Do kdy sterilizovat?

1207
10.10.05 18:41

Do kdy sterilizovat?

Ahoj maminky,
zajímalo by mne do kdy sterilizovat „nádobí“ pro miminko. Míšovi jsou 3 měsíce a já plně kojím, ale pohrávám si s myšlenkou, že čas od času odsaji lahvičku a ty mé chlapy na pár hodin opustím. Když bych odsávala v průběhu dne po každém kojení, to se před každým odsátím musí odsávačka sterilizovat? A když se pak v 6 měsících začne s příkrmy, to se sterilizují mističky, lžičky atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
10.10.05 19:05

Ahoj, ja osobne sterilizuju vsechny vecicky na mimi jen po koupi jednou pak uz ne. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
10.10.05 19:08

Jejda, pri prikrmech uz se nic nesterilizuje. Miminko se musi postupne naucit odolnosti vuci bakteriim. Kdysi tady nejaka maminka docela logicky nadhodila, ze sterilizace je zbytecna ve chvili, kdy miminko zacina byti pohyblivejsim a strka si rucicky (kteryma predtim tapalo na zem) do pusinky. Vetsinou je to kolem ctvrteho mesice. Nekdo rika, ze uz od tretiho neni potreba byt tak dusledna. Staci vyvarit jednou za cas.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
10.10.05 19:38

Ahoj, někde jsem se dočetla, že by se mělo sterilizovat do 6 měsíců a v letácích od Aventu jsem se dočetla dokonce do 12 měsíců. Já osobně sterilizuju lahvičky a dudlíky tak 1× denně, ale Míše je už 9m. Když byla menší, tak jsem vyvařovala před každým použitím.

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
10.10.05 20:05

Ahojky

no když vidím jak se Michal plazí, olizuje ruky, hladí co pod ruce přijde (kočka , pes) a než stihnu umýt jeho ručičky, tak už je má zase v puse, od tý doby co kamarádčin chlapeček lustruje Michalův kočár rukama od písku … apod apod

tak mi připadá vyvařování zbytečné. Vždycky večer propláchnu hrníčky vřelou vodou a je to.

Jo nevyvařuju cca od 4 měsíců - ale Michal byl do 6,5 plně kojenej a z hrníčků pil jen aby se naučil, takže frekvence používání do těch 6,5 měsíce byla docela řídká.

tak ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
10.10.05 23:37

Dělám to podobně jako Sany.
Ve vařící vodě omyju novou věc a pak jen umývám v horké vodě.
Podle mě to pro zdravé mimi stačí.
 Zdeňka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.10.05 09:30

Ahoj, taky se přidávám k Sany a Zdence. Naše beruška je stále skoro plně kojená (6,5 m), takže toho na vyvařování moc nemám, myslím si rovněž, že dítě nemůže žít ve sterilním prostředí (alespoň takhle velké). Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
11.10.05 09:39

Ahojda, my taky nevyvařujeme. pouze při zakoupení nové věci opláchnu v hodně teplé vodě. Ondru nekojím od 8 týdne a ještě jsem nezaznamla to, že by mu nějak vadilo to, že mu lahvičky a vše ostatní nevyvářím. I dle rad naší dr. to není nezbytně nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DD
337
11.10.05 11:28

Ahoj holky,
stejný problém jsem řešila před pár týdny, kdy mě už to věčné sterilizování začalo „lézt na mozek“. Nejhorší to bylo v době kdy jsem si procházela laktační krizí a za každou cenu jsem chtěla kojit. Tak jsem podle rad odsávala hlavně v noci každé 2 až 3 hodiny, když malá spinkala. No a poctivě jsem všechno sterilizovala. Asi to bylo zbytečné, ale mám první mimčo… Teď, když vidím co všechno Eliška ocucává a rve do pusinky mě to věčné sterilizování přešlo a to odsávám tak 2×denně, protože také plním mražák…Takže Avenťáckou odsávačku vysterilizuju tak 1× za dva dny a jinak proplachuju horkou převařenou vodou.
Přeju zdravá a pohodová miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
11.10.05 19:43

Ja som dostala skolenie uz v porodnici, ked som sa pytala kde si mam sterilizovat odsavacku alebo klobuciky - vraj oplachnut pod teplou tecucou vodou. Kedze sa inak nedalo, robila som to tak a ziaden problem. Kojenie sa nezadarilo, tak je mala na UM prakticky od prichodu z porodnice, a pokracujem v tejto „sterilizacii“. Niekedy dokonca oplachnem pod studenou tecucou vodou, ked tepla netecie. Ale oplachujem hned ked dopije. Dudliky vyvarim raz za cas, skor pre moj dobry pocit ako preto ze by to bolo potrebne. Nemali sme nikdy ziaden problem a tak si hovorim, ze ked jej to nevadilo ked bola malicka (prakticky niekolkodnove miminko) tak preco by jej to malo vadit ked je coraz starsia?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
27.10.11 13:04

Sterilizace a kojenecká voda

Ahoj maminky,ráda bych s zeptala do kolika měsíců dítěte jste sterilizovaly lahvičky.Mám roční dcerku a po ranním mlíčku,láhev stále sterilizuji,ono to jinak docela smrdí a je to mastné,bojím se namnožení bakterií.A jak jste na tom s kojeneckou vodou,dáváte jí ještě na pití(čaj,mlíčko nebo jen samotnou)nebo už jí nekupujete a dáváte vodu z kohoutku?Jsme z Prahy a tady je prý voda výborná,tak nevím. :think: Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
27.10.11 13:10
Gábííí píše:
Ahoj maminky,ráda bych s zeptala do kolika měsíců dítěte jste sterilizovaly lahvičky.Mám roční dcerku a po ranním mlíčku,láhev stále sterilizuji,ono to jinak docela smrdí a je to mastné,bojím se namnožení bakterií.A jak jste na tom s kojeneckou vodou,dáváte jí ještě na pití(čaj,mlíčko nebo jen samotnou)nebo už jí nekupujete a dáváte vodu z kohoutku?Jsme z Prahy a tady je prý voda výborná,tak nevím. :think: Děkuji za odpovědi :kytka:

Malé je 10 měsíců a pořád sterilizuji .
Kojeneckou vodu už dávno nedávám, raději z kohoutku vždy čerstvou , než nějakou která hnije několik měsíců na skladě a pak v obchodě . A když si z Prahy , tak máš neustále hlídanou vodu . :wink:

• Citovat
  • Upravit
2892
27.10.11 13:20
Asi máš pravdu,taky jsem si říkala,že vlastně nevím,jak dlouho jim tam ta voda stojí.Dodělám ty dvě poslední láhve a končím s ní.Děkuji :kytka:
žirafííí píše:
Gábííí píše:
Ahoj maminky,ráda bych s zeptala do kolika měsíců dítěte jste sterilizovaly lahvičky.Mám roční dcerku a po ranním mlíčku,láhev stále sterilizuji,ono to jinak docela smrdí a je to mastné,bojím se namnožení bakterií.A jak jste na tom s kojeneckou vodou,dáváte jí ještě na pití(čaj,mlíčko nebo jen samotnou)nebo už jí nekupujete a dáváte vodu z kohoutku?Jsme z Prahy a tady je prý voda výborná,tak nevím. :think: Děkuji za odpovědi :kytka:
Malé je 10 měsíců a pořád sterilizuji .
Kojeneckou vodu už dávno nedávám, raději z kohoutku vždy čerstvou , než nějakou která hnije několik měsíců na skladě a pak v obchodě . A když si z Prahy , tak máš neustále hlídanou vodu . :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
27.10.11 13:23

Ahojky, malé je 9 měsíců, sterilizovat jsem přestala před dvěma měsíci a teď lahve akorát umyju jarem a pořádně vypláchnu. Vodu jí dávám kojeneckou, protože nebydlíme v Praze a tady je voda hrozně tvrdá, ale být z Prahy, tak to neřešim a dávám určitě z kohoutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
27.10.11 13:27

Kojeneckou vodu mi Dr. říkala, že do půl roka a lahve jsem sterilizovala jen občas :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí