Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tatovi zemrel bratr…v meste kde se narodil v cizine…nemel kdo dedit neco jsme platili za dluhy plus advokatku, rikal,.ze to proda…ale meli bychom z toho jen 500000 asi..no a ze tak tech sto by mi dal mozna…a ja blba si myslela, najednou budu mit penize..ze je dam na sporici ucet…skladali jsme se jen ja a rodice
@Pivoňka91 píše:
Tatovi zemrel bratr…v meste kde se narodil v cizine…nemel kdo dedit neco jsme platili za dluhy plus advokatku, rikal,.ze to proda…ale meli bychom z toho jen 500000 asi..no a ze tak tech sto by mi dal mozna…a ja blba si myslela, najednou budu mit penize..ze je dam na sporici ucet…skladali jsme se jen ja a rodice
A co se s tím barákem teď děje? ![]()
@Adull když budeš číst pořádně, psala jsem o bramborách, jablkách, mrkvi, celeru,… Ne o půlce prasete, mléce od domácí krávy a jiné. Jinými slovy sezonní ovoce a zeleninu máme od mamky a babičky ze zahrádky. Maso si kupujeme sami.
Ne každá rodina je dokonalá a každá má svoje mouchy. Myslím, že zakladatelka sama viděla, jací její rodiče jsou, jak žijí. A mohla se rozhodnou, jestli bude jako rodiče a nebo jestli život změní. Tím mám na mysli třeba to půjčování peněz… Na druhou stranu maminka má našetřeno, proč si něco sama zakladatelka nešetřila, je otázkou (pořád nevysvětlila, kam dávala zbytek výplaty). Spoustu věcí se dnes můžeš naučit, pokud sám chceš. Internet nabízí spoustu možností, nápadů a rad. Stačí chtít.
Na tom to ale vázne, zakladatelce se dvakrát nechce - soudím z toho, jak ti vystupuje a jede si to svoje.
@Mall126 píše:
@Adull když budeš číst pořádně, psala jsem o bramborách, jablkách, mrkvi, celeru,… Ne o půlce prasete, mléce od domácí krávy a jiné. Jinými slovy sezonní ovoce a zeleninu máme od mamky a babičky ze zahrádky. Maso si kupujeme sami.
Ne každá rodina je dokonalá a každá má svoje mouchy. Myslím, že zakladatelka sama viděla, jací její rodiče jsou, jak žijí. A mohla se rozhodnou, jestli bude jako rodiče a nebo jestli život změní. Tím mám na mysli třeba to půjčování peněz… Na druhou stranu maminka má našetřeno, proč si něco sama zakladatelka nešetřila, je otázkou (pořád nevysvětlila, kam dávala zbytek výplaty). Spoustu věcí se dnes můžeš naučit, pokud sám chceš. Internet nabízí spoustu možností, nápadů a rad. Stačí chtít.
Na tom to ale vázne, zakladatelce se dvakrát nechce - soudím z toho, jak ti vystupuje a jede si to svoje.
Právě že jsem četla pořádně, takže vím, že srovnáváš nesrovnatelné…
Půlka prasete byla nadsázka
Přesto se to nedá srovnávat.
Pokud někdo vyrůstá v rodině, kde ho nic nenaučí a tím myslím i tu finanční gramotnost, tak je hodně těžké se z toho vymanit.
Ano je to podivné, ať už to půjčení si na tátovo dědictví, tak i mámy chování, kdy dá přednost nábytku před dcerou Otázkou je, čím to je. Jestli s ní mají už špatné zkušenosti nebo jsou to jen jednodušší sobci..Ale předpokládám, že otec ví jaká dcera je a že ji lehce zmanipuluje tím, že ji naslibuje, jak až prodá barák dostane dost peněz. Má psychické potíže a rodina to dobře ví. Jestli je to všechno pravda, tak nemít nikoho, kdo tě podrží, pomůže je hrozný. Každý nemá tu vnitřní sílu být na vše sám a ona je evidentně spíš jak dítě, co se pořád potřebuje ujišťovat co má udělat.
@Adull a právě proto mi to přijde vymyšlený. Říká, že je finančně negramotná, ale před chvílí napsala, že chtěla dát peníze na spořicí účet?
utekla od nich, ale jak jí řeknou o peníze, hned jim je dá? Je to velký velice zvláštní…
@Mall126 píše:
@Adull a právě proto mi to přijde vymyšlený. Říká, že je finančně negramotná, ale před chvílí napsala, že chtěla dát peníze na spořicí účet?utekla od nich, ale jak jí řeknou o peníze, hned jim je dá? Je to velký velice zvláštní…
No jenže i tak se projevují lidé co mají psychické potíže. Nechají se zlákat, protože jim blízký člověk naslibuje hory doly a on dobře ví, že je dostane tam, kam chce.Tady konkrétně si i půjčí při vidině dalších peněz a nepřemýšlí, že když táta je jakej je, že by ji taky mohl sebrat jen peníze. Kdo ví jestli vůbec nějaké dědictví existuje.
Ano, zdedil to skutecne, videla jsem papiry…nelhal…a pak nam rekl, ze to neproda, ze to proda pak draz…jeho kamaradka co tam zije v te Zemi, tak tam uklidila a rikala, ze tam bude urcite potreba rekonstrukce…proc se nepronajima to nevim…ano, byla to vidina penez plus strach se priznat, ze nemam rezervu
Tech 70000 to nebylo jen za dluhy, to byly nejake nedoplatky za energie, ale hlavne advokatku a byl soud…s jeho ex pritelkyni, ktera to chtela ziskat, ale soud prohrala a tatik vyhral,
@Pivoňka91
Nečetla jsem to celé, možná tomu špatně rozumím, ale často zmiňuješ, že táta ti nepůjčí. Jak nepůjčí,?? on ti přece má vrátit tvoje peníze, které jsi mu dala s tím, že ti je vrátí, až prodá dědictví. To neudělal, ale to tebe přece zajímat nemusí. A jestli tě tedy takhle okradl, tak bych se už vůbec nenervovala ohledně navštěvování, které ti evidentně nedělá dobře. Už by mě tam neviděli.
@Adull A ty neznáš třeba Korneliji, která hospodaří s ještě nižším rozpočtem a pro čtyři lidi? Anebo Zelnicka, ta má rozpočet sedm tisíc pro sebe a tři děti školou povinné. A nemá jiné zdroje. Takže zřejmě to jde. A pro jednoho člověka, který je v dluzích, je to fakt dost.
To ale nepomůže v situaci, kdy musí vrátit částku, která je 2× měsíční příjem. Tak ani těch 7000 ne měsíc „není“.
Nezaznělo tu, že otec to řešit finančně nechtěl, že to mají řešit dědicové… a najednou se skládá zakladatelka s rodiči a otec jí slíbil že ji MOZNÁ těch 100 000 Kč dá. ![]()
Navíc pokud má psychické potíže s ID, tak si těžko dlouhodobě vezme k práci brigádu, protože ji to složí.
@Pivoňka91 píše:
Je prazdny…jelikoz ho nepronajal tak pry o nej muze prijit
ID mam na dusevni problemy castecny…nechci to rozvadet aby me zde nenapaali a ktomu jsem zamestnana a tech 24000 to jr celkem s ID plus plat