Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7336
1.11.23 09:20
@Lily-of-the-valley píše:
Holka, ty jsi takova ztracenka, to fakt radši pujdes do nové půjčky, kde budeš splácet další dost možná desítky tisíc navíc? Než abys šla za rodicema a ZKUSILA TO? Ty tu furt pláčeš, ze mama ti asi nedá, Tata tě asi seřve. Tak pro tyhle ASI se raději zadluzis u nové nebankovní společnosti. (“Už nikdy” haha)

Fakt gratuluju.

Kdybys radši šla do dluhove poradny, třeba bys tam někoho poslechla snáz.

Hele tak rodiče ze svých 90tis ji asi 70 nedají, že? A někdy jsou vztahy takové že za rodičemi prostě nepůjdeš… a pokud je to tak že ten provident nelže na stránkách tak za 70tis, když to bude splácet rok zaplatí 82… tak já si mylsím že to se ještě dá… a bude snad ponaučená do konce života… každopádně bych si dala brigádu tak na rok a udělala si pořádnou rezervu… alespon by si zakladatelka měla našetřit tak 50-80tis at má prostě něco bokem… do té doby bych makala jak šroub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
1.11.23 09:22
@Pivoňka91 píše:
A pokud nepujci mama ani banka bude exekuce…dost pravdepodobne za chvili…
Jak aspon zrusit.TP?

A prpc bys ho mela rusit, jen at ti tata kouka vratit, cos mu pujcila, alespon bude mit motivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
1.11.23 09:23

Mamince jsem volala…neda ani prt…chce si koupit nabytek a ze pry si za to mohu sama at se staram.
Ze jsem nemela lhat, ze mam rezervu. Proste nezajem tecka.
Tatinek si koupil motorku a ma 40000 a proste ty penize jsou JEHO, potrebuje je na udrzbu motorky atd.

U rodicu to nejde. Jedine ten provident. K tomu brigadu a splavcet to a spolehatbuz jen na sebe

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 09:24

Jak muzu odhlasit TP? A uz k nim nechodit?

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 09:24

Kdyz nepujci tak nepujci, nutit je nemuzu.

• Citovat
  • Upravit
101633
1.11.23 09:26
@Pivoňka91 píše:
Jak muzu odhlasit TP? A uz k nim nechodit?

Nijak, jen at k nim ten exekutor dorazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80017
1.11.23 09:37

@Lily-of-the-valley Anebo nám tu neříká až tak úplně pravdu, i to muže být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
1.11.23 09:37

Proc bych nemela. rikam jak to je

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
1.11.23 09:46
@Pivoňka91 píše:
On by ani mame nepujcil…hned.by se ptal na co to k.va chces

Tak sakra uz prijmi odpovednost za sve ciny a priznej se!
Rekni mu, ze kdyz ti NEVRÁTÍ TVOJE penize, prijde mu tam exekutor

• Citovat
  • Upravit
13869
1.11.23 09:48
@KKK85 píše:
Hele tak rodiče ze svých 90tis ji asi 70 nedají, že? A někdy jsou vztahy takové že za rodičemi prostě nepůjdeš… a pokud je to tak že ten provident nelže na stránkách tak za 70tis, když to bude splácet rok zaplatí 82… tak já si mylsím že to se ještě dá… a bude snad ponaučená do konce života… každopádně bych si dala brigádu tak na rok a udělala si pořádnou rezervu… alespon by si zakladatelka měla našetřit tak 50-80tis at má prostě něco bokem… do té doby bych makala jak šroub.

Tak hele, proč by ale takovým rodičům pujcovala penize ona? Podle ni ji bylo blby tátovi říct, ze nemá úspory, tak si na to pujcila. Jestli to jsou takoví vydřiduši, tak přeci neměla jediný důvod jim penize dávat.
A jo, když si navolí nejvyšší splátky, má to tam takhle. Když dá 4000, už bude platit o 20 víc. A popravdě, oni ji řeknou: “milá paní, podívejte se, vy jste rizikový klient, nikdo jiný vám nepůjči, my tedy bychom taky neměli, ale tak nějak to pro vás zkusíme udělat, ale podmínky budou trochu jiné…” no a bude platit dvakrát tolik nakonec. Ale protože se přes noc nestala expertkou na finance, tak si toho všimne až po case.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.11.23 09:51

Tohle je jak reklama na finanční negramotnost. Zakladatelko, uznala jsi, že jsi udělala chybu, žes byla hloupá a že už to nehodláš nikdy opakovat, ale dobré rady v diskuzi ignoruješ a jedeš si pořád jako kolovrátek co nejde, a co táta má a nemá a jak moc bude řvát atd. BLBOST. Vzpamatuj se a začni něco dělat! Ne ve čtvrtek, ne v pátek. Teď hned. Nechápu, že diskuze je založená včera ráno a místo, abys hned dopoledne volala na dvacet brigád v okolí, tak tu jen trávíš nesmyslně čas a užíráš se. Někam do obchodu nebo za bar tě vezmou všema deseti klidně hned, na noční, někde platí i týdenně, prostě se zatni a makej. A mamka ti může půjčit aspoň třeba těch 20k, co ti dluží otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91

Dluhova poradna nema jak pomoct…tam pomahaji az lidem v exekuci udelat bankrot

• Citovat
  • Upravit
53190
@Stará známá píše:
Tak sakra uz prijmi odpovednost za sve ciny a priznej se!
Rekni mu, ze kdyz ti NEVRÁTÍ TVOJE penize, prijde mu tam exekutor

Přesně tohle bych mu řekla taky. Potřebuju zpět těch 20k, které jsem ti půjčila (nedala) - jsem v dluzích a hrozí, že vám sem přijde exekutor. Vrať mi co je moje a nezvedej na mě laskavě hlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.11.23 09:52
@Pivoňka91 píše:
Dluhova poradna nema jak pomoct…tam pomahaji az lidem v exekuci udelat bankrot

Jasně, všechno přesně víš. Komu není rady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.11.23 09:54

@Pivoňka91 řekni jim pravdu. Co chceš vymýšlet?

A hledej brigádu. Vždyť příští měsíc můžeš mít hezký peníze z brigády. Když jsi tele, tak jsi tele.
Co chceš číst?

Banka to uvidí no a? Řekni pravdu a zkoušej.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel