Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Anonymní, 4 roky od jaké chvíle? Nebo ještě 4 roky? To není zkažený život, jen horší start. Matka je tedy pěkné kvítko, ale táta se ti za chvíli dostane z insolvence a třeba ti bude pomáhat i on?
Stejně je to divné, ty splácíš matce překlenovací úvěry, když splácíš řádně a pravidelně, tak jak můžeš mít ty úvěry v registrech, spíše si je neplatila jak si měla a jsi v registrech. A to tě nenapadlo si vzít půjčku od banky hned na začátku, aby si to splácela pouze bance.
Navštiv dluhovou poradnu a proberte to tam.
Hlavně nebrat půjčku. Jestli je to na 4 roky, tak zatnou zuby a zabrat. Je jasné, že je to nepříjemné, ale 4 roky nejsou zase taková doba. Máš tam nějaké úroky. A když si vezmeš půjčku, tak tam budou taky. Absolutně si tím nepomůžeš. I když si odložíš jednu půjčku, stejně tu druhou budeš muset zaplatit a jen si ty čtyři roky taky protáhneš na dýl.
@Anonymní píše:
Přesně jak rikas, soudy na to nereaguji, jsem mladá, bezdětná - v tomto případě díky bohu, vydelavam podle soudu dost, a bydlím v najmu u přítele, kde neplatime taky moc. Ale jsme ve spoustě věcech omezeny.
Chtěli by jsme větší byt, mame opravdu malou garsonku, kde se omezujeme navzájem, kvůli praci, on měl dvě smeny, já jen jednu, narušovali jsme si spánek no ale to je vedlejší. Kvůli mě se nedokážeme hnout z místa..
Opravdu nikoho nemám kdo by mi pomohl. Zkouseli jsme už všechno. Ať přes právníky, tak finanční poradce.
4 roky nejsou konec světa. Není ti 40 aby bylo pozdě na děti nebo aby jste museli mít větší byt. At si najde práci aby to šlo líp a bude to až chvíli splaceny. Nehledejte žádný půjčky bez registru atd, budeš na tom ještě hůř.