Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Pivoňka91 píše:
Nerekla to jentak, ja ji volala jeste jednou jestli nemuzu radsi splacet ji..chapu, ze se boji me fin. negramotnosti (oni nikde nic nedluzi a umi hospodarit/), ale ja bych si nedovolila jim to nedat a brat si pukcku znovu…skoda ze to nejde nejak pisemne kdyby mi ona pujcila sepsat smlouvu ale aby platila
Proč by to nešlo písemně? Klidně můžete sepsat smlouvu, kde se dohodneme na výši splátek, na úroku třeba, necháte ověřit podpisy a je to. To se dělá.
Chyba je hlavne v tom, ze jsem si neudelala nikdy rezervu…penize jsem proste propila, kupovala si uplne blbosti:ruzne drahe vitaminy napr. na rust vlasu…rodice mi vzdy rikali setri setri setri…
@Pivoňka91 píše:
Bylo by urcite lepsi splacet mamince a dat ji i vic nez ty silene uroky nebankovek, rikala jsem.ji,.ze bych sla uklizet klidne jeste nekam…dnes jsem byla nervozni a nedala ani test ve skole z pocitacu mam 4…a to.jsem v prvaku mela vyznamenani..i v praci.se.me.ptaji proc jsem tak smutna ja ze nic…pomohlo mi to se. sverit aspon tady
Můžete si sepsat spolu jednoduchou smlouvu, a tu podepsat u notáře…ověřené podpisy. Jasně že to jde.
Jo? Tak na smlouvu by to bylo fajn…jako ja je zase chapu proc nechteji pujcit, znaji me jak jsem vzdy utracela za zbytecne veci a boji se, abych si nevzala dalsi pujcky.a.jim.nedala nic..jsem de.ent, ale.ne az takovy, tato situace me odradila od nakupu atd
Oni mi nerekli ze to nejde jen na nemam info jestli se to tak dela bezne…
Vzdy jsem zila ze dne na den…po vyplate utracela a tyden pred vyplatou byla svorc…
Kdyz jsem se opila byla jsem az moc pohostinna, pila jsem s cizimi lidmi a kupovala chlast, cigara nekdy nekomu dala i nejake penize…koupila jidlo atd
@Lucy75 píše:ty píšeš jeden nesmysl větší než druhý… '!!
Nemusí to být hloupost, záleží v jaké je to zemi. Pokud si pamatuji dobře, tak myslím Španělsko? (Byl to jen článek) Má špatné zákony z hlediska squatingu, když se mu tam někdo nastěhuje a nějakou dobu bydlí, může si to nechat přepsat na sebe (zjednodušeně, ale byl to velmi primitivní mechanismus) A mám dojem, že jsem četla o Británii, že se jim nelíbí v nějaké oblasti prázdné domy a jejich zásahy proti tomu byly pro nás také velmi hraniční. (Nejsem si jistá zeměmi)
@Pivoňka91 píše:
Nerekla to jentak, ja ji volala jeste jednou jestli nemuzu radsi splacet ji..chapu, ze se boji me fin. negramotnosti (oni nikde nic nedluzi a umi hospodarit/), ale ja bych si nedovolila jim to nedat a brat si pukcku znovu…skoda ze to nejde nejak pisemne kdyby mi ona pujcila sepsat smlouvu ale aby platila
To samozřejmě sepsat lze
dělá to takový člověk, říká se mu právník.
No, skutecne o ten dum muze prijit…Zemi uvadet nechci, chci si zachovat nejakou anonymitu..zkusim ji jeste navrhnout tu smlouvu…ale jak ji sestavit aby byla co k cemu? Aby v pripade, ze bych neplatila (coz chci platit) mohli po me penize nejak vymahat
Dobre zkusim se podivat po netu kolik by to stalo ta smlouva a kde by ji bylo mozne sjednat…pokud by maminka souhlasila, nechci to jentak bez smlouvy…
@Pivoňka91 píše:
Chyba je hlavne v tom, ze jsem si neudelala nikdy rezervu…penize jsem proste propila, kupovala si uplne blbosti:ruzne drahe vitaminy napr. na rust vlasu…rodice mi vzdy rikali setri setri setri…
A kolik ti vlastně je?
Ja jo fakt chapu, zna me proto se boji mi pujcit…jak ma vedet, ze uz to myslim vazne a ze to chci zaplatit a udelat si pak rezervu a neutracet tak kdyz jsem se chovala takto cely zivot? Rodice byli naopak zodpovedni, nekoupili si nic na co nemeli…nakupovali spis v akci atd
Bylo by urcite lepsi splacet mamince a dat ji i vic nez ty silene uroky nebankovek, rikala jsem.ji,.ze bych sla uklizet klidne jeste nekam…dnes jsem byla nervozni a nedala ani test ve skole z pocitacu mam 4…a to.jsem v prvaku mela vyznamenani..i v praci.se.me.ptaji proc jsem tak smutna ja ze nic…pomohlo mi to se. sverit aspon tady