Dluhy a blbost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8079
1.11.23 17:36
@inkakřivák píše:
@Adull A ty neznáš třeba Korneliji, která hospodaří s ještě nižším rozpočtem a pro čtyři lidi? Anebo Zelnicka, ta má rozpočet sedm tisíc pro sebe a tři děti školou povinné. A nemá jiné zdroje. Takže zřejmě to jde. A pro jednoho člověka, který je v dluzích, je to fakt dost.

Ale já neříkám, že to nejde.Jen srovnávat rodinu se 7 tisíci na jídlo +„půlkou statku“,takže ve finále dvojnásob a holkou, která nic nedostane se nedá porovnávat, protože to není 7 tisíc pro tři a 7 tisíc pro jednu. Myslím, že psala, že nemá těch 7 jen na jídlo a oni musí připočítat to co mají z vlastních zdrojů

Samozřejmě, že si musí najet systém a naučit se hospodařit sama, když v rodině ji asi nic kromě pochroumané psychiky nedali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91
1.11.23 18:35

Z dluhove poradny mi napsali v e-mailu toto

pokud máte závazky, které ještě nejsou soudně vymáhány, má možnost jednat s věřiteli a spor vyřešit mimosoudní smírnou cestou.

Na věřitele se můžete obrátit písemně a poslat mu Návrh smírného řešení sporu, ve kterém popíšete svou situaci, můžete upozornit na nemravná ujednání smlouvy, namítnout chybné ověření úvěruschopnosti v době uzavření a požadovat její zneplatnění, nebo stanovit či upravit výši splátek.

Pokud se s věřiteli na řešení nedohodnete (POZOR na podepisování různých dohod a uznání závazku, zde doporučuji předem nechat zkontrolovat dluhovým poradcem), můžete se obrátit s návrhem na zahájení řízení na kancelář Finančního arbitra (https://finarbitr.cz/cs/).

Arbitr má nejen pravomoc tyto spory řešit, ale zkontroluje i nemravná ujednání, posoudí, zda při sepisu byla řádně ověřena Vaše úvěruschopnost a může také smlouvu zneplatnit.

S kontrolou smluv, sepsáním dopisů a následným řízením u Finančního arbitra, bude-li třeba, Vám můžeme pomoci. Kontaktujte naši pobočku, kterou máte nejblíže svému bydlišti. Nejbližší dluhovou poradnu vyhledáte..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.23 18:46
@Pivoňka91 píše:
Z dluhove poradny mi napsali v e-mailu toto

pokud máte závazky, které ještě nejsou soudně vymáhány, má možnost jednat s věřiteli a spor vyřešit mimosoudní smírnou cestou.

Na věřitele se můžete obrátit písemně a poslat mu Návrh smírného řešení sporu, ve kterém popíšete svou situaci, můžete upozornit na nemravná ujednání smlouvy, namítnout chybné ověření úvěruschopnosti v době uzavření a požadovat její zneplatnění, nebo stanovit či upravit výši splátek.

Pokud se s věřiteli na řešení nedohodnete (POZOR na podepisování různých dohod a uznání závazku, zde doporučuji předem nechat zkontrolovat dluhovým poradcem), můžete se obrátit s návrhem na zahájení řízení na kancelář Finančního arbitra (https://finarbitr.cz/cs/).

Arbitr má nejen pravomoc tyto spory řešit, ale zkontroluje i nemravná ujednání, posoudí, zda při sepisu byla řádně ověřena Vaše úvěruschopnost a může také smlouvu zneplatnit.

S kontrolou smluv, sepsáním dopisů a následným řízením u Finančního arbitra, bude-li třeba, Vám můžeme pomoci. Kontaktujte naši pobočku, kterou máte nejblíže svému bydlišti. Nejbližší dluhovou poradnu vyhledáte..

No tak co povidas, ze dluhová poradna nepomůže… zítra jdeš do KB, když neuspěješ, sjednej si schůzku tady… hlavně neklikej všude jak zběsilá…

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 18:58

Zitra zavolam do arbitru

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 18:59

Mate nekdo s tim zkusenost? Jak mi muzou pomoct? To muzou premluvit ty veritele aby mi to dali na splatky?

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 19:03

Jdu do banky a zavolam tam a nikam uz neklikam

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.23 19:28

@Pivoňka91 ach jo, tak jsi natvrdla nebo neumíš číst? Z dluhove poradny ti napsali, ze mas kontaktovat podle bydliště dluhovou poradnu a ze ti eventuálně s tím kontaktem na finančního arbitra a s ostatnima vecma pomůžou, tak proč budeš volat arbitrovi.
Zítra jdeš do banky, pokud vyridis úspěšně banku, tak nemusíš do dluhove poradny, protože ten dluh splatíš bankovním úvěrem. Pokud v bance nepochodis tak to res dal…

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 19:37

No napsala jsem to blbe myslela jsem do dluhove poradny volat

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 19:51

Jsem nervozni, v noci spatne spim…ale dekuji vam za tu kritiku, pomohlo mi se sverit a aspon si uz nekoupim žádnou zbytecnost,.nakupy me vubec nelakaji

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 20:20

Maminka se priznala ze ma jeste 80000 nasetreno.

Chtela jsem ji navrhnout aby mi na to pujcila, ze nemam problem najit si dalsi uklid za nekolik mesicu bych ji to cele dala a ze nejsem blazen abych si brala dalsi pujcku uz nekdy v zivote. poslala me do…

• Citovat
  • Upravit
8079
1.11.23 20:23
@Pivoňka91 píše:
Jsem nervozni, v noci spatne spim…ale dekuji vam za tu kritiku, pomohlo mi se sverit a aspon si uz nekoupim žádnou zbytecnost,.nakupy me vubec nelakaji

Je dobré, že si uvědomuješ, že to jak jsi to doteď vedla je špatně. Nepolevuj ve snaze to řešit, najdi si brigádu, ať ti to splácení jde líp a hlavně nedělej nic bezmyšlenkovitě. Mrkni tady na diskuze, jak levně vařit, najdi si levnější tarif a fakt sleduj každou korunu, protože tady ti uteče dvacka, tady pajda a za měsíc to může může udělat dost peněz. Poslechni co ti tu holky radí a až se z toho vyhrabeš, tak si tvoř. rezervu a dej si pozor na vyčůránky typu tvýho táty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
@Pivoňka91 píše:
Maminka se priznala ze ma jeste 80000 nasetreno.Chtela jsem ji navrhnout aby mi na to pujcila, ze nemam problem najit si dalsi uklid za nekolik mesicu bych ji to cele dala a ze nejsem blazen abych si brala dalsi pujcku uz nekdy v zivote. poslala me do…

proč ti to tedy maminka říkala že má našetřeno 80tis…jen tak jako??? tě chtěla provokovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pivoňka91

S nimi neni rec…nikdy me v nicem nepodporili jen rev…ale ja ji to rekla, protoze nechci aby ty uroky rostly donekonecna a nedejboze exekuce

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 20:27

Nerekla to jentak, ja ji volala jeste jednou jestli nemuzu radsi splacet ji..chapu, ze se boji me fin. negramotnosti (oni nikde nic nedluzi a umi hospodarit/), ale ja bych si nedovolila jim to nedat a brat si pukcku znovu…skoda ze to nejde nejak pisemne kdyby mi ona pujcila sepsat smlouvu ale aby platila

• Citovat
  • Upravit
Pivoňka91
1.11.23 20:28

A jinak dekuji za rady a za kritiku…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty