Do kdy jste dítěti dávali UM?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
to jo, pak budete mít předkus. vím o čem mluvím,sama jsem měla ráda flašku. Pohodlné ležet si a pít.....
ještě když jsem byla ve školce snad i prví druhá třída… jsem si občas ráda dala z flašky kakao ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lubenka píše:
To už bych ale dávala v hrnečku 2 a půl roku a flaša
elisbetka píše:
to jo, pak budete mít předkus. vím o čem mluvím,sama jsem měla ráda flašku. Pohodlné ležet si a pít.....ještě když jsem byla ve školce snad i prví druhá třída… jsem si občas ráda dala z flašky kakao
Sny taky pije UM z flašky, nevím, jak by se mu mohl udělat předkus z asi dvouminutového pití mlíka jednou nebo dvakrát denně. Všechno ostatní pije z hrnku nebo takové té sport-lahvičky, jak jsou třeba mattonky, ale fakt nevěřím tomu, že by takovéhle pití UM mohlo uškodit
![]()
I dr. říkala, ať to neřeším a jsem ráda, že vůbec mlíko chce, že js spousta dětí, které se už samy nají příborem, pijou pomalu se zdviženým malíčkem z kávového šálku, ale na UM si nechávají flašku…
Jo, a rozhodně u toho pití neleží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak osobně bych nahradila lahev s dudlíkem u 2,5 letého dítěte hrníčkem.
A jen doufám kvůli dítěti, že si po té flaše mlíka vyčistíte zoubky než usne
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
GILOTEK píše:
A jen doufám kvůli dítěti, že si po té flaše mlíka vyčistíte zoubky než usne![]()
![]()
Opravdu se neboj, vyčistíme
. Teda dítěti vyčistíme po mlíčku, my o dost později ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bumbinka píše:GILOTEK píše:Opravdu se neboj, vyčistíme
A jen doufám kvůli dítěti, že si po té flaše mlíka vyčistíte zoubky než usne![]()
![]()
. Teda dítěti vyčistíme po mlíčku, my o dost později
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
bumbinka píše:lubenka píše:
To už bych ale dávala v hrnečku 2 a půl roku a flašaelisbetka píše:
to jo, pak budete mít předkus. vím o čem mluvím,sama jsem měla ráda flašku. Pohodlné ležet si a pít.....ještě když jsem byla ve školce snad i prví druhá třída… jsem si občas ráda dala z flašky kakao
Sny taky pije UM z flašky, nevím, jak by se mu mohl udělat předkus z asi dvouminutového pití mlíka jednou nebo dvakrát denně. Všechno ostatní pije z hrnku nebo takové té sport-lahvičky, jak jsou třeba mattonky, ale fakt nevěřím tomu, že by takovéhle pití UM mohlo uškodit
Jo, a rozhodně u toho pití neleží![]()
I dr. říkala, ať to neřeším a jsem ráda, že vůbec mlíko chce, že js spousta dětí, které se už samy nají příborem, pijou pomalu se zdviženým malíčkem z kávového šálku, ale na UM si nechávají flašku…
Taky bych se nebála předkusu
Tak nepije mléko z hrnečku, no. Nevidím v tom žádný problém. Jestli 2× denně vycucne UM, tak to na něm žádné následky nezanechá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
davam detem Sunar 24 a je jim 2,5r a 4,5r. Miluji ho. Mladsi ho ma 2× denne a starsi 1×. A jsem moc rada, porad si myslim, ze je to nejlepsi mlecne piti co muzou mit (A nejlepsi zdroj vapniku vubec - vitaminy, mineraly, specialni uprava kravskeho mleka, atd.). Na rozdil treba od normalniho kravskeho nebo nejakych slazenych kakaii, Actimelu a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Kuba dostával UM do tří let a ještě teď si občas dá když vidí ségru jak sosá
Někde jsem četla že do tří let nejmíň by se mělo dávat UM, protože kravské mléko obsahuje moc bílkoviny a minerálů.
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
chtěla bych se zeptat. Malé bude 15 měsíců. Zatím pije UM. Dávali jsme ráno a večer, ale večer ho přestala chtít - občas vypila trochu, někdy nic, tak jsme ho zrušili a pije ráno 270 ml. Myslíte, že to stačí s ohledem na potřebu mléčných výrobků? Kromě toho jí - chleba s lučinou, bílý jogurt, lipánek, večer kaši (160 g). Jinak za den ještě vypije 0,3 l čaje.
A můj druhý dotaz: Od 1,5 roku se může přejít na kravské mléko. Máte s nějakým zkušenosti? Mám kupovat to z automatu nebo klasické polotučné čerstvé v krabici. Nebo musí být plnotučné? To z automatu je asi bez chemie, ale musí se převářet??? A jak dlouho vydrží? 2 dny? Není to náročné pořád ho kupovat (jsme ze vsi, takže bychom pro něj museli pořád jezdit) a převařovat? Jinak bych UM klidně nechala, ale, jak píšete, je podstatně dražší…
Dost často tu taky píšete, že dětem dáváte kakao. Odkdy ho můžou? A to připravujete z klasického kakaa nebo granka nebo něčeho jiného?
Díky za názory.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nam je teda teprve 11 mesicu a mliko už skoro nepije, nechce. jsem rada kdyz do nej dostanu dohromady za den 250 mlika, poslednich par dni vypije dvakrat po stovce a to ho jeste musim premlouvat. Vypada to ze brzy prestane pit uplne, ale nektere deti UM proste zacnou odmitat i driv a zijou takže bych to fakt nejak nehrotila…
a jeste k tomu kdyz papa kasi.. v pohode. Obcas kdyz mi to mlicko vazne nechce tak mu udelam krupicovou kasi z vody a do toho dam UM rozmichane v trosicce vody aby nejake to mlicko mel..
S tim kravskym jeste zkosenost nemam no.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale pokovad mi to mlicko bude pit tak mu ho do tech tri let asi davat budu..aspon tu jednu flasku..uvidim, mame nutrilon a od tech 12m delaj s prichuti tak doufam ze mu treba zachutna a bude to jeste pit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn bude mit 25mesicu a vecer UM ma. Delam mu tak 120-180ml v zavislosti na tom kolik snedl vecere ale vesmes ho ma kazdy vecer.
Kakao jsem mu zkousela jak z obyc mlika tak z UM ale nechutna mu.
takze to nedelam.
Kupujeme nestle junior 2+ pred tim mel nestle junior 1+.
Obycejne mliko mi vypije taky. Obcas mu ho dam u nasich a neprevaruji ale u nas doma to nikdo nepije tak ho vecne nemam v lednicce max ho koupim na vareni a zbytek pak vylevam neb se zkazi
Takze je pro me snazsi mit doma to UM. Pri jeho spotrebe to neni nijak velika financni zatez.
Do kdy budu davat nevim. To ze ma mliko vecer mi ani tak nevadi spis mi vadi ze ho chce z lahve. Jinak vse pije z hrnecku nebo sklenicky ale mliko vecer musi do flasky s dudlem
![]()
Jinak myslim ze mlecnych vyrobku mate dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prvnímu jsem kupovala UM snad do 3 let
u malé jsem se na to vyprdla, dávala jí kravské mléko od roku…a teď nám byla zjištěna alergie na BKM-kravskou bílkovinu kasein…tak nevím zda není lepší to dítěti dávat dýl…teď mám v hlavě zda jsem to t tenkrát tím mlíkem neposrala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn byl kojen do roku, poté už MM nechtěl, ale nechtěl ani UM, ani kaše.
Dávala jsem mu jogurty, sýry a asi v 1,5 roce přešel na kravské plnotučné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy. V 9 měsících jsem přestala kojit, ale ani jedné dceři UM nechutnalo. Takže jsem to nahrazovala jogurty a mléčnými kašemi. Po roce už jsem byla nucená dávat klasické mléko z krabice, UM bych do nich nedostala ani heverem
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit