Do kdy sterilizovat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20557
27.10.11 13:29

Lahve myji v myčce, dudlíky občas převařím a na vodu mám filtr, takže od narození jsou na filtrované vodě.
Vody z vodovodu se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
27.10.11 13:37

Lahvicky a savicky jsem sterilizovala tak do pul roku. Pak uz jsem to jen umyvala prostredkem na kojenecke lahve a kartacem s houbickou nakonci. Jednou tydne jsem sterilizovala pitka z ucicich hrnecku a brcka z ucicich lahvicek. Ale to v roztoku zastudena. Jednou se mi totiz stalo, ze jsem zapomnela v kocarku lahev s dzusem a pekne to zplesnivelo. Nektera ta pitka jsou pekne nepristupna, daji se jen vyplachovat, ale nijak se tam neda dostat… tak jsem se od te doby docela poucila, vsechno oplachovala okamzite po prochazce a jednou tydne projistotu vysterilizovala v tom roztoku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
27.10.11 13:52
můžu se zeptat,co je to za ten roztok při sterilizaci za studena?To asi ale myslíš nějaký roztok do nějakého sterilizátoru ne?Ten totiž nemám,sterilizuji od začátku převařením v hrnci :wink:
74paja píše:
Lahvicky a savicky jsem sterilizovala tak do pul roku. Pak uz jsem to jen umyvala prostredkem na kojenecke lahve a kartacem s houbickou nakonci. Jednou tydne jsem sterilizovala pitka z ucicich hrnecku a brcka z ucicich lahvicek. Ale to v roztoku zastudena. Jednou se mi totiz stalo, ze jsem zapomnela v kocarku lahev s dzusem a pekne to zplesnivelo. Nektera ta pitka jsou pekne nepristupna, daji se jen vyplachovat, ale nijak se tam neda dostat… tak jsem se od te doby docela poucila, vsechno oplachovala okamzite po prochazce a jednou tydne projistotu vysterilizovala v tom roztoku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
27.10.11 13:55

Ten roztok se da koupit v lekarne. Bud koupis tekuty nebo ve forme tablet. Lzici roztoku nalejes {nebo jednu tabletu}do studene vody a veci v tom nechas namocene 15-30 min. {zalezi na typu roztoku}. Ja tak sterilizovala veci, ktere by se mi sterilizaci v mikrovlnce v parnim steril. znicily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
27.10.11 13:56

Jeste dodam, ze na to nepotrebujes zadny specialni sterilizator. Proste to namocis do plastove nadoby, misky a pod. jen to musi byt cele ponorene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
27.10.11 13:58

Ženy nezkoušel jste někdo sterilizovat lahvičky v parním hrnci? Myslíte, že by to šlo? Řeším koupi sterilizátoru a teď mě napadlo ještě tohle řešení, když už ho mám doma, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
27.10.11 14:08
Tak to moc děkuji za info,jen se ještě zeptám,asi se to po té sterilizaci ještě oplachuje čistou vodou ne?Myslím od toho roztoku.
74paja píše:
Ten roztok se da koupit v lekarne. Bud koupis tekuty nebo ve forme tablet. Lzici roztoku nalejes {nebo jednu tabletu}do studene vody a veci v tom nechas namocene 15-30 min. {zalezi na typu roztoku}. Ja tak sterilizovala veci, ktere by se mi sterilizaci v mikrovlnce v parnim steril. znicily…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
27.10.11 14:29
Gábííí píše:
Tak to moc děkuji za info,jen se ještě zeptám,asi se to po té sterilizaci ještě oplachuje čistou vodou ne?Myslím od toho roztoku.
74paja píše:

ne, to uz se neoplachuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
27.10.11 14:31
nuon píše: Ženy nezkoušel jste někdo sterilizovat lahvičky v parním hrnci? Myslíte, že by to šlo? Řeším koupi sterilizátoru a teď mě napadlo ještě tohle řešení, když už ho mám doma, ne?

nezkousela, ale podle me je to uplne stejny princip jako u sterilizatoru. horka para… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
27.10.11 15:02

ahoj, mám dceru 4,5 měsíce a vše sterilizuji, lahvičky, dudlíky, lžičky (plastové Avent) ve sterilizátoru a hračky apod. ve starilizačním roztoku za studena :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
27.10.11 15:03

Všem moc děkuji za informace :kytka: hezký den!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8518
27.10.11 17:32

Já v parním hrnci sterilizuju, je to stejné jako sterilizátor :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
27.10.11 22:13
:dance: :dance: :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.10.11 22:19
Gábííí píše:
Ahoj maminky,ráda bych s zeptala do kolika měsíců dítěte jste sterilizovaly lahvičky.Mám roční dcerku a po ranním mlíčku,láhev stále sterilizuji,ono to jinak docela smrdí a je to mastné,bojím se namnožení bakterií.A jak jste na tom s kojeneckou vodou,dáváte jí ještě na pití(čaj,mlíčko nebo jen samotnou)nebo už jí nekupujete a dáváte vodu z kohoutku?Jsme z Prahy a tady je prý voda výborná,tak nevím. :think: Děkuji za odpovědi :kytka:

Pokud bylo třeba, lahve jsem myla v myčce od šestinedělí. Dudlíky + savičky vyvářím po každém použití. kojeneckou vodu jsem používala do 6 měsíců, pak převařenou vodu z kohoutku. Pokud bych věděla, že voda, která u vás teče z kohoutku, je dobrá, nekupovala bych koj. vodu od 6 měsíců, možná i dřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí