Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Moise ja ted dostala na orl kortikoidy do nosu, kapala jsem snad mesic v kuse kapky do nosu a doktor mi to dal na chronickou rymu. Nakonec jsem to nepotrebovala, nicmene i tohle existuje. Bazen bych zrusila a slibila, ze bude chodit zase, az ji nepotece z nosu, treba to bude dobra motivace k nauceni smrkani ![]()
@joli31 alergo vyšetření má, ne kvůli tomuto, ale nic jí tam nevyšlo. Alergická rýma je čirá, ne? Ona ji měla jednu chvíli až zelenou, takže zánětlivou..
Zas si říkám, že kdyby tam nějaká brebera byla, nezlikvidoval by ji ten pamycon- to jsou atb kapky, ne? Nebo jsou na to příliš slabé ![]()
@Moise tak pamycon ma spektrum ucinku jen na nektere bakterie, vyter by mel udelat aby zjistil presne, co je tam za bakterie a zaroven zjisti citlivost na antibiotika. Ten pamcon na ne zrejme neucinkuje. Jinak u alergiku je mozny prechod akutni rymy do chronicke, na kterou muze nasedat bakterialni zanet. Ale pokud vam to vyslo negativne, je to neco jineho.
S rýmou bych mohla psát romány. po poslední dávce očkování katastrofa. Do té doby neměl prcek nic. U nás je průser, že jakmile má rýmu, v noci mu to steče níž a začne kašlat a plácáme se v tom furt. Všechna vyšetření čistá. Ted mu jsou 4,5 roku a celý prosinec jsme tvrdli doma. S rýmou bych dítě do školky teda nedala, jednak má oslabenou imutinu a může přitáhnout něco jinýho a jednak je to neohleduplnost vůči ostatním dětem
@Pam12 ona měla poslední očkování před rokem a půl a stejně, i kdybych to na očkování svedla, ničemu by to nepomohlo. Přes prázdniny byla zdravá, začalo to až klasika na podzim. Do školky chodí krátce, měsíc a půl, ze začátku jim to nevadilo, přímo jsme se o tom s učitelkami bavily. Začala jsem pracovat jako osvč, takže kvůli rýmě fakt nemůžu být x týdnů doma
Proto to chci teď přes svátky nějak pořešit. Ona nic jiného k tomu nemá, nemá ucpaný nosík ani nekašle, kdyby kašlala, do školky bych jí nedala. Když jsem mohla a měla tu rýmu fakt zelenou, byla se mnou doma. Ale tohle tady řešit nechci
@Moise píše:
@Pam12 ona měla poslední očkování před rokem a půl a stejně, i kdybych to na očkování svedla, ničemu by to nepomohlo. Přes prázdniny byla zdravá, začalo to až klasika na podzim. Do školky chodí krátce, měsíc a půl, ze začátku jim to nevadilo, přímo jsme se o tom s učitelkami bavily. Začala jsem pracovat jako osvč, takže kvůli rýmě fakt nemůžu být x týdnů domaProto to chci teď přes svátky nějak pořešit. Ona nic jiného k tomu nemá, nemá ucpaný nosík ani nekašle, kdyby kašlala, do školky bych jí nedala. Když jsem mohla a měla tu rýmu fakt zelenou, byla se mnou doma. Ale tohle tady řešit nechci
já vím, že je to na palici, ale mám vyzkoušený, že třeba syn, dokud není 100% v pořádku a jdem třeba mezi děti, tak se toho prostě nezbaví. ted jsem taky udělala chybu, ještě dosmrkával a chtěl na besítku, tak jsem ho pustila a za dva dny v tom lítal znova.
jo, je mi jasný, že to, že je to po očkování nikdo poslouchat nebude. on bohužel ten podzim je na prd. loni se v tom plácal od září do února
NO já to beru z vlastní zkušenosti. Syn měl dva roky a taky pořád rýmu, střídala se zelená, žlutá a nevím jaká ještě, snad půl roku. Pak jsem ho vzala na ORl (ale to neměl zrovna zelenou) a konstatovala že má alergii, dala mu Aeirus sirup a dobrý. Jen uvažuju, ale třeba je ta nosní sliznice oslabena tou alergickou rýmou a pak chytne kde co. Jinak ten výtěr z nosu bych chtěla hlavně proto, že tam může mít něco, na co Pamycon neučinkuje, nebo je slabý. Bohužel školkové děti tam běžně mají spoustu různých potvůrek. Co synové odešli ze školky, tak dobrý, dřív měli rýmu co chvilka. Doktorka mu pak dala i atb, ale vždycky posuzovala celkový stav, jak dlouho má rýmu, jeslti kašle a jak velký je ten nález v krku, případně pokud se objevila teplota, dala je.
@joli31 jo jinak co doporučil nas doktor i na ORL… Dávat treba tyden fenistil. Při te dlouhodobe ryme, jsou pak otekle sliznice a bráni to odchodu hlenu
@joli31 alergii na co, to neřekli? ![]()
No v pondělí se určitě chystám k dr., dcerka teď prodělala nějakou rychlou virozu se zvracením, vyšlo z ní spoustu hlenů mimojiné
, dva dny to bylo dobré, neutírala jsem jí ani jednou, pak jsme vyrazili na výlet, byla teda v kočáru zababušená, ale byla zima, no a včera se jí zase spustila žlutá rýma a začíná kašlat
ach jo
Ahoj všem,
Mám roční holčičku a ta má už 3mesice v kuse rýmu. Teploty nemá jen rýmu a kašel jak ji to teče do krku. Má od průhledné po zelenou. U doktorky jsme byly, vše možné kapky zkusily včetně Pamyconu a Aeriusu. Pak ORL tam vyter nasel se streptokok v nosu. Dostala tobrex. K tomu ji na střídačku hnisa oko, taky už prelecene. Včera se do toho začaly prorezavat zuby. V pondělí jdeme znovu na ORL.
Nemáte někdo prosím zkušenost s takhle urputnou rýmou? Pomohlo něco nebo jen čas?
Je tedy fakt že má rýmu v podstatě od půlky září ( takže má od všeho jen jednu dávku očkování
)ale vždy byl aspoň na týden klid, tentokrát to jede bez přestávky už jsme z toho zoufalí.