Do Egypta s dětmi 2026

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15734
16.3.26 19:13
@884135 píše: Více

Mě do Egypta nedostaneš ani omylem, nicméně pokud někomu vyhovuje resort a šnorchlování, plus nemá problémy s vedrem, umí přimhouřit oko nad tím, že obsluha nezná hygienická pravidla moderní civilizace, tak bych v tom neviděl vůbec žádný problém, naopak. Na šnorchlování v poměru cena/výkon nejlepší lokalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
16.3.26 19:14

Z těchto hotelů bych brala Malikii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
16.3.26 19:15
@Šmoulice píše: Více

Některým věcem se nemusí chodit úplně naproti. Ovšem co je jasné je to, že v srpnu jsou tam příšerný teploty. A do nich mít ještě sr…ku. Delegát bude asi jen na telefonu a lékařská pomoc diskutabilní. To bych vzala velmi v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
16.3.26 19:27

@Danniss byli jsme v Egyptě 2× v květnu, zdr. potíže žádné, jídlo dobré, pro jistotu bez ledu a jen balená voda. Zmrzlina v určité časy, tobogány 2h dopoledne a 2h odpoledne, plavání v moři téměř neomezeně, šnorchlování krásné, někde z pláže, někde z mola, omezeno jen v případě velkých vln.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3482
16.3.26 19:29

My do Marsy s dětma lítáme pravidelně. Vybíráme kvalitní hotely a zažívací potíže jsme neměli ani jednou. Za mě je teda nejlepší letět v dubnu, květnu nebo na podzimní prázdniny, ale jednou jsme byli i v srpnu a vedro nebylo nijak hrozné, protože tam fouká. Taky doporučuji facebookové skupiny a číst recenze hotelů, u některých je velký odliv a do moře se dá lézt pouze z mola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
16.3.26 19:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
16.3.26 19:41

A umí děti dobře, jakože DOBŘE plavat? V Sharmu mi osmiletá při šnorchlování odfrčela s proudem tak, že i já jsem měla co dělat, abych to zpátky bez ploutví ukopala. Je potřeba brát v úvahu, že Rudé moře není jadran.
Před cestou si nechej pro sichr napsat 2× Ercefuryl a v případě Faraonovy pomsty hned nasadíš.
Pokud nechceš komunikovat nenavazuj oční kontakt. Dobře slouží i nasazená sluchátka na hlavě, v uších.
Small talky ale třeba s obsluhou jsou na denním pořádku, tomu se asi nevyhneš.
Teplota. Je tam takové vedro, že bosou nohou nešlápneš do písku. Prostě si tu nohu spálíš.
Egypt je tak cenově dostupný, že nic pod 5 hvězd nepřipadá v úvahu.
Držím pěsti, ať jsi spokojená.
Osobně jsem tedy zvažovala duben, ale s tím iranem, nevim nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35514
16.3.26 19:48

V srpnu do Egypta ani náhodou. Taky mám ráda teplo, ale tohle bylo peklo. Na WC jsme byla celkem často, bývalý přítel skončil i na kapackach. Výhoda byla, že jsme měli cestovní pojištění přes cestovku, takže pro nás poslali auto co nás odvezlo na kliniku i zpět. Doktor uměl česky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
16.3.26 19:51
@Centropen píše: Více
Írán je daleko, tam bych se tak úplně necítila v riziku. Egypt na svém území americké základny nemá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
16.3.26 20:02

Malikia je top, v červnu tam letíme po 3.
Nejlepší moře a snorchl bez potřeby bot do vody. Jídlo super, všechno, když Egypt, tak jedině sem, hlavně pokud ti jde o more.
Všude jinde v Marse máš odliv, jedině přes molo do vody a to není nic moc.
V Hughade super hotely, ale moře mrtvé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
16.3.26 20:11
@884135 píše: Více
Írán je daleko, ale Izrael ne. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
855
16.3.26 20:12
@lucynka25 píše: Více

Malikia je název hotelu? Lze přes exim?
Jdu pohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2619
16.3.26 20:13
@Centropen píše: Více

Doufám, že Iron dome ty železné ptáky sestřelí, než doletí - patrně nedopatřením - do Egypta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
16.3.26 20:15

Děkuji všem za reakce :) Já si to šnorchlování asi představuju moc jednoduše…vycházím ze svojí jediné zkušenosti, a to z Chorvatska, kde se dalo chodit a plavat v mělčině (cca do pasu dospělého), takže něco takového bych si představovala…nereálné? Děti samozřejmě nejsou tak dobří plavci, aby jsme se mohli vydat do hloubky a do proudu… Zatím žádný zájezd nekupuju a pokud zjistím, že moje představy jsou úplně mimo, tak ani nebudu. Proto se ptám na zkušenosti těch, kteří už tam byli. I ten případný termín je velmi otevřený, v podstatě to vůbec nemusí být letos a ráda si nechám poradit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15396
16.3.26 20:19
@Danniss píše: Více

Jdi do té skupiny na fb … :)
Tady se fakt na cestování neptej. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek