Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MamkaDouDou
1.11.23 13:09
@Pivoňka91 píše:
Kec to neni, holt si musim nejak poradit

Nediv se lidem, že ti něvěří, protože je to celé takové divně zamotané, jakoby chyběly zásadní informace. Jsi mladá, zdravá a bezdětná, pokud opravdu chceš, jsi z toho za pár měsíců ven a snad poučená.

A bez nejmenší urážky, začni studovat základní finanční gramotnost. Existuje třeba na youtube spousta videií jak udělat rozpočet, na co dávat stranou etc. A možná si i zablokuj eshopy kdes nechala ty velké peníze a newslettery do emailu.

• Citovat
  • Upravit
53190
1.11.23 13:11
@Pivoňka91 píše:
Zkousela jsem homecredit online, ale zamitli…asi videli, ze jsem zkousela si pujcit jinde
:potlesk: Máš pravdu, udělala jsi pro zlepšení situace vše, co jen šlo :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.11.23 13:16
@Pivoňka91 píše:
Reseni je jen sehnat jednu lujcku ted aby to pokryla cele. Pak dalsi mesic uznbych mela i z brigady vic a neprijde mi to jako nesplatitelne..ty credtion on srale rostou proto jsou nesplatitelne

Udělej si jeden den volno a prostě OSOBNĚ obejdi tyhle společnosti. Vem si s sebou dokumenty, smlouvy atd. Sama jsem na vlastní oči viděla, že půjčí lidem v mnohem větších s. ačkách. Jen se musí prostě obětovat čas a osobně tam zajít. Ano, bude vyšší úrok, ale jinak se z toho nevyhrabeš. Když půjdeš na brigádu, tak ti zbyde dost peněz i pro sebe ještě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.11.23 13:19

A tohle celé sis mohla dokonce ušetřit, kdyby ses zeptala šéfa…není to tak vysoká částka. Pár měsíců strhávání z výplaty a jsi z toho venku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79973
1.11.23 13:23

Zvedni zadek, přestaň telefonovat a jdi sama jednat. Rozumíš? Sama, osobně. Přestaň tu kecat, že to je zbytečně a tamto taky. Tady ti nikdo prachy nepůjči. To si piš. Rád jsi dostala dost. A mimochodem kam šlo těch zbylých pět tisíc měsíčně, co ti zbývalo z výplaty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
1.11.23 13:34
@Mall126 píše:
A kde se srovnávám s nějakou jinou rodinou? Pokud vím, srovnávala jsem svoji 3 členou rodinu se zakladatelkou :nevim:

to ani nemusíš, napíšeš že jste 3 a stačí vám 7000. To aby si řekla že jí má stačit 2,5 na měsíc? A k čemu je takové srovnání, jedna osoba a rodina? Ono se to nedá rozpočítat, jedna osoba spotřebuje v přepočtu víc než rodina. nejde to dělit. Navíc bydlí někde v jednom pokoji, ani nevíme jak to tam je s vařením. Z rodiny nejspíš moc vzor nemá, má jen základku a nemá nikoho kdo by jí jakkoliv porodil. ještě jí ta super rodina něco nakecá a ona si půjčí. Z těch peněz neuvidí nikdy nic, pochybuji že na tu půjčku má cokoliv sepsáno. Chová se jak jejich podřízený a co jí řeknou udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.11.23 13:46

@Markéta80 a ještě lže. :think:
Jen mě zarazilo v Praze se základním vzděláním 25nk čistého? To je hodině dobrý.

• Citovat
  • Upravit
1341
1.11.23 13:56

@Markéta80 motáš tady jablka a hrušky. Já jsem napsala člověku, který tady řeší dluh, že za jídlo utratí stejnou částku, co naše rodina a že by se měla uskromnit. Což v jejím případě, v téhle položce lze (a je to žádoucí). Tohle jsou přesně ty rady, o kterých píšeš, že je nedostala doma… Nevím, proč tu slovíčkaříš a pleteš k tomu další věci. Kde jsem napsala, že má utratit jen 2500? Nikde.
Když tady všechno zpochybňuješ, napadlo tě i to, že celý tenhle příběh muže být vlastně výmysl?
Protože mě se nezdá reálný, aby člověk se sociální fóbií utekl pryč z domu (kam - do cizího prostředí k cizím lidem?). Jak může člověk se sociální fobií bydlet s cizími lidmi? Dle toho, co zakladatelka psala, utekla od svých strašných rodičů, přesto s nimi je neustále v kontaktu a udělá, co jí řeknou… Dost tady toho nesedí, na co se poukáže, nedokáže zakladatelka vysvětlit (například kam šly zbylé peníze z výplaty).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
1.11.23 13:59

@kocourGarfield navíc v úklidu… Tam většina firem jede na minimálku a zbytek na ruku. Neříkám, že všichni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8096
1.11.23 14:44
@Pivoňka91 píše:
Mamince jsem volala…neda ani prt…chce si koupit nabytek a ze pry si za to mohu sama at se staram.
Ze jsem nemela lhat, ze mam rezervu. Proste nezajem tecka.
Tatinek si koupil motorku a ma 40000 a proste ty penize jsou JEHO, potrebuje je na udrzbu motorky atd.U rodicu to nejde. Jedine ten provident. K tomu brigadu a splavcet to a spolehatbuz jen na sebe

A co jako, že jsi lhala, že máš rezervu. Takže pokud máš rezervu, tak tě můžou okrádat? :poblion: Parazitovat na vlastním dítěti to je fakt hnus.
Ti by ode mě neviděli už ani korunu a na moji povahu bych s nima skončila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.23 14:45

Já už fakt nevím co si o tom mám myslet… mě to přijde, ze teda rodiče nejsou o moc gramotnejsi než zakladatelka… mamka budiž, ale hádám ze ji je cca 50 a mít před duchodem nasetreno 50k který utratit za nábytek do bytu 1kk to mi přijde trochu zvláštní… cholerickej otec zdědí barák v zahranici, naverbuje celou rodinu aby vyplatila dluhy za zustavitelem, a ze barák prodá a prachy zhodnotí… neudělá nic, o barák možná prijde, ale koupi si motorku a prachy co mu zbydou, tak nevrátí dceři, ale hrozne nutne potřebuje nechat na údržbu motorky…
To potom chápu ze z takový rodiny se z jednoho finanční guru nestane…
Bohužel všechny rady se tu v malých obměnách vyskytly několikrát, ale zakladatelka porad nevidí, neslyší…
Takže ještě jednou pro zakladatelku: mazej na brigádu, i když dostaneš prachy až za měsíc tak je furt lepší je mít než nemít a aktivně obejdi všechny banky OSOBNĚ a zkus tam štěstí s konsolidací… udělej si rozpočet a začni řešit svoje osobní finance s tím, ze teď holt musíš výdaje sundat na minimum a sorry tofu fakt kupovat nemusíš. Luštěniny, těstoviny, sezonní a mrazená zelenina te nevyjde na milion a navíc zjisti kde se dá koupit třeba ovoce ze sadu… jablka budou taky teď za par korun… restaurace a starbucks jsou teď holt zbytecnej luxus kterej si nemůžeš dovolit. Ano, vsechno zdražilo, bohužel to ze ses chovala jak ozralej milionář teď způsobilo to, ze holt musíš zabrat a hodně si utáhnout opasek… první bych možná ještě zkusila tu půjčku v práci… klidně bych se i zeptala na celých 60 nebo 70 k, samozřejmě ale záleží jakou mas v práci reputaci a jak dlouho tam děláš… to byl určitě tady od někoho z holek super návrh… i kdyby ti měsíčně strhavali 10 k tak jsi z toho za půl roku venku a když zaplatíš 5 k najem tak ti porad 10 k zbývá na vše ostatní což není málo pro jednoho člověka jenom si proste nebudeš vyhazovat z kopýtka… ale přestaň se už proboha tady litovat a vymyslet scénáře proč to nejde!!!

• Citovat
  • Upravit
3121
1.11.23 14:52
@Pivoňka91 píše:
Zkousela jsem homecredit online, ale zamitli…asi videli, ze jsem zkousela si pujcit jinde

Nemůžeš žádat najednou u více společností. Tím si snižuješ šanci, že ti půjčku vůbec někdo alespoň trochu seriózní dá.

Oni si budou myslet, že si ZÁMĚRNĚ chceš vzít X dalších půjček najednou.

Máš zítra schůzku v KB a zkoušíš Provident. Tím sis nejspíše pohřbila svoji šanci u KB. Teď čekáš na Provident a už zase zkoušíš jinou firmu. To je opravdu strašně špatný nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14934
1.11.23 15:13
@unuděná píše:
Nebylo by to na ID? Čímž nechci říct, že bys neměla pracovat, ale mohlo by ti to kompenzovat nemožnost najít si lepší práci.

Na to ID nedostane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8096
1.11.23 15:16
@Mall126 píše:
@Markéta80 motáš tady jablka a hrušky. Já jsem napsala člověku, který tady řeší dluh, že za jídlo utratí stejnou částku, co naše rodina a že by se měla uskromnit. Což v jejím případě, v téhle položce lze (a je to žádoucí). Tohle jsou přesně ty rady, o kterých píšeš, že je nedostala doma… Nevím, proč tu slovíčkaříš a pleteš k tomu další věci. Kde jsem napsala, že má utratit jen 2500? Nikde.
Když tady všechno zpochybňuješ, napadlo tě i to, že celý tenhle příběh muže být vlastně výmysl?
Protože mě se nezdá reálný, aby člověk se sociální fóbií utekl pryč z domu (kam - do cizího prostředí k cizím lidem?). Jak může člověk se sociální fobií bydlet s cizími lidmi? Dle toho, co zakladatelka psala, utekla od svých strašných rodičů, přesto s nimi je neustále v kontaktu a udělá, co jí řeknou… Dost tady toho nesedí, na co se poukáže, nedokáže zakladatelka vysvětlit (například kam šly zbylé peníze z výplaty).

Utratíš 7 tisíc pro tříčlennou rodinu měsíčně za veškeré jídlo? Bez toho, že " ovoce máme na zahradě, brambory a půl prasete dostaneme od tchýně a zbylou zeleninu od mámy?„Jestli ano, tak jsi dobrá a jestli ne, tak tu jablka a hrušky pleteš ty, protože zakladatelka nic z toho nemá a musí vše kupovat.Ano výdaje na jídlo by mohla snížit, ale zase na druhou stranu ji asi hospodařit a vařit nikdo moc neučil, takže někdo holt musí "padnout na hubu“než mu spousta věcí dojde a snaží se odrazit ode dna.Jak dlouho ji to vydrží je ale ve hvězdách.. Rodiče by měli za dětma stát a pomáhat jim…a ne je okrádat. To o rodinné situaci vypovídá dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
1.11.23 15:33

@Pivoňka91 kolik lidi z rodiny se skladalo na ten prapodivnej dluh za prapodivnyho neboztika?
To vsem, co to zacalovali, neprijde divny, ze si dum tvuj otec ponecha, ale prachy shrabnul?
Meli byste na nej regulerne nabehnout a at vam vsem VRATI, co jste do toho PODVODNYM JEDNANIM TVEHO FOTRA vlozili!
Fakt mi neprijde normalni, ze jsi mu prispela 20.000 a ted se ho bojis si o ty prachy rict!
Jak rikam, nejlip se jeste domluvit s ostatnima a at penize navali!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel