Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak me napadlo, s kolikakilovym ditetem dokazete zarizovat po meste? Navic predpokladam,ze se prcek sebou bude hybat. Objednala jsem si manducu, ale zacinam se bat, jestli si od ni neslibuju moc (mam problemy s hlidanim). Mrnousovi jsou dva mesice.
Nekdo mi trvrdil, ze bez problemu je to do 10 kg. A pak je zase mensi kocar.
Daly byste dite nekomu z agentury? ja se bojim.
Na zařizování po městě??? Ne v tomto případě bych dítě nikomu z agentury nedala, ale vzala ho hezky sebou. I v kočárku.
S devitikilovou dcerou v manduce jsem vysla na Snezku a zpatky… takze po meste to urcite zvladnes taky. ![]()
Syn měl 9kg v 5měsících - mám oddělaná záda teď se asi sama neoblíknu… ![]()
Muj nejmladsi mel v roce necelych 8 kilo, bez problemu (a na brise) jsem ho nosila do roka a pul
To zalezi, jak moc ti poroste a bude nabirat. Kazda taky unesem neco jinyho, nekdo s dvacetikilovym ditetem splha po horach, nekdo ma dost, kdyz jde za roh do samosky s polovicni nalozi. Kazdopadne do roka se vetsinou nosit daji, nebo az zacne sedet, muzes koupit lehky golfky, pokud nechces tahat kocar kvuli barieram. Ja porizovala v druhym tehotenstvi ultralehky 4 kilovy golfky, daji se slozit a povesit na rameno, takze ani nastup do tramvaje v dvouletakem a velkym pupkem nebyl problem ![]()
Já se starším lítala po městě těhotná a nosila jsem ho jen na ruce, když už nemohl, to měl cca 13 - 14 kilo… Mladší, ten bude mít teď už přes 8 kilo (odhad, v třech měsících měl přes 7
), pronese se a právě teď přemýšlím, že už zase opráším ergonomický nosítko, v tom jsem starší, když měl kolem těch 10 kil v podstatě ani necítila… Ale asi záleží i na „velikosti“ maminky
![]()
Teď má devět a v Manduce jí zvládnu nosit, jak je třeba. Většinou nevydrží dýl než dvě hodinky. Ale na zařizování po městě jí beru s kočárkem, aspoň spojíš užitečnou procházku s užitečným zařizováním ![]()
tasa píše:
Tak me napadlo, s kolikakilovym ditetem dokazete zarizovat po meste? Navic predpokladam,ze se prcek sebou bude hybat. Objednala jsem si manducu, ale zacinam se bat, jestli si od ni neslibuju moc (mam problemy s hlidanim). Mrnousovi jsou dva mesice.Nekdo mi trvrdil, ze bez problemu je to do 10 kg. A pak je zase mensi kocar.
Daly byste dite nekomu z agentury? ja se bojim.
Kvůli zařizování po městě? Dvouměsíční dítě? To fakt nedala.
Na takovéhle věci jsem brávala (a beru) děti s sebou. V šátku nebo v kočárku.
Do kolika kil ho unesu, to je různé, nedovedu to říct takhle univerzálně. Když je náročnější terén, schody a tak, je to kratší doba. Když se jde po rovném chodníku, v krosničce jsem unesla i téměř patnáctikilovou dceru.
Příspěvek upraven 28.11.11 v 12:06
Malá má deset kilo (a jeden rok). V Manduce nosím pořád na břiše, zatím mě ještě nezatěžuje tak, že bych byla vyflusnutá. A to bydlíme ve třetím patře bez výtahu:-)
Asi dost záleží, jak je nosič tělesně vybaven.
Zalezi jak dlouho, Zuzka ma skoro 12 kilo a taky ji obcas nosim, tak do 11 kil to ale bylo celkem v pohode (v roce a pul jsme nosili na dovce o stosest). Ted jako dvoletacka s sebou spis mrska a na turach to neni to prave orechove - a sama toho moc neujde ![]()
Dcera má téměř 5 měsíců a krásných 9 kg
jsem šťastná když jí nosit nemusím protože na záda a ruce docela záběr. Také nemám žádné hlídání,všude musí se mnou takže beru kočárek. Paní na hlídání bych jí svěřila,nejlépe takové se kterou má někdo z tvého okolí zkušenost.
Dcera má 9 kg teď a šátkuju bez problémů. Ale zas ve sněhu se budu bát, abych neuklouzla
takže zas bude kočár. Syna jsem nosila v šátku tak nějak do 12 kil, pak už běhal sám, ale tahala jsem ho pak na koníka na zádech, když byl unavený a to jsem si nadávala, že nemám nosítko. Na lítání po městě si ale beru golfky, tam se dá uložit i nákup, dneska se většinou všude dostaneš, do autobusu lidi pomůžou, akorát je mi trapný, že mi musej zvedat třicetikilovej kočár, když nasčítám ty nákupy, krámy okolo a váhu děcka
![]()
Agentuře bych dítě do 3let nesvěřila a takto staré dítě počítám pak vrazím občas do dopolední školičky.
Ale zas syna už přechází to vztekací období, docela i ujde delší štreky, tak to je zas radost s ním courat - i po úřadech.
Tobík mel v roce 11 kg a v nosítku bez problému. Sátek na brise zacal být problémem tak pri 8 kilech, zacala mne bolet záda. Na zádech vázat moc neumím, ale jak sedí díte výs, nosí se podstatne lépe nez v nosítku a pekne to rovná záda.
Je lepsí zacínat od malicka, pak si zvykás na porád se zvysující váhu a más pocit, ze to porád jde. Drív mi byl 12kg batoh tezký, ale to samé na zádech ted mi vubec neprijde. Kolikrát vyjdu kopec v pohode, ale kdyz mám ten samý vyjet s kocárkem, tak funím. Nemluve o tahání kocáru do tramvaje nebo schodu na úrade.
Já zařizuju s kočárkem… S šátkem to musím být ještě lešpí, když jsou schody bez výtahu…
Nenchávám děti hlídat a už vůbec bych asi nenchala agenturou kvůli zařizování po úřadech
. Myslím, že se to zvládnout
Já nesla ještě nedávno dcerku v Manduce- 11kg, 2,5let:D. Ale už mě bolely záda, jelikož jsem nesla vepředu. Je mi to takové „blížší “:).
A jinak chápu, že bys nejraději šla na úřad pěkně v klidu, sama. Ale zvykej si a trénuj nervy:D. 2měs. miminko je ještě andílek:) a určitě to zvládnete.