Dlouhodobě chrastivý kašel u dvouletého

4.4.15 18:06

Dlouhodobě chrastivý kašel u dvouletého

Synovi je 2,5 roku. O podzimu má nastřídačky virózy, angíny a laryngitidy…
teď je sice vyjímečně druhý týden bez rýmy, ale vím zcela určitě že do týdne jí má znovu. Co ale nedokážu zaléčit je jeho kašel…nekašle soustavně ani na to nemá vliv spánek, zadýchání a pod… prostě si párkrát denně odkašle, ale ten chrapot šílenej! Celkem solidně to v něm chrastí :-/ odkašle si a je v pořádku. Jiné příznaky nemá, ale trvá to už několk týdnů.
Zprvu jsem zašala Tussinem, po týdnu přešla na Levopront a poslední dva týdny Stopkašel… bez efektu!

Máte někdo nějaký tip? Budu moc vděčná za každou radu a zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
BQ
5845
4.4.15 18:18

A co alergie, astma? U dítěte zkušenost nemám, ale ja sama mam teď pylovku a astma a během dne mě to nutí si zakaslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.15 18:23

Jsem astmatik a podobný kašel už poznám, vím jak se spouští :-/ jeho nic nedráždí, ani nedáví…u něj je to spíš o tom že zažvatlá s chrapotem a pak si odkašle aby se mu lépe mluvilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9167
4.4.15 18:28

Tak má v dýchacích cestách hlen, který potřebuje odlašlat…Takže něco na podporu vykašlávání, ne na utišení kašle..Takže něco v podobě Mucosolvanu, Solmucol apod, na vazkost hlenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.15 18:40

A já myslela, že když to chrastí znamená to suchý kašel 8o :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.16 19:49

Nějaký nápad, co na dlouhodobý kašel? Syn měl od září 2× zápal plic, 4× laringitidu a pořád kašle. Poslechově čistý. Přes den v pohodě, to zakašle tak 5× za celý den, akorát je to horší při odpoledním spaní a večer kašle klidně 2 hodiny. Pak to samo ustane. Žádné léky nedávám, protože mi to na to nepřijde. Doktorka mi to odsouhlasila. Zatím jen inhaluje a dávám zábaly a mažu průduškovou mastí. Měl to i předchozí 2 zimy a pomohlo až jaro, ale nechce se mi čekat, protože nemůžeme nikam do kolektivu.
Nemá rýmu, kašel je štěkavý, suchý a když zakašle třeba v obchodě, tak na nás všichni koukají, takže asi zní dost hnusně.
Má dýchátka z alergologie, v lednu jedeme na kontrolu a poprosím o změnu medikace.
Máte něco ověřeného, co pomůže?

• Citovat
  • Upravit
6024
21.12.16 19:52

Urcite bych koupila zvlhcovac vzduchu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.16 19:54

@Vemas máme ultrazvukový s možností aromaterapie.

• Citovat
  • Upravit
65458
21.12.16 20:02

Požádala bych o lázně, nebo léčebnu…
Náš to měl stejně…bohužel jsme to museli vydržet, věkem se to lepší…
Ale v tu dobu, když byl takhle malý jako tvůj syn se mi to zdálo jako daleká budoucnost.
Dnes je mu 7 a je to mnohem, mnohem lepší…
V léčebně jsme byli, když mu byli 4 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.16 20:27

@Petra Z s tím se počítá, ale hledám něco, co by pomohlo aktuálně teď.

• Citovat
  • Upravit
65458
22.12.16 09:41

Ještě používám přípravky JUST
mažu hrudník, stříkám do vzduchu a do koupele přidávám olejík z bylinek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí