Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Pivoňka91 píše:
Neee, bylo obdobi bez dluhu…semtam byl.dluh u rodiny 1000-2000 pred vyplatou a ne kazdy mesic…tak jsem ty penize vzdy roztocila…koupila si vsecko co vidim…a pak to zas. treba vyhodila…asi jsem.chtela.mit pocit, ze si muzu dovolit to a to
Tady asi bude důvod proč maminka nechce půjčit 68tis… vidí že hospodařit neumíš… před výplatou 1-2tis… jako to bylo pořád…
@Pivoňka91 píše:
Ja tam jsem…
ty uklízíš a dokážeš psát tolik zpráv???
@Pivoňka91 píše:
Ja tam jsem…
Neříkala jsi, že uklízíš? Jak zvládáš být pořád tady a u toho dělat úklid??
Podle mne je to buď troll, nebo lhář. Chudinka malá, nikdy v dluzích nejela, jen Kvůli prolhanemu otci si vzala úvěr na dvacet tisíc, no a Kvůli špatnému dětství, ještě něco málo. Že. Takže vína není na ni, ale na rodičích. Řešit to chce, ale nikdo ji nechce chudině půjčit. Protože měla těch půjček víc. A po brigádě se možná popta, ale je to tezky. A šetřit po malých částkách je nesmysl. Tak by mě zajímalo, kde je pravda.
Ty peníze z brigád si dávej bokem. Na jiný účet, ke kterému nebudeš mít kartu a platby on line.
Do obálky, na kterou prostě nešahneš.
Já bych byla ještě pro to říct celé ( pravdivě ale ) tomu psychologovi, at můžete na tom začít pracovat.
Protože ta změna tam nepřijde sama. Ty na ní musíš pracovat a že teď máš stažený zadek neznamená že zázrakem za půl roku budeš umět šetřit a neutracet.
Ještě bych možná zkusila se poradit v té dluhové pořádně jestli jsou schopni s Tebou projít příjmy, výdaje a ukázat Ti přímo jak a kde máš šetřit.
Nevím jestli na to nejsou nějaké programy, neziskovky, kdo by Ti s tím pomohl.
Protože tohle samo nebude fungovat.
To nutkání tam přijde znova.
Příspěvek upraven 02.11.23 v 09:58
@Pivoňka91 píše:
Co kdyz internet potrebuji? Jasne mam znovu mit kredit a utracet majlant…aspon doma uz nemusim platit wifi…muzete mi rict jak mi pomuze usetrit mesicne 700? V cem kdyz je dluh 68000?Mate pravdu, ze jsem hodne rozhazovala penize.
Ale litacka+pausal to se plstit musi. Jsem ochotna se uskromnit v jidle ve vsem, ale chodit vsude pesky a jeste bosa ne? To fakt ne..do prace to mam pesky dost daleko do skoly take.
Ikdybych nemela mobil a chodila pesky a na boso muzete mi rict jak 1250 korun me zachrani?
Jo, je to tak, ze jsem hledala pujcku abych zaplatila ty vsechny…s veriteli domluva neni…u tech crediton plus creditair roste urok celkem cca 400 denne…mozma vic…dluh je asi nesplatitelny kdyz je vyssi nez prijem
Bez ohledu na to, na čem bys ušetřila, tak 700 nebo 1250 je pro někoho, kdo má příjem jako ty dost velká částka. Ve tvé pozici bych viděla každou ušetřenou dvacku jako plus.Ale ty se chováš jako finančně negramotná a proto jsi tam, kde jsi. Evidentně nepoučitelná a s tímhle přístupem je to cesta do exekučních pekel.
@KKK85 docela by mě zajímala verze rodičů. Holka která neumí vyjít měsíčně s penězi, chodí si půjčovat ( wau ne každý měsíc), chce najednou půjčit 60 litrů, protože lhala a vzala si nesmyslnou půjčku. Fakt ještě někdo věří, že těch 100 000 kdyby jí je táta dal fakt dala na spořák?
@kocourGarfield samozřejmě by je na spořák nedala. Velice rychle by je roztočila. Já si úplně nemyslím, že se někdy poučí. A ani se nedivím, po tom, co z ní leze, že jí máma nechce půjčit..
Na začátku tvrdila, že si vzala půjčku pro tátu, pak se ukázalo, že na půjčky dvě. Teď se dozvídáme, že v půjčkách vlastně jede „skoro nonstop“
@Mall126 Moc bych nedala za to, že žádná půjčka pro tátu nebyla. Vehementně se brání odpovědi na otázku, jak táta reagoval, když mu řekla, že ty peníze chce vrátit. Pořád jen mluví o tom, že jí nic nepůjčí ![]()
A zajímavé, že jak jsme se zeptaly, jak stíhá uklízet při psaní na emimino, tak tu najednou jakože není ![]()
Cau voalla.jsem.rodicum oni ze to cele mi oujci a tata mi da 30000 pujci a mama. Zbytek. kriceli ale ja rekla ze budu setrit a. pujdi na brigadu
Ja fakt uklizela…proste budu dnes v praci deleprotote chvilkama swmschovam do kumbalu a tresu se co delst asi si dam panaka na kuraz aznoujdu dnes domu mama rekla ze chce ale videt potvrzeni o zaplaceni pucek.
@Pivoňka91 píše:
Cau voalla.jsem.rodicum oni ze to cele mi oujci a tata mi da 30000 pujci a mama. Zbytek. kriceli ale ja rekla ze budu setrit a. pujdi na brigadu
Najednou táta neutratil peníze za motorku a máma si nechce kupovat nábytek?
@unuděná no samo, happyend já vyšitý. A ona bude pracovat, šetřit, nebude utrácet, chlastá, kouřit, hotová matka Tereza z ní bude.
Neni to chyba roeicu ale moje rekli ze pomohlu…mama.kricela.ze.jsem to mela. rwsit hned.ted..