Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7330
1.11.23 21:00
@Pivoňka91 píše:
Dobre zkusim se podivat po netu kolik by to stalo ta smlouva a kde by ji bylo mozne sjednat…pokud by maminka souhlasila, nechci to jentak bez smlouvy…

Stačí jednoduchá smlouvá já… Anežka Novotná nar., číslo občanky třeba přidat, poskytují půjčku na částku… Janě Novotné, a zase údaje… Splátky budou tolik a tolik splatné 20. dne v měsíce počínaje 15.12… poslední splátka bude toho a toho… a podpis u notáře… obě dvě… každý podpis stojí nevím 50Kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
1.11.23 21:01

Proto me napadla ta smlouva…ze bych to nechtela. jentak na dobre slovo na ruku

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 21:02

Super diky vsem zkusim ji toto navrhnout osobne

• Citovat
  • Upravit
6642
1.11.23 21:03
@Pivoňka91 píše:
Ja jo fakt chapu, zna me proto se boji mi pujcit…jak ma vedet, ze uz to myslim vazne a ze to chci zaplatit a udelat si pak rezervu a neutracet tak kdyz jsem se chovala takto cely zivot? Rodice byli naopak zodpovedni, nekoupili si nic na co nemeli…nakupovali spis v akci atd

Pořád pomijis to, že ti 20tis dluží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8129
1.11.23 21:28
@Pivoňka91 píše:
Ja jo fakt chapu, zna me proto se boji mi pujcit…jak ma vedet, ze uz to myslim vazne a ze to chci zaplatit a udelat si pak rezervu a neutracet tak kdyz jsem se chovala takto cely zivot? Rodice byli naopak zodpovedni, nekoupili si nic na co nemeli…nakupovali spis v akci atd

A okradli vlastní dceru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
1.11.23 21:32
@Pivoňka91 píše:
Maminka se priznala ze ma jeste 80000 nasetreno.Chtela jsem ji navrhnout aby mi na to pujcila, ze nemam problem najit si dalsi uklid za nekolik mesicu bych ji to cele dala a ze nejsem blazen abych si brala dalsi pujcku uz nekdy v zivote. poslala me do…

To je teda maminka. Jak s penězi tě nenaučí a pomoct nepomůže. Aspoň to jednou zdědíš.

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 21:37

Ano tech 20 je pryc zkusim si s ni promluvit osobne

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
1.11.23 21:41

@Pivoňka91 Jseš si jistá, že se poučíš?

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
1.11.23 21:43

@MamkaDouDou tak učit mohla, dítě nemuselo pochopit. Je jí 30, žije od výplaty k výplatě a utrácí za kraviny. To nemusím být ani chytrá, aby mi došlo, že pokud před výplatou nemám prachy, tak to asi musím změnit.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
1.11.23 21:45

@Temnástranasíly Bůh ví jak to je. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
80011
1.11.23 21:45
@Pivoňka91 píše:
Kdyz jsem se opila byla jsem az moc pohostinna, pila jsem s cizimi lidmi a kupovala chlast, cigara nekdy nekomu dala i nejake penize…koupila jidlo atd

Tak to bych asi taky váhala s půjčkou. Nakonec naslibovat muzes cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
1.11.23 21:55

Jo, urcite se poucim…je to jako zly sen..musi to skoncit

• Citovat
  • Upravit
MamkaDouDou
1.11.23 22:18
@kocourGarfield píše:
@MamkaDouDou tak učit mohla, dítě nemuselo pochopit. Je jí 30, žije od výplaty k výplatě a utrácí za kraviny. To nemusím být ani chytrá, aby mi došlo, že pokud před výplatou nemám prachy, tak to asi musím změnit.

Pravda. Stejne bych jako matka citila jistou odpovednost a tu pujcku na smlouvu navrhla sama, kdyz mam. Sorry ale vedeli o tom jak zije a nebylo jim blby si od ni pujcit, ale pujcit ji problem je?

• Citovat
  • Upravit
985
1.11.23 22:26

Zakladatelko na to studium financni gramotnosti se vazne zamer. Jakmile a pokud se ti podari se z toho nejak vybabrat a nahodou i vytvorit rezervu - doporucuju si napr. koupit celorocni litacku. Mesicne zbytecne preplacis! Preplacis celkove 2950,– za rok.
Buhvi, kde jinde ti penize protekaji mezi prsty. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
2.11.23 05:42

Ano, kupovala jsem si vzdy rocni…pal mi dosla a dostala jsem se do teto krize tak si kupuji tu mesicni..doufam, ze to dobre dopadne, bude to pro me ponauceni na cely zivot…rodice.meli pravdu jak rikali:neutracej tolik, setri…atd…budu si odkladat na sporici ucet
Jinak to nejde.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel