za svědka. V červenci, takže bylo dost teplo. Obě jsme to zvládly v pohodě. Sedět se dá, většinou to zacítíš jen při sednutí a zvednutí se, když už sedíš, tak je to dobrý:) A 6 týdnů po porodu to už většinou je dobrý:) Malá celou cestu tam spinkala a cestou zpět se jednou vzbudila, dostala napapat a spinkala zase spokojeně dál. To teď má půl roku a je to cestování teda náročnější, než v těch 14 dnech. Ale je to fakt hodně individuální, jak píší ostatní. Tohle je jen moje zkušenost, u tebe to může být jinak, taky jsem nebyla schopná jí slíbit na svatbě účast ještě dva dny předem, jí to nevadilo, byla to jen rodinná svatba a za svědka by šel její bráška. Uvidíš až po porodu. Zvládnou se to dá, ale raději nic neslibuj:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
18.1.18 13:57

Ja jela presne na rodinnou akci ve dvou tydnech male 200km. Jako ze by se mi sedelo uplne pohodlne v aute, to ani ne (byla jsem hodne sesivana), ale zvladnout se to dalo. Ditko to zvladlo profesionalne a naprosto bez problemu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
18.1.18 14:02

@anonymni_prezdivka
Záleží jak se budeš cítit ty i miminko - nic neslibuj dokud dítě neprojde první vakcinací a nebude mít alespoň měsíc (že se můžete rozhodnout na poslední chvíli, musí každý chápat).

Zkušenosti: syn měl 6 týdnu, když mi zemřel děda a na pohřeb jsme jeli. Ostrava - Zvolen, tehdy to trvalo 4,5 - 5h. Tenkrát moc cesty po dálnici nevedlo. Řídil tchán a manžel, ráno tam a večer zpátky (bez přespání). Přebalovala jsem v otevřeném kufru na dece a přebalovací podložce. Sebou nepostradatelný dezinfekční sprej a hromady čistících ubrousků ( taky odblinkávací plínky a náhradní oblečení mně i synovi). Po cca 2 až 3h cesty se syn připomněl s jídlem a muselo se stát. V zácpě jsem ho vyndala ze sedačky a nakojila vzadu v autě bez přebalování. Celkem jsme stáli 2× a cesta trvala 6h i s tou zácpou. Sedět bylo v pohodě (6 týdnů po porodu), ale ukrutně mě bolely prsa, která jsem neuváženě na celý den zavřela do pevné kojící podprsenky (doma jsem nosila sportovní).

Pokud se už musíš nějaké společenské akce zúčastnit, zvol tu s větším zázemím a měj sebou kočárek, kde můžeš miminko nechat v klidu odpočívat. Ono není problém ani ve větší společnosti ani v cestě, ale musí se vše přizpůsobit miminku. Např. Co budete dělat, když v době akce na zahrádce restauračky začne pršet? Máte se kam schovat, aniž by jste se tlačili ve velkém počtu i cizých lidí přímo v restauraci, můžete se omluvit a jet hned domů?

Další velké cestování se synem jsme měli, když měl 4 měsíce. Od té doby už cestujeme běžně a na vzdálenosti od 400 do 800 km na jeden souvislý přejezd. Cesty trvají déle než když cestují jen dospělí, ale dá se to v autě i vlakem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
18.1.18 14:10
@anonymni_prezdivka píše:
Díky všem :) je mi jasné, že je na to spousta času a ani se to nemusí narodit v termínu… ale to je tak, když se člověk na něco těší - a pak ještě ta touha miminko všem hned hrdě ukázat :-) ale nerada bych mu ublížila - například jsem slyšela, že v cestovním vajíčku miminko nemá být déle, než hodinu denně… ale taky asi záleží na typu.

Taky se někde píše, že miminko nemá být dlouho v šátku, nosítku a v kočárku… :lol: Nebudeš přece cestovat 7 dní v týdnu každý několik hodin ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
18.1.18 14:31

@Peťula21 4 mesice jsou idealni vek ;) Pokud mas hodny dite :lol: My byli s 4 mesicnim letecky v Dubrovniku a fakt si to uzili… mimino bylo plne kojene, takze ani s sebou nuc moc nepotrebovalo… jen pliny a par bodicek… na plati chrupal v kocaru, dalo se s nim jit dobre i do venkovni restaurace… teplo, nekojil se a prebalil kdekoliv… proste parada :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
18.1.18 14:33

@Vlaďka 83 Dobry postreh s tou podordou :palec: Ja udelala u prvniho tu samou chybu a po navratu bojovala se zatvrdlinama v prsu… a poucila se :lol: Priste uz jsem cestovala jen ve sportovnim volnem obleceni a pradle.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
18.1.18 16:46

Já bych na to neměla ani pomyšlení, ale je fakt, že mám ráda svůj svatý klid :mrgreen: A tak dlouhý pobyt ve vajíčku pro tak malé dítě nepovažuju za prospěšný. Stejně tak kolování několika týdenního mimina z náruče do náruče příbuzným, nehledě na to, kdyby byl někdo nachlazený, nemocný.

Každopádně bych nikomu nic neslibovala a rozhodla bych se až podle aktuální situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
22.1.18 13:17

@Agrion

To by bylo super. Moooc děkuju za info. Já bohužel u předchozích takhle dlouho nekojila (nějak mi to nešlo, takže jsem byla ráda za 2 měs kojení a pak jsem byla ráda za flašku a Nutrilon). Uvidím, jak to s kojením bude teď, každopádně kojit chci a nezříkám se ho, že to předtím nešlo. Přinejhorším s sebou přibalím termosku s teplou vodou a Nutrilon. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí