Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59391
1.11.23 11:52
@Mall126 píše:
Obědy nepočítám, obědy máme v práci, syn ve škole. Ale jinak jo - jablka, brambory, mrkev, celer, atd… vlastní.
:mrgreen: :mrgreen: tak to pak nejde srovnat s rodinou co vše kupuje a vaří i obědy. To by pak ta částka byla jinde. @Pivoňka91 úplně bych v jídle našla za co nejméně, ale přemýšlet. vždy mrknout do letáků a dle toho nakupovat. když budeš nakupovat základní suroviny a z toho si vařit, žádné polotovary tak ušetříš. jen se Ti fakt divím že jsi půjčovala 20 000. Já z své úžasné rodiny vypadla v 19 a vidět je nechci. Nikdy bych jim nic nepůjčila, ještě si brát půjčku. Zkus tu komerčně, třeba to vyjde a nebudeš muset do další půjčky. Ty půjčky jsou zlo, musíš se naučit utrácet dle svého příjmu a raději si šetřit a pak si tu věc koupit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
1.11.23 11:54
@Pivoňka91 píše:
U zamestnavatele jsem se neptala, bala.jsem.se…dnes si proctu inzeraty.mate pravdu za mesic bych mela vic jen se musim donutit zavolat anprekonat strach

A jak si nakupuješ léky v lékárně? Jako jedna věc je, když nevyhledáváš lidi, protože nechceš komunikovat, ale jinak v životě komunikovat musíš - škola, práce, atd. Jestli máš opravdu takový problém, proč jsi nevyhledala pomoc odborníka? Obchod, má naučené věty: dobrý den, tašku budete chtít, bude to xyz Kč, děkuji, následnou… Víc za kasou diskutovat nemusíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13866
1.11.23 11:59
@unuděná píše:
Přesně tak. Mám aktuálně bratrance na intru ve čtvrťáku na střední, dostává od rodičů 3k měsíčně, z toho si platí telefon a potřeby do školy a navíc všechno jídlo :nevim: Jako je to málo, ale občas mu vyjde i s přáteli na pivko a nestěžuje si :nevim:

No to je dobrej😁 já dostávala trojku měsíčně na VŠ, ale to už je deset let. A bylo to jen tak tak (no ale par krabicek cigar se do toho tenkrát taky vešlo). Dnes bych si to moc nechtěla opakovat. Ale asi by to slo. Když k tomu pripoctu víkendy, tak asi by se nouzové par měsíců dalo jist do 4K mesicne, aniž by z toho měl člověk střevní potíže 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
1.11.23 11:59
@Markéta80 píše: :mrgreen: :mrgreen: tak to pak nejde srovnat s rodinou co vše kupuje a vaří i obědy. To by pak ta částka byla jinde. @Pivoňka91 úplně bych v jídle našla za co nejméně, ale přemýšlet. vždy mrknout do letáků a dle toho nakupovat. když budeš nakupovat základní suroviny a z toho si vařit, žádné polotovary tak ušetříš. jen se Ti fakt divím že jsi půjčovala 20 000. Já z své úžasné rodiny vypadla v 19 a vidět je nechci. Nikdy bych jim nic nepůjčila, ještě si brát půjčku. Zkus tu komerčně, třeba to vyjde a nebudeš muset do další půjčky. Ty půjčky jsou zlo, musíš se naučit utrácet dle svého příjmu a raději si šetřit a pak si tu věc koupit.

A kde se srovnávám s nějakou jinou rodinou? Pokud vím, srovnávala jsem svoji 3 členou rodinu se zakladatelkou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80014
1.11.23 12:01

@Pivoňka91 no jistě. Jediné řešení je pro tebe prostě další pujcia od lichvářů. Že jo? A třeba ti půjčí i víc a budeš si moct něco koupit i pro sebe. Tak hurá do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80014
1.11.23 12:03
@KKK85 píše:
tak to samozřejmě udělala kravinu že rodičům něco dala ale co teď má s nimi udělat.. píše že matka si chce koupit nábytek, otec taky nedá.. neudělá s tím nic… Noo já to nastavila že by platila tu nejvyšší částku a tímpádem přeplatí nejmín… tak musí doufát že ji to dají takto… nebo že to uhádá… a nezaplatí pak providentu šílenou palbu :(

Matka si chce koupit nábytek? Do toho jejich 1+kk? Je to čím dál tím zajímavější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
1.11.23 12:08
@inkakřivák píše:
Matka si chce koupit nábytek? Do toho jejich 1+kk? Je to čím dál tím zajímavější.

A otec, kterému všichni půjčili na barák, si koupí motorku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
1.11.23 12:09
@Pivoňka91 píše:
Neco jsem propila, proste drahe jidlo, zbytecne obleceni…

:zed: :pocitac: to už si z nás ale střílíš, že? ty sis brala klikačky, aby ses bavila a pila? Zrovna TY z tvého psaní je úplně jasné, že absolutně ale vůbec neznáš hodnotu peněz a neumíš hospodařit! Tebe zrovna by poučila insolvence, kdy máš na měsíc minimum a hezky bez dluhů se s ním musíš naučit vyjít!
Tobě totiž úplně chybí základy finanční gramotnosti!
Takže začni tím, že si dáš 1000(max. 1500) limit na týden na jídlo pro sebe a dorgérku (možná ti to vyjde 1× za měsíc i na kino nebo barvu na vlasy) a hned uvidíš, jak budeš koukat na akce, slevy, vařit fazoli, čočku, buřtguláš, vývar ze skeletů, zapečené těstoviny a brambory na x způsobů!
Ty prostě vůbec neumíš hospodařit, vaši ti to evidentně vůbec nevysvětlili! Základ je zaplatit všechny měsíční pravidelné výdaje, ve tvém případě je snížit a stanovit si limity!
Bez toho to s vým přístupem nikdy nedáš, když napíšeš, že za 50Kč NIC nekoupíš, ale koupíš! Ovšem musíš chtít! (např. kilo brambor na loupačku a kefír - a máš večeři na dva dny)..
Napiš sem pak prosím limit toho providentu, jak jsi pořídila, zajímá mne to profesně.
A hlavně ty peníze zásadně použij jen na splacení těch klikaček! Ne že část utratíš, jak tě budou svrbět v dlani…

Příspěvek upraven 01.11.23 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
1.11.23 12:10

Jo, chce novy nabytek misto stareho.

Ano, mam soc. fobii. K psychiatrovi chodim. Je to nasledek sikany. V,19 jsem utekla z domu, protoze u nas bylo stale dusno…hodne se hadali…

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 12:11

Kdyby vysel provident tak to chci ciste jen na dluhy..byla jsem cely zivot financne negramotna

• Citovat
  • Upravit
80014
1.11.23 12:12
@Mall126 píše:
Já si nemůžu pomoct, ale něco na tom nesedí… Vždyť podle výpočtů jí má zůstávat dost peněz, tak na co potřebovala půjčku, co si za to koupila, když to není nic, co by mělo hodnotu??? :think: je to zvláštní..

Na to jsem se ptala taky, kam dává tu zbylou pětku. Ona prostě buď kecá a je to úplně jinak, anebo je líná jako veš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.11.23 12:12
@Pivoňka91 píše:
Jo, chce novy nabytek misto stareho.Ano, mam soc. fobii. K psychiatrovi chodim. Je to nasledek sikany. V,19 jsem utekla z domu, protoze u nas bylo stale dusno…hodne se hadali…

Nebylo by to na ID? Čímž nechci říct, že bys neměla pracovat, ale mohlo by ti to kompenzovat nemožnost najít si lepší práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.11.23 12:13

Btw, holka se sociální fóbií utratí desetitisíce za hadříky a jídlo a pití a najednou jí vůbec nevadí, že u toho musí mezi lidi, do obchodu, nákupáku apod.? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
1.11.23 12:14

Ano, lina jak ves

• Citovat
  • Upravit
53190
1.11.23 12:15
@Pivoňka91 píše:
Ano, lina jak ves

Přiznání a uvědomění je sice super, ale dokud s tím něco nezačneš dělat, nic se nezmění, chápeme? A budeš jen čímdálvíc zabředávat do problémů, až za chvíli skončíš někde pod mostem a budeš ráda, když ti někdo za vykouření péra dá kilo na cigára :roll: Vzpamatuj se ženská proboha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel