Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To neni normalni pujcka, na splatky…tem crediton a creditair chteji budncele jinak roste urok…a aby na vas neposlali vymahace musite mesicne.dat urok uz to chapete?
@Pivoňka91 joo internet neřeš, ten si nechej… dívala jsem se na tmobile atd… nejnižší paušal je za 600.. to ti fakt nepomůže.
@Pivoňka91 píše:
To neni normalni pujcka, na splatky…tem crediton a creditair chteji budncele jinak roste urok…a aby na vas neposlali vymahace musite mesicne.dat urok uz to chapete?
a tady na těch dvou tedy je kolik kdybys to musela zaplatit najednou dneska? A pak ty další dvě jsou ale podobné, nee?
@Pivoňka91 píše:
Co kdyz internet potrebuji? Jasne mam znovu mit kredit a utracet majlant…aspon doma uz nemusim platit wifi…muzete mi rict jak mi pomuze usetrit mesicne 700? V cem kdyz je dluh 68000?Mate pravdu, ze jsem hodne rozhazovala penize.
Ale litacka+pausal to se plstit musi. Jsem ochotna se uskromnit v jidle ve vsem, ale chodit vsude pesky a jeste bosa ne? To fakt ne..do prace to mam pesky dost daleko do skoly take.
Ikdybych nemela mobil a chodila pesky a na boso muzete mi rict jak 1250 korun me zachrani?
Jo, je to tak, ze jsem hledala pujcku abych zaplatila ty vsechny…s veriteli domluva neni…u tech crediton plus creditair roste urok celkem cca 400 denne…mozma vic…dluh je asi nesplatitelny kdyz je vyssi nez prijem
Chápu, že tě to nikdo neučil, ale když si uvědomuješ průšvih, je na čase se to naučit. 700,– měsíčně je 8400,– ročně. Ty musíš šetřit VŠUDE kde to jde, klidně po padesátikorunách. Nepřijde žádné zázračné řešení, které vše vymaže a bude klid. Paušál s daty, i kdybys měla o dvě kila levnější. Na jídle to stáhneš v pohodě o 3 tisíce. Místo kafe za pade cestou do práce si udělej pěkně svoje do termohrnku. Řekneš si, vždyť je to pár korun, ale takhle přesně nesmíš uvažovat. Lidé, kteří šetří, nešetří po desetitisících, ale právě v těchto drobnostech.
Uskromnim.se.ve vsem, litacku si koupim rocni,.pausal si proste necham..
@Pivoňka91 jak můžeš napsat něco, jak ti pomůže 700 měsíčně.. ty prostě vůbec, ale vůbec neuvažuješ! chápeš, že náklady se skládají právě z těchto „maličkostí“?? tam flaška, tam večeře, tam cigára pro kámoše a jsou z toho ročně tisíce, fakt jsi úplně mimo, holka…
@Pivoňka91 píše:
Uskromnim.se.ve vsem, litacku si koupim rocni,.pausal si proste necham..
Tak zrovna na roční lítačku teď prostě prachy nemáš
Uvolnit 4k si můžeš dovolit, až ti nebudou narůstat obří úroky na nebankovních půjčkách a ty 4k budeš schopná odložit bokem (ne splašeně nakoupit jak přijde vejplata a pak zase 14 dní nemít na rohlíky). A ponech si nějakou malou neřest, jinak to nevydržíš a spadneš do toho znovu.
@Lucy75 píše:
@Pivoňka91 jak můžeš napsat něco, jak ti pomůže 700 měsíčně.. ty prostě vůbec, ale vůbec neuvažuješ! chápeš, že náklady se skládají právě z těchto „maličkostí“?? tam flaška, tam večeře, tam cigára pro kámoše a jsou z toho ročně tisíce, fakt jsi úplně mimo, holka…
Je. Mě nejvíc nadzvedlo, že potřebuje brigádu, kde platí na ruku, protože k čemu jí budou peníze za měsíc? ![]()
Ted si koupim. jeste za 550…3650 na rok az na tom budu lepe..pausal je vyhodny…jako ja mam fakt jezdit nacerno a odpojit mobil? To teda ne. Bez restauraci se obejdu jidlo se da vsrit doma sle tohle ne
Brigadu vezmu uz i tu za mesic aby dali…volala.jsem do Homecreditu, nikam je to nepusti nelze zadat
@unuděná píše:
Tak zrovna na roční lítačku teď prostě prachy nemášUvolnit 4k si můžeš dovolit, až ti nebudou narůstat obří úroky na nebankovních půjčkách a ty 4k budeš schopná odložit bokem (ne splašeně nakoupit jak přijde vejplata a pak zase 14 dní nemít na rohlíky). A ponech si nějakou malou neřest, jinak to nevydržíš a spadneš do toho znovu.
No myslím, že ten neomezený paušál je její neřest, ale zároveň jí to chrání, aby na kreditech neutratila ještě víc…
viděla bych to na zvýšení příjmů, třeba teď balit nějaké balíky pro eshopy, lidé už začínají nakupovat na Vánoce, brigád bude přibývat…
@unuděná A proto absolutně nevěřím na to, že už nikdy nikdy nebude tohle a tamto. A ty banky asi taky ne. Je to smutné, ale tohle uvažování typu,,jak mi pomůže 700" jasné naznačuje, co by s tou půjčkou udělala. Ne nic si nekoupím, jen tyhle boty, však bude zima, a poradny telefon, když budu mít dvě práce, a sakra mám hlad, stavím se na oběd. Úplně to vidím. Ona ta matka ji asi taky zná a dobře ví, proč ji ty peníze nechce půjčit. Třeba si říká, jen ať spadne na hubu. Oni očividně s penězi zacházet umí. Tak kdoví, proč najednou bydlí v 1+kk? To tam žili ve třech?
Příspěvek upraven 02.11.23 v 09:32
Zeptam se kolegyne jestli nevi o nejakem uklidu navic, ony nektere totiz take. chodi mimo praci si privydelat
Jaky telefon? Mam obycejny za 3000!
Ne, uz bych do restaurace nesla..ale nechapu proc mi radite zahodit mobil a jezdit nacerno a jeste jist korinky ne?
Jezdit nacerno a odpojit mobil a jeste ho prodat za 300 ne? A so prace se dovolam asi jak? Pausal je pro me vyhodnejsi nez kredit