Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Pivoňka91 píše:
Dobre zkusim se podivat po netu kolik by to stalo ta smlouva a kde by ji bylo mozne sjednat…pokud by maminka souhlasila, nechci to jentak bez smlouvy…
Stačí jednoduchá smlouvá já… Anežka Novotná nar., číslo občanky třeba přidat, poskytují půjčku na částku… Janě Novotné, a zase údaje… Splátky budou tolik a tolik splatné 20. dne v měsíce počínaje 15.12… poslední splátka bude toho a toho… a podpis u notáře… obě dvě… každý podpis stojí nevím 50Kč…
Proto me napadla ta smlouva…ze bych to nechtela. jentak na dobre slovo na ruku
@Pivoňka91 píše:
Ja jo fakt chapu, zna me proto se boji mi pujcit…jak ma vedet, ze uz to myslim vazne a ze to chci zaplatit a udelat si pak rezervu a neutracet tak kdyz jsem se chovala takto cely zivot? Rodice byli naopak zodpovedni, nekoupili si nic na co nemeli…nakupovali spis v akci atd
Pořád pomijis to, že ti 20tis dluží
@Pivoňka91 píše:
Ja jo fakt chapu, zna me proto se boji mi pujcit…jak ma vedet, ze uz to myslim vazne a ze to chci zaplatit a udelat si pak rezervu a neutracet tak kdyz jsem se chovala takto cely zivot? Rodice byli naopak zodpovedni, nekoupili si nic na co nemeli…nakupovali spis v akci atd
A okradli vlastní dceru ![]()
@Pivoňka91 píše:
Maminka se priznala ze ma jeste 80000 nasetreno.Chtela jsem ji navrhnout aby mi na to pujcila, ze nemam problem najit si dalsi uklid za nekolik mesicu bych ji to cele dala a ze nejsem blazen abych si brala dalsi pujcku uz nekdy v zivote. poslala me do…
To je teda maminka. Jak s penězi tě nenaučí a pomoct nepomůže. Aspoň to jednou zdědíš.
@MamkaDouDou tak učit mohla, dítě nemuselo pochopit. Je jí 30, žije od výplaty k výplatě a utrácí za kraviny. To nemusím být ani chytrá, aby mi došlo, že pokud před výplatou nemám prachy, tak to asi musím změnit.
@Pivoňka91 píše:
Kdyz jsem se opila byla jsem az moc pohostinna, pila jsem s cizimi lidmi a kupovala chlast, cigara nekdy nekomu dala i nejake penize…koupila jidlo atd
Tak to bych asi taky váhala s půjčkou. Nakonec naslibovat muzes cokoliv.
@kocourGarfield píše:
@MamkaDouDou tak učit mohla, dítě nemuselo pochopit. Je jí 30, žije od výplaty k výplatě a utrácí za kraviny. To nemusím být ani chytrá, aby mi došlo, že pokud před výplatou nemám prachy, tak to asi musím změnit.
Pravda. Stejne bych jako matka citila jistou odpovednost a tu pujcku na smlouvu navrhla sama, kdyz mam. Sorry ale vedeli o tom jak zije a nebylo jim blby si od ni pujcit, ale pujcit ji problem je?
Zakladatelko na to studium financni gramotnosti se vazne zamer. Jakmile a pokud se ti podari se z toho nejak vybabrat a nahodou i vytvorit rezervu - doporucuju si napr. koupit celorocni litacku. Mesicne zbytecne preplacis! Preplacis celkove 2950,– za rok.
Buhvi, kde jinde ti penize protekaji mezi prsty. ![]()
Ano, kupovala jsem si vzdy rocni…pal mi dosla a dostala jsem se do teto krize tak si kupuji tu mesicni..doufam, ze to dobre dopadne, bude to pro me ponauceni na cely zivot…rodice.meli pravdu jak rikali:neutracej tolik, setri…atd…budu si odkladat na sporici ucet
Jinak to nejde.