Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Pro mě by to důvod k rozchodu nebyl ![]()
ale pokud ON se s ní rozejde kvůli tomuto, tak není dovod se kvůli NĚMU trápit
Dluh je zástupný problém. Rozešla bych se s partnerem, pokud bych v něj nemohla mít 100% důvěru. Dá se to vztáhnout na stranu kamarádky, i jejího přítele.
S pravdou ven.Je to zkouška vztahu. A toto je zásadní okolnost, o které by měl druhý vědět.
Byla jsem ve stejne situaci jako kamaradka, ale dluhu bylo vice a vetsi castka celkova, muj partner (ted uz mnazel) to vzal jako moji soucast, vzal si uver, zaplacl exekuce a ted to spolecne splacime. Asi by si zaslouzil svatozar, nejen za tohle ![]()
Tak jestli ji miluje a maji tak skvely vztah, urcite to vztah nenarusi.Pro me by to treba nebyl duvod k rozchodu. Samozrejme chapu jeji obavy, ma pocit ze u nej klesne..Ja si myslim ze je to jen jeji pocit.. ![]()
Abno, pokud by přede mnou můj partner tajil dluh z minula, nebo dokonce hrozící exekuci, která by přímo ohrožovala můj vybudovaný život, nemohla bych mu věřit. Komu nevěřím, s tím nejsem.
Souhlasim, jestli by to nerozdychal tak vztah neni asi tak pevny,…
@terinka4444 píše:
Abno, pokud by přede mnou můj partner tajil dluh z minula, nebo dokonce hrozící exekuci, která by přímo ohrožovala můj vybudovaný život, nemohla bych mu věřit. Komu nevěřím, s tím nejsem.
Myslím, že hodně záleží na tom, jak dlouho jsou spolu, jestli spolu žijí a kdy dluh vznikl.. Já si dluhy nadělala před tím než jsem manžela poznala, ale když přišlo na společné plány, říct jsem to musela, dokud šlo splácet minimální splátky, platila se exekuce, ale zničeho nic před rokem všichni exekutori otocili a kazdy chtel po 3-5000,– jinak nez uverem to resit neslo.
@subsomi píše:
Pro mě by to důvod k rozchodu nebyl
ale pokud ON se s ní rozejde kvůli tomuto, tak není dovod se kvůli NĚMU trápit
moje řeč…pokud se s ní kvůli tomu rozejde, nestál za to, protože si zaprvé nevzala půjčku za jeho zády, ale když s ním nebyla, za druhé, ta výše není až tak zničující, aby ji spolu nezvládli, takže pokud ji opravdu miluje, tak jí bude v této situaci oporou.
@Gabulle píše:
Myslím, že hodně záleží na tom, jak dlouho jsou spolu, jestli spolu žijí a kdy dluh vznikl.. Já si dluhy nadělala před tím než jsem manžela poznala, ale když přišlo na společné plány, říct jsem to musela, dokud šlo splácet minimální splátky, platila se exekuce, ale zničeho nic před rokem všichni exekutori otocili a kazdy chtel po 3-5000,– jinak nez uverem to resit neslo.
podstatný není dluh, podstatné je jeho tajení i když vím, že mi hrozí exekuce. Podstatná je lež, to tajení, to bych těžkko zkousávála. Už jsem to zažila, ne já, ale mamka se s vým novým manželem. Už mu přišlo oznámení o exekuci i domů, on to ztopil, pak si jednoho dne sedíme před domem, zastaví dodávka a šli olepovat a odvážet vybavení domu. Celé naše, on se přistěhoval s igelitkou. Ten naprostá šok a bezmoc v tu chvíli, částka byla vysoká, to nikomu nepřeju. Tu lež a vystavení podobné situaci, to bych nepřekousla.
@terinka4444 fuuha,tak takuto „kulturnu vlozku“k posedeniu by som nerozdychala..
Měla by mu to říct. pokud měla půjčku předtím, než se poznali, a opravdu měla za to, že je to splacené, a o hrozící exekuci neměla nejmenší tušení, tak by to měl pochopit, pokud ji miluje..to přece není žádná podpásovka, kvůli které by jí neměl věřit. každopádně když spolu v minulosti vedli diskusi na téma půjčky, možná se měla zmínit, že jednu kdysi měla.
@slavuska1 ano to nevyjadrenie sa k teme poziciek je zadrhel..teraz to mozno bude mat tazsie.
Dobré odpoledne..
Protože s kamarádkou momentálně řeším problémy doma, zajímal by mne váš názor.
Kamarádka-mladá holka(27), kolegyně měla kdysi úvěr-nyní se po dvou a půl roce ukázalo, že nebyl zcela doplacen-neřešte proč. Bohužel naskočilo veliké penále(celkem všehovšudy asi 100tisíc) a protože je to již přes dva roky, čeká ji exekuce.
Jenže:
Ona má nyní přes rok přítele. Moc hodný mužský, vztah jim až závidím, jak jim to klape a miluji se.
Problém je ale, že ten přítel je obrovský odpůrce půjček a všeho obdobného. V životě měl štěstí-rodina, bydlení a tak, zatímco ona se o sebe musela od 17starat sama-problémy v rodině. Údajně se jí přítel párkrát zmínil, že kdyby si potají vzala půjčku, že by byl konec.
Kamarádka se mu proto bojí říct o tom dluhu a možné exekuci. Vím, že se moc miluji a plánovali spolu budoucnost.
A TAK MNE ZAJÍMÁ:
Rozešli byste se s partnerem v takovém případě? Myslím v situaci, kdy by se přišlo na to, že má někde nějaký dluh? Byl by to pro vás problém a tím pádem byste partnera opustili?
Snažím se jí uklidnit, ale nevím.. Mají fakt skvělý vztah, ale on vypadá v tomhle takový zásadový.
Prosím o zachování anonymity.