Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
V tomhle se uskromnit mohu plus nakupovat spis podle akci a ne ze hodim do voziku vse co vidim…trpela jsem silnou zavislosti na nakupech, mela jsem nutkani nakupovat denne a pak to jidlo vyhodit, nesnim. tolik…
Tohle me aspon vyleci ze zavislosti na nakupech…svuj nespokojeny zivot jsem si kompenzovala nakupy…a nejen sueprmarket, ale. i pres net jsem objednavala vsecko mozne:obleceni, kosmetiku atd…prinaselo mi to euforii
@Pivoňka91 píše:
Litacka je nutnost na cerno nejedu..a pesky pres celou Prahu? To je nerealne…
Pausal za 700 je OK,.mam neomezene volani, SMS a internet…driv jsem mela kredit a dobijela ho stale a utracela fakt hooodne…obleceni nepotrebuji, mam dostatek i obuvi.
Musim varit spis doma, uz nepujdu do restauraci..pit i kourit jsem prestala to lezlo take hodne do penez
paušal se dá pořídit levnější i s neomezeným volání a sms, a daty…
@KKK85 píše:
paušal se dá pořídit levnější i s neomezeným volání a sms, a daty…
Kde?
A kde? Tento pausal mel stat puvodne 900 a dali mi slevu 200 kdyz jsem se zminila, ze chci pryc a hledat jiny…
Proste pausal necham jak je…jeste mi poradte at odpojim mobil, net, chodim bosa ne? A. pesky vsude…
To zase ne. Uskromnit se musim to jiste, zbytecne jsem si zvykla na luxus..
A rady typu prodej mobil,.notebook..uvedomte si ze v bazaru vam za to daji par stovek a i kdyby 1000 celkem! Za to nedostanu 10000…a 1000 mi nepomuze…
Mobil potrebuji, kvuli skole i praci..sefova se mi dovola jako kam kdyz me posle neksm uklizet?
Musim se domluvit s maminkou jestli bude ochotna pristoupit na tu smlouvu…ja.po.ni.bez smlouvy nic nechci…ale. musim si stat za svym ze tech 20000 jsem vlastne hodila do kanalu…tak po ni chci jen pomoc s temi 68000
@Pivoňka91 píše:
Maminka se priznala ze ma jeste 80000 nasetreno.Chtela jsem ji navrhnout aby mi na to pujcila, ze nemam problem najit si dalsi uklid za nekolik mesicu bych ji to cele dala a ze nejsem blazen abych si brala dalsi pujcku uz nekdy v zivote. poslala me do...
A té ženě říkáš „maminka“??? Hele, jsi dospělá ženská, která si uvědomuje, jak se na ní rodiče podepsali. Jestli je pravda, že máš kvůli nim sociální fóbii, léčíš se na psychiatrii, nejsi schopná normálně pracovat, napomohli té tvé dluhové pasti, tak s nimi utni kontakt na minimum a nenech si ten život ještě víc kazit. Otci bych poslala písemně žádost o vrácení dluhu 20000,– a dál se s nima bavila jen velmi omezeně.
Mám v rodině člověka, který od 15 fetuje, krade, několikrát vykradl i rodiče, prostě dno totální. Teď je mu skoro 40, asi nefetuje, ale chlastá první ligu, o kriminální bezúhonosti silně pochybuji a víš co? Jeho máma mu pořád pomáhá, omlouvá ho, zastává se ho, snaží se mu pomoci. Tohle je maminka, i když nemůžu říct, že dobrá, spíš naivní, ale odvhrnout vlastní dítě kvůli žádosti o půjčku v řádu desetitisíců může jen mag.or.
@Pivoňka91 píše:
Musim se domluvit s maminkou jestli bude ochotna pristoupit na tu smlouvu…ja.po.ni.bez smlouvy nic nechci…ale. musim si stat za svym ze tech 20000 jsem vlastne hodila do kanalu…tak po ni chci jen pomoc s temi píše: Více
Vykašli se na to, poslala tě několikrát do háje, proč myslíš, že to neudělá znovu? Jdi dnes do tý banky hlavně!!!
@Pivoňka91 je pravda že my to máme v magentě… je nás pod jednou smlouvou více, a pak jsou tam slevy.
@MamkaDouDou jo ty rodiče jsou zvláštní a psala jsem to, ale ono tady je zvláštních víc věcí a zakladatelka je dopisuje.
@kocourGarfield píše:
@MamkaDouDou jo ty rodiče jsou zvláštní a psala jsem to, ale ono tady je zvláštních víc věcí a zakladatelka je dopisuje.
Já bych řekla, že toho hodně neřekla. Ale je výsledku je to fuk. Musí si uvědomit, že pokud se z toho chce vylízat, musí máknout. Zatím to nevypadá, že by krom sebelítosti cokoli podnikla.
@unuděná jasně, rodiče jsou divný o tom žádná. Ale jako pracující ( pokud má ZS tak klidně 15 let) žije od výplaty k výplatě a mohou za to rodiče?
Do průseru se dostala sama. Nesmyslnou půjčkou, lží a finanční negramotností.
Kdyby ji bylo 20, čerstvě vypadla z domova, tak to pochopím. Jen je jí o 10 víc že.
Netvrdím že ji otec nemá vrátit těch 20000Kč, má ale její problém to neřeší.
A k poučení. Proč se už tolikrát nepoučila, že žít od výplatě k vaně je nevýhodné? Vždyť stačí jedna neschopenku a je v háji.
A její kamarádi nemají ani na to jí půjčit. Lidi v produktivním věku?
Litacka je nutnost na cerno nejedu..a pesky pres celou Prahu? To je nerealne…
Pausal za 700 je OK,.mam neomezene volani, SMS a internet…driv jsem mela kredit a dobijela ho stale a utracela fakt hooodne…obleceni nepotrebuji, mam dostatek i obuvi.
Musim varit spis doma, uz nepujdu do restauraci..pit i kourit jsem prestala to lezlo take hodne do penez