Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
@slavuska1 on ví, že kdysi měla úvěr. Ale měla za to, že je to vše v pořádku zaplacené. Paní jí prý tenkrát řekla, že jde o poslední splátku a že účet tak bude „uzavřen“. Myslím, že tak mi to říkala.
Celé dva roky a něco se nic nedělo a ona v dobré víře, že je vše ok, žila dál.
Nyní, když si dělala pořádek v papírech či co, zjistila, že tam chybí asi 16tisíc+úroky, ale už je přitom úvěr měsíc po splatnosti konečné.alespoň tak jsem to pochopila já. Zaklad.
tak v tom případě by ji měl podržet. a ona to zjistila teď sama, a ta společnost se zatím neozvala ![]()
@slavuska1 zatím se jí nikdo neozval. Ale konečná splatnost úvěru prý byla 4.3.2014 ![]()
Jednak nechápu, proč si kámoška nenechala písemně potvrdit splacení úvěru, pokud jí ho instituce, které dluží, sama neposlala.
Pokud dluh zamlčí před svým partnerem, a on jí na něj přijde později, rozejdou se určitě.
@slavuska1 ona měla nízké splátky, ale pak začala platit místo 1600-to byla splátka, tak platila přes 4tisíce, přes rok a půl. Abys pochopila, proč splatnost byla teď, ale už to měla mít placené.
@Anonymní píše:
@slavuska1 zatím se jí nikdo neozval. Ale konečná splatnost úvěru prý byla 4.3.2014
no a kde přišla teda na těch 100000 ![]()
@slavuska1 těch 16dluh, plus úroky, nějaké sankce a případné náklady na exekuci? To fakt netuším. Třeba počítá s nějakou horší variantou, těžko říct. To mne nenapadlo, tohle ![]()
@Anonymní píše:
@slavuska1 těch 16dluh, plus úroky, nějaké sankce a případné náklady na exekuci? To fakt netuším. Třeba počítá s nějakou horší variantou, těžko říct. To mne nenapadlo, tohle
no tak měsíc po splatnosti, že by se to vyšplhalo ze 16000 na sto, to je hodně velká blbost. bojím se že ti kamarádka neřekla všechno
předpokládám že to není od nějakých megalichvářů, ti už by se ozvali dávno, že je to od banky, popř. společnosti typu provident, cetelem, homecredit…tam za měsíc z 16000 nebude víc jak 20, aspoň podle mě.
@blecha72 to netuším, ale asi by si tím ušetřila starosti, bezpochyby. Třeba jí to nenapadlo. Třeba věřila paní za přepážkou. To já nevím. ![]()
Ono dát exekuci, to zase není jen tak. takže náklady na exekuci určitě žádné nebudou, momentálně. nejprve by jí měli poslat upomínku, nějaká sankce tam asi bude, ale rozhodně ne desítky tisíc. jak říkám, pokud to nemá od lidí, co jak sršni čekají, až se o den zpozdí s jedinou splátkou, ale to asi ne, to už by ji dávno upomínali, hned den po splatnosti.
@slavuska1 ono jde asi spíš o to, že už to dva roky neplatí. A má to mít u české spořitelny. Hele ona má prostě hrozný strach, tak třeba tu částku nadhodila moc vysoko. To se jí musím ještě zeptat teda. ![]()
No ak to ma z banky, tak potom by nabehli skor s nejakymi poziadavkami na doplatenie.Aj ked teda uver jej oficialne konci v tychto dnoch.Asi by som presla do banky a nechala si vsetko znova overit, prip. dohodnut.
A podla situacie by som pristupila aj k „ptezradeniu“mojho neduhu partnerovi.
@Anonymní píše:
@slavuska1 ono jde asi spíš o to, že už to dva roky neplatí. A má to mít u české spořitelny. Hele ona má prostě hrozný strach, tak třeba tu částku nadhodila moc vysoko. To se jí musím ještě zeptat teda.
na to se jí zeptej. asi do doteď neřešili, když úřer končil až teď před měsícem. spořka, tak u nich z toho rozhodně nebude po měsíci 7 násobek. buď to ve strachu zveličili(odufám že to je správná varianta), nebo to pak měla splatit dřív, když už začala s těma velkýma splátkama, a pak upomínky házela do koše, a mohlo to opravdu tak narůst. ale za měsíc ne, to ať se nebojí ![]()
@terinka4444 píše:
podstatný není dluh, podstatné je jeho tajení i když vím, že mi hrozí exekuce. Podstatná je lež, to tajení, to bych těžkko zkousávála. Už jsem to zažila, ne já, ale mamka se s vým novým manželem. Už mu přišlo oznámení o exekuci i domů, on to ztopil, pak si jednoho dne sedíme před domem, zastaví dodávka a šli olepovat a odvážet vybavení domu. Celé naše, on se přistěhoval s igelitkou. Ten naprostá šok a bezmoc v tu chvíli, částka byla vysoká, to nikomu nepřeju. Tu lež a vystavení podobné situaci, to bych nepřekousla.
Tak.
@Anonymní píše:
@slavuska1 těch 16dluh, plus úroky, nějaké sankce a případné náklady na exekuci? To fakt netuším. Třeba počítá s nějakou horší variantou, těžko říct. To mne nenapadlo, tohle
na hodně procent lže, to co vypráví za částky a povídá za pohádky nejsou příliš reálné cifry. Krapet mlží kamarádka.
@slavuska1 on ví, že kdysi měla úvěr. Ale měla za to, že je to vše v pořádku zaplacené. Paní jí prý tenkrát řekla, že jde o poslední splátku a že účet tak bude „uzavřen“. Myslím, že tak mi to říkala.
alespoň tak jsem to pochopila já. Zaklad.
Celé dva roky a něco se nic nedělo a ona v dobré víře, že je vše ok, žila dál.
Nyní, když si dělala pořádek v papírech či co, zjistila, že tam chybí asi 16tisíc+úroky, ale už je přitom úvěr měsíc po splatnosti konečné.